• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kalk bi cay koy

Aynen ya yatıp kalkıp dua ediyorum kv’min ağzı var dili yok bildiğin. Benimki beni mutfağa bile sokmaz genelde üstün başın kirlenir, kokarsın diye:KK53:
Asıl bombayı patlatıyorum. Kaç gündür resmen yalvarıyor gelip evini temizleyeyim, camlarını sileyim, balkonlarını yıkayayım sen yapamazsın diye. İçi rahat etmiyormuş:KK53::KK53::KK53: tabi ki kabul etmiyorum 65 yaşında kadına mı yaptıracağım elim ayağım tutuyor çok şükür.
Böyle bir kayinvalidee isteyeeeenn parmak kaldirsinnn :)
Esinizin abisi,kardesi filann var mi? :)
Kendim icin degil bir arkadas icin soruyorum :)
(Burda bir gun bunu yapacagimm aklima bile gelmezdi hahah:) ) kaynana önemli

Bazi insanlar gecimsiz olmak icin bahane arıyor gibi geliyor bana hep. Konu sahibi yemegi begenmemis, bir çay koymayi abartmissin. Evde olsam daha az yorulurdum demissin. Oraya bedava zahmetsiz yemek amaciyla degil ailece zaman gecirmeye gittigini unutmussun. Sen onlari evinde agirliyor musun hic merak ettim?

Ama o anneniz....Annemizle konuştuğumuz gibi kv ile konuşabiliyor muyuz? Ben kendi adıma konuşamıyorum, ağzımın payı bildirildi çünkü ben senin annen değilim dikkatli konuş diye, oysa saygısızlık vs değil samimiyet vardı benim konuşmalarımda.
Tabi ki konuşmuyoruz. O da konuşmamalı. Herkesin kendi görüşü ama k.v nin aşağıdaki sözünde yanlış birşey göremedim. Basit yemek sözüne ise polemik yaşamamak için yorum dahi yapmadım.
Basit bi yemek yapip çağırıyorlar o vesileyle. Yemekten sonra cay koysana hadi bize diyolar.

canım isterse koyuyorum.yoksa bakıyorlar bende hayır yok ya oğlu kalkıyor ya kendi koyuyor.sonra oğluna sesleniyor demle diye.altı üstü çay.çokta şettirmemek lazım diye düşünüyorum

Allah allah oluyor mu? Ben 7den sonra bisey yemiyorum. Evimde cig sebze yiorum genelde. Alkali besleniyorum. Cay da siyah cay icmem zaten bitki cayi icerim.

Ben de akşam kahvaltı, bazen latteyle çikolata, tost yerim. Ağır yemek yemem hele şerbetli tatlı asla. Kv ağır yemek yapıp üstüne koca tabak şerbetli tatlıyı dayayıp yemeyince trip atıyor ya kendimden geçiyorum. Sayesinde kilo aldım bir de vermek için beni spora yazdırdı kendi istediği salona işimden 1,5 saat uzaklıkta bir yere sırf hatrı için gittim. Kendime kızıyorum ne salakmışım.

Aslinda kimin söyledigine bakmam bu gibi durumlarda..
Bazen bulundugum ortamlarda tanimadigim insanlar icin bile biseyler yapabiliyorken neden bu insan esimin annesi olmasin?
Belki daha tatli dille soyleyebilirdi ama samimiyetten soylemis olabilir veya konusma tarzi o'dur.
Bizim de karsimizdaki insanlara itici gorunebilen bir cok seyimiz oluyordur.
Insanlarin mükemmel olmasini beklemek gibi beklentilerimizi minimuma indirebilsek bence daha mutlu insanlar oluruz bireysel olarak da.
Basit yemekler var ise siz daha güzelini yapin görsün gerekirse ögrensin.Konusmadan,eylemlerle verilmis en guzel cevap olur bence..
Vicdan,merhamet gibi duygular ego,gurur gibi duygularla carpisinca anlasabilmek ve sevmek "hayal" olarak kalabiliyor ne yazikki..
Bakis acisi iste..

Son düzenleme:
Tabi ki konuşmuyoruz. O da konuşmamalı. Herkesin kendi görüşü ama k.v nin aşağıdaki sözünde yanlış birşey göremedim. Basit yemek sözüne ise polemik yaşamamak için yorum dahi yapmadım.

Ama biz hangi tonda hangi ifadeyle söyledi bilemeyiz ki. Konu sahibini rahatsız ettiyse emir kipiyle ve yakın olmayan bir tonda söylenmiş olduğunu varsayıyorum ben. Bu işler çok zor cidden, bazen bir bakıştın kv ile aranızdaki mesafeyi size olan bakışını, oğlunun yanında rol yaptığını ve sizi rakip gibi gördüğünü anlıyorsunuz, annesi yerine geçirebilen ya da o samimi ilişkiyi sağlayanlara çok özeniyorum yalan yok ama kv benim tüm iyiniyetimi sömürüp, yapmadığım şeyleri bile yaptı deyip beni aşağılarken olmuyor işte...

Mesela kendisi eşimle bizi yolda görür kafasını çevirir trip atardı, anneme demiş ki senin kızın beni yolda görüp selam vermiyor :D Şaka gibi neler neler

Çok iyi anladım, aynısını ben kayınvalidem için düşünüyorum.
Ben gitmiyorum artık o ayrı dava.
Ancak, gittiğim zamanlarda, tam çocuğun altını alacağım "ay babanın çayını tazeler misin?" gibi bir soru yönelirdi.
"Çocuk ile ilgileniyorum şu an" diyerek ters bakardım, ikilemezdi.
Sonraları anladı birşeyleri, artık birşey demiyor.

Benim evime geldiği zaman, başım gözüm üstüne.
Zaten kimseden bir iş beklemiyorum.
Ama ben çalışan ve 2 çocuklu bir kadınım.
Senin beni düşünüp, işten geldi çocuk peşinde de koşuyor diyeceğin yerde, bir de kalkıp benden iş beklemesi...
Diyecek lafım yok, aslında çok ta, buraya sığmaz :-):-)

Bir de böyle tipler gelinden bekler ama kızından asla, hatta kızının kv si ne kin bağlar kızı iş yaptı diye. Çifte standardın alası.

Evleneli bir yila yaklasti. Kayinvalidemi ayda iki görüyorum ortalama. Basit bi yemek yapip çağırıyorlar o vesileyle. Yemekten sonra cay koysana hadi bize diyolar. Ve modern gecinen el opmesine karsi demokrat tipler bunu yazarken gulesim gelio valla. Onlar 60 ben de genc sayilmam 40 a geldim.

Ne biliyim ya 85 yasindaki babannem rahmetli anneme bir gun olsun kalk bana cay koy dememiştir. Annem kalksa otur ben koyarim sen yoruluosun calisiosun derdi. Bu sekil cay istemek lakayt degil mi sizce de? Cay koyamicak kadar yoruluosan cagirma en iyisi ne bileyim. .
Kv ye hizmet etmeyecekseniz neden evlendiniz?

Şaka bir yana kendi evinizde misafirse elbette yapılır.
Kv ye gidersem misafir olduğum için çay yapmam. Eşim evin oğlu, o yapsın. Banane.

Ama biz hangi tonda hangi ifadeyle söyledi bilemeyiz ki. Konu sahibini rahatsız ettiyse emir kipiyle ve yakın olmayan bir tonda söylenmiş olduğunu varsayıyorum ben. Bu işler çok zor cidden, bazen bir bakıştın kv ile aranızdaki mesafeyi size olan bakışını, oğlunun yanında rol yaptığını ve sizi rakip gibi gördüğünü anlıyorsunuz, annesi yerine geçirebilen ya da o samimi ilişkiyi sağlayanlara çok özeniyorum yalan yok ama kv benim tüm iyiniyetimi sömürüp, yapmadığım şeyleri bile yaptı deyip beni aşağılarken olmuyor işte...

Mesela kendisi eşimle bizi yolda görür kafasını çevirir trip atardı, anneme demiş ki senin kızın beni yolda görüp selam vermiyor :KK70: Şaka gibi neler neler
Konu sahibi bariz Kayinvalidesini sevmiyor.Kimse kimseyi sevmek zorunda değil tabi ki ama eşi için yapabilir ne var bunda. Kadının yaptığı yemeği bile küçumsuyor.Çay bahane yani ..yok üslup falan hepsi bahane..

Elbette
Susarsam ne yapacagim?
Ben kimsenin dolabini izinsiz acip bardak arayamam. Benim evimde de biri acsa cok ayiplarim ve bir daha evime sokmam.
Suya bile usenecek insan cagirmasin beni :) hani cok misafirperverdi bu millet? Cayi misafire koydurtarak mi oluyor misafirperverlik?

Su demişken kv ile anım geldi aklıma:) Ramazan günü iftara çağırdı kv, bizi oturttu masaya, neyse oruç açacağız su yok. Kimsenin de gıkı çıkmıyor. Allahım yemek yiyoruz yok öldüm susuzluktan, en son dedim susayan var mı ben su getiriyorum kv de gık yok. Şaka gibi ya su bulmak için çırpındım evde resmen. Neyin kafasını yaşadı bilemedim :D

Rabbim herkesin kalbine güzellik iyi niyet versin köreltmesin kalplerini karartmasın...

Allah herkesin kalbine adalet versin. Allah kimsenin kalbini “kadın erkek eşitliğini savunan, bunu da insanlara bağırarak değil, espriyle karışık anlatmayı tavsiye edenlere” kötü niyetli ve kararmış kalpli diyecek duruma getirmesin.

Allah kimseye ataerkil düzeni din kılıfının içinde yüceltmeyi nasip etmesin.

Allah kimseye “cümle içinde Rab kelimesini geçirip, istediğime kötü niyetli ve kararmış kalpli imasında bulunabilirim” kibrini vermesin.

Allah herkesin kalbine adalet versin. Allah kimsenin kalbini “kadın erkek eşitliğini savunan, bunu da insanlara bağırarak değil, espriyle karışık anlatmayı tavsiye edenlere” kötü niyetli ve kararmış kalpli diyecek duruma getirmesin.

Allah kimseye ataerkil düzeni din kılıfının içinde yüceltmeyi nasip etmesin.

Allah kimseye “cümle içinde Allah’ı geçirip, istediğime kötü niyetli ve kararmış kalpli imasında bulunabilirim” kibrini vermesin.
Dualar guzel bizde amin diyelim. Ama sunu da belirtmeden gecemicem 3 gunluk dunya icin bukadar egoya deger mi ya. O senin akranin degil ki aşık atasin. Buyuklerimize karsi saygi sevgi hürmet orf adetlerimizden daha cok dinimizden gelir. Dolayisiyla konu sahibini kınıyorum ilerde kendisi de belki kaynana olacak belki olmayacak ama 60 yasinda kendinden küçük birine hizmet etmek zorunda birakmasin Allah.

Back
X