Kalori sayarak kilo vermek

ssercecik

Basarmaliyimmmmmmmmmmmmmm
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
2.257
24
88
Almanya
Merhaba arkadaslar,

1.57 boyum ve 80 kiloyum.
Kalori sayarak kilo vermek istiyorum.
Sitede günlük hareket etmeden kalori ihtiyacimi hesapladim 1572kcal cikti.
Kilo vermek icin 1572kcal'i kullanabilirmiyim veya bu sayidan kalori cikmam gerekir mi?
Gerekirse ne kadar kalori cikmam gerekir?

Deneyimli arkadaslarin cevaplarini bekliyorum

Eğer günde 1572kcal alırsan şuanki mevcut kilonu korursun, kilo vermen için 1572kcal'nin altında kalori alman gerekir. :34: Ben de kalori sayma yöntemiyle zayıflıyorum. İnternette hangi yiyecek kaç kaloridir tarzında siteler var, onlardan faydalanabilirsin. Bunun yanında metabolizmanı hızlandırmak için yeşil çay da içebilirsin (şekersiz ve tatlandırıcısız tabiki :1:) Ben daha fazla kalori yakmak için ekstra spor yapmıyorum mesela, sadece işe yürüyerek gidip geliyorum, spora da başlarsam zaten az yediğim için soğurum diye korkuyorum.

bende aslında 1aydır düşünüyorum kalori sayarak beslenmee
benimde 1800 kcal olarak hesapladım

bence mutfak terazisi alıp kaç gr yediğini hesap ederek kaloriye vurmak
:34:

Selam arkadaşlar bende bir ara kalori sayarak diyet yapayım dedim. 2 hafta kadar uyguladım ve 2 kilo verdim ki çokta uyarak yapmıyordum. 1,58 boyunda ve şuan itibariyle 65,60 kiloyum. 10 kilodan fazla vermem gerekiyor ancak ne diyet yapabiliyorum nede hareket :(
kalori sepeti diye bir site var.oraya hergün ne yediğini/yiyeceğini yazıyorsun toplam aldığın kaloriyi hesaplıyor.ben her zaman almam gereken kalorinin üstünde alıyorum :))

Merhaba arkadaslar,

1.57 boyum ve 80 kiloyum.
Kalori sayarak kilo vermek istiyorum.
Sitede günlük hareket etmeden kalori ihtiyacimi hesapladim 1572kcal cikti.
Kilo vermek icin 1572kcal'i kullanabilirmiyim veya bu sayidan kalori cikmam gerekir mi?
Gerekirse ne kadar kalori cikmam gerekir?

Deneyimli arkadaslarin cevaplarini bekliyorum
Bende kalori sayımı yöntemiyle kilo verenlerden biriyim.tavsiyem önce 1200 kalorilik bir diyetle başla sonra düşür ama 1000 kalorinin altına inmekte sağlıklı değil.ben bu yüzden kan şekeri düşmesini yani hipoglisemi rahatsızlığını 5 yıldır yaşıyorum..çok yersen biraz spor yaparsın ve kalorileri yakarak dengeyi sağlarsın..kolay gelsin

Canım ben de kalori sayım yontemıyle kilo verdim.. Sana tavsiyem diyet günlüğü tut sabah ogle aksam ara öğünler herseyı yaz detaylarıyla hesaplamna gerek yok ama yaklasık hesapllama yapıp gunluk kalori mıktarının altına düş.Ve oraya yazmaya basladıkca ınan daha az yemeye baslıyorsun ve herhafta tartıl en basa kılonu yaz ben eskı haftalara bakıyorum ve ınsan o kadar motive oluyor ki :) Ve yediğin hiç birşey için moralını bozma :):38:

Canım ben de kalori sayım yontemıyle kilo verdim.. Sana tavsiyem diyet günlüğü tut sabah ogle aksam ara öğünler herseyı yaz detaylarıyla hesaplamna gerek yok ama yaklasık hesapllama yapıp gunluk kalori mıktarının altına düş.Ve oraya yazmaya basladıkca ınan daha az yemeye baslıyorsun ve herhafta tartıl en basa kılonu yaz ben eskı haftalara bakıyorum ve ınsan o kadar motive oluyor ki :) Ve yediğin hiç birşey için moralını bozma :):38:

evet çok haklısın bende 1haftadır yazıyorum içtiğim suya kadar
2lt.nin altına inmemeye çalışıyorum. İnsan yazınca hele ki arasıra kaçamak yapıp bunlarıda yazarsan gerçekten vicdan azabı çekiyorsun ve daha dikkatli olmaya çalışıyorsun

kizlar cevaplariniz icin tesekkür ederim.

sadece kalori hesaplayip kilo vermek hem saglikli degil hemde vermeyebiliriz.
nedeni ise kalori az görünüp icinde karbonhidrat seker barindiran ürünlerin sekeri yagi vücudumuzda depolaniyor, bu yüzden dengeli beslenmeye dikkat etmek zorundayiz.

yani kalorilerimizi sebzelere, yagsiz, balik, yumurta gibi proteini ve vitamini bol barindiran seyler yemeliyiz.

ben bu sekilde kilo vermeye devam ediyorum.

Bende kalori sayımı yöntemiyle kilo verenlerden biriyim.tavsiyem önce 1200 kalorilik bir diyetle başla sonra düşür ama 1000 kalorinin altına inmekte sağlıklı değil.ben bu yüzden kan şekeri düşmesini yani hipoglisemi rahatsızlığını 5 yıldır yaşıyorum..çok yersen biraz spor yaparsın ve kalorileri yakarak dengeyi sağlarsın..kolay gelsin

bence yalnış bir yorum..herkesin metabolizma hızı farklıdır..1200 çok düşük bir kaloridir..benim metabolizmam bile 1250 filandı diyetisyen ölçtüğünde..verdiği diyet 1400 kalorilikti..ve ben o diyetle kaçamakla rağmen 10 kilo verdim..diyetisyenler hiç bir zaman 1400 altına inmek istemiyolar...çünkü metabolizma daha da zaman içerisnde yavaşlarmış..1400 başlayıp hareket edecek..aradaki farkı hareket ederk hem metabolizmayı hızlandırcak hemde eklemler çalışmış olacak..

Back
X