Kalın Deri, İnce Deri, Normal Deri

LadyHaha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2016
138
132
103
38
Arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var. Burun estetiği düşündüğümden beri forumu didik didik ediyorum. Sorun çıkması, sonrasında revizyona gitmek en büyük korkum. Okuduklarımdan fark ettiğim genelde kalın derili hastaların sonuçları sıkıntılı olmuş ve revizyon durumu çıkmış ya da iyileşme süreci uzun ve zorlu geçmiş.

Peki normal ya da ince derili olup, sıkıntı yaşayan, iyileşme süreci uzun olan sayısı ne durumda? Benim burnum görüştüğüm doktorlara göre normal derili, genel olarak derim ince, hassas ve çok beyazdır. Burnumdaki derinin aşırı ince olmadığını, operasyon için ideal olduğunu söylediler gittiğim 3 hekim de. Ama yine de korkuyorum tabii.

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var. Burun estetiği düşündüğümden beri forumu didik didik ediyorum. Sorun çıkması, sonrasında revizyona gitmek e büyük korkum. Okuduklarımdan fark ettiğim genelde kalın derili hastaların sonuçları sıkıntılı olmuş ve revizyon durumu çıkmış ya da iyileşme süreci uzun ve zorlu geçmiş.

Peki normal ya da ince derili olup, sıkıntı yaşayan, iyileşme süreci uzun olan sayısı ne durumda? Benim burnum görüştüğüm doktorlara göre normal derili, genel olarak derim ince, hassas ve çok beyazdır. Burnumdaki derinin aşırı ince olmadığını, operasyon için ideal olduğunu söylediler gittiğim 3 hekim de. Ama yine de korkuyorum tabii.

Aynen canım bende çok tedirginim bu konuda

tek fark su;
hem ince hem kalin derili 2 ayni burun olsun tek farklari ince ve kalin derili olmalari. ikisi de kaba tabirle kaydirak gibi ayni formda burun istesinler ayni doktor ayni islemleri yapsin.
sonuc ince derili burun acisi daha fazla olurken kalin derili kisinin burun sirti acisinin daha az olmasi onun disinda morluklar doktorun kullandigi yontem ve hastanin cildine, iyilesme sureci hastanin yasina, sigara-alkol kullanimina, cildine, metabolizmasina bagli olarak degisir

ben kalın derili sanıyodum burnumu ne bileyim aynaya bakınca büyük gözüktüğünden heralde :)) ondan korkuyodum ama doktor yok kalın derili değil normal dedi rahatladım ama çok açık tenlisin dedi ne alaka bilmiyorum sormadım o an sanırımm açık tenlilerde morluklar daha çok oluyor.

ben kalın derili sanıyodum burnumu ne bileyim aynaya bakınca büyük gözüktüğünden heralde :)) ondan korkuyodum ama doktor yok kalın derili değil normal dedi rahatladım ama çok açık tenlisin dedi ne alaka bilmiyorum sormadım o an sanırımm açık tenlilerde morluklar daha çok oluyor.

Evet beyaz ten çok çabuk morarıyor ve morluklar çok belirgin oluyor haliyle aradaki renk kontrastından. Ben de aynı durumdayım, beyaz ten normal burun derisi. Dünden beri yabancı kaynaklarda da araştırıyorum blogger87'nin de dediği gibi kalın deride şekil vermek, değişikliği ortaya çıkarmak daha zor, bundan dolayı daha fazla işlem yapılıyor, doku iyileşmesi daha uzun sürüyor buna paralel olarak ödem de daha fazla oluyor ve geç sökülüyormuş. Bir de yara dokusu oluşabiliyormuş içeriden bundan dolayı daha kalın kalabiliyormuş burun ucu.

Morarma olayı doktora bağlı. Ben beyaz ve alerjik cilt yapısına sahibim ama hiç morarmadım. Kalın derinliğim sanırım 10 ay olmasına rağmen Hale'n burnum şiş uyanıyorum ve akşama azalıyor şişlikler :( ve buurn ucum Hale'n çok sert zor iş burun ameliyatı :(

Back
X