Kalitelerine göre embriyo sınıflandırılması

Ben tedaviye başladığım da 33 yaşında idim alkol sigara geçmişim var idi ilk tedaviye başladığımda doc bir doktor tedavi etti direk tüp bebek ilaçları ile başladım tek kullandığım vitamin de folik asit idi 3 adet 5. Gün embriyosu 5Aa 2 adet 6. Gün embriyosu 6AA oluştu 5. Gün embriyolarını transfer ettik negatif sonuç aldım son kalan 6. Gün embriyoları da transfer edip olumsuz olursa başka bi tüp bebek merkezine geçerim diyordum bu son kalan 6. Gün embriyosu transfer için merkeze gittiğimde doc olan doktorumun o hastaneden ayrıldığını öğrendim hemşireler de aynı hastanenin profu ile görüştürdüler beni Prof olan doktor da kalan 6. Gün embriyoları transfer etmek istemediğini söyledi yeniden tedavi etmek istediğini söyledi fiyatta yardımcı olacağını söyledi bizde kabul ettik bu yeni tedavi de sigara alkol geçmişim olduğu İçin glutatyon isimli bir vitamini damar yolundan uyguladı yanında da 10 tane vitamin takviyesi verdi 2 ay boyunca hepsini kullandım ve yumurtalarım toplandı bu sefer 7 adet 5. Gün embriyom (3AA-3AB)oluştu hiç 6. Gün embriyo oluşmadı ertesi ay hemen transfer yapıldı 3Aa şükürler olsun ki ilk transfer de pozıtıf sonucu aldık vitaminlerden mi dir nedir hamileliğim de çok rahat geçti yaz boyu ful denizde idim hiç denizden çıkmadım doğumdan bir gün önce bile dışarda geziyordum bir müddet te sigaraya devam ettim şimdi kızım 2 aylık
Ne güzel anlatmışsın canım Allah bağışlasın

Bazen en iyi diye sınıflandırılan tutmazken kötü dedikleri tutuyor. İç yapısını göremiyorlar dış yapısına göre belirliyorlar kalitesini. Ama önemli olan içi, umutsuz olmamak lazım🙏🏻
İnşallah canım aralık ayında taze transfer oldum tutmadı 2 adet dönmüş var ama orta kalite 4cc dediler inan tutmadı diye kaç ay geçti ara ara ağlıyorum

İnşallah canım aralık ayında taze transfer oldum tutmadı 2 adet dönmüş var ama orta kalite 4cc dediler inan tutmadı diye kaç ay geçti ara ara ağlıyorum
Yaaa çok zor çok iyi anlıyorum 🙏🏻 benim de 4. denememde tuttu. 3. negatiften sonra 6 ay ara verdim bunalıma girmiştim, çok kötüydüm. Son transferimde de kalitesinden dolayı umutsuzdum ama bak tuttu. O yüzden hiç belli olmaz sen hiç inancını kaybetme ve pes etme 🙏🏻

Yaaa çok zor çok iyi anlıyorum 🙏🏻 benim de 4. denememde tuttu. 3. negatiften sonra 6 ay ara verdim bunalıma girmiştim, çok kötüydüm. Son transferimde de kalitesinden dolayı umutsuzdum ama bak tuttu. O yüzden hiç belli olmaz sen hiç inancını kaybetme ve pes etme 🙏🏻
Peki canım kalitesi neydi

Benim de 4 tane 5. Gün embriyom vardı. 6AA,6AB,4CB,3CB kalitelerinde. 6AA transfer edildi çok şükür tutundu. Bir oğlum var şimdi. Yazın 6AB transfer edilecek. İnşallah tutunur çünkü diğer embriyolarımın kalitesi iyi değil denildi.

Peki canım kalitesi neydi
6 embriyomuz vardı.
1. transferim 4ba negatif.
2. transferim 4bc kimyasal.
3. transferim 4bc 2 tane embriyo ve negatif.
4. transferim 4bc 2 tane embriyo ve pozitif ama tek gebelik devam ediyoruz.
Böylece embriyolarım bitti.

Merhaba 3 negatiften sonra genetik test yapıldı mı embriyoya? Benim bir negatif bir düşük var. Şimdi üçüncü çift transfer olacak 4ab 3ab bir kayıp daha yaşar mıyım diye endişeliyim. Bı de vitamin vs kullandınız mı? Benim doktorum vitamin karşıtı resmen sadece folik asit kullaniyorum

Merhaba 3 negatiften sonra genetik test yapıldı mı embriyoya? Benim bir negatif bir düşük var. Şimdi üçüncü çift transfer olacak 4ab 3ab bir kayıp daha yaşar mıyım diye endişeliyim. Bı de vitamin vs kullandınız mı? Benim doktorum vitamin karşıtı resmen sadece folik asit kullaniyorum
2. kimyasaldan sonra bize genetik test yapıldı bebeğe değil. Çözdürmek istemedi doktorum embriyolar zarar görmesin diye. Bizim genetik temiz olunca embriyolar için gerek görülmedi. Vitamin kullandım. Transfer öncesinde başlattı baya öncesinde. Regenesis ve redostim kullandırdı doktorum. Redostim için tutunmayı kolaylaştırır demişti. Gebelik oluşunca da devam ettim. Bu arada önceki negatiflerden dolayı önce antibiyotik tedavisi uyguladı transfer öncesi yanlış hatırlamıyorsam 10 gün kullanmıştım belki rahimde bilmediğimiz bir sorun vardır diyerek. Sonrasında da prednol da başlattı transferden 5 gün önceydi sanırım 16 mg transfer sonrası da devam ettim kalp atışı duyulunca aşamalı olarak mg düşürdü ve en sonunda tamamen bıraktırdı. Son transferimde her yolu denedi doktorum bu şekilde 🙏🏻

Şuan bu yorumuna denk gelmek okadar ıyı geldıkı sağlık lâ kucagınıza alın inş.. 10 şubat transfer günümdü 5 gün 4bc ıkı tane embriyo transfer edıldı inşallah güzel haberler alırım.. Belırtı yasadınmı
Yaaa🥰 benim de 4bc 2 embriyoydu ikisi tutundu ama biri ile devam ediyoruz 🙏🏻 belirti olarak sadece kasık ağrım vardı onun dışında öyle gebelikle ilişkilendireceğim bir belirtim olmadı. İnşallah sen de güzel haberler alırsın ikisi de sıkı sıkı tutunur sana 🤲🏻

Back
X