Kalp ameliyatı sonrası neyapmalıyız nasıl davranmalıyız

tontonhhoyt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
181
1
46
İstanbul
kalp kapakçığı değişen dedemiz hastaneden çıktı öyle duygusalki herşeye ağlıyor ailesinde kalp ameliyatı olan bilir.ne yapmak nasıl davranmak lazım öyle yoruldumki mümkün olsada tatile çıkabilsemmm çcuklarında düzeni bozuldu on gündür hastane ev iş telaş neyse ki durumu iyi çok zor günlerdi

Sabredeceksiniz, alttan alacaksınız. Duymazdan geleceksiniz bazen de.Zamanla geçiyor.

Allah yardımcınız olsun

benim dedem de acik kalp ameliyati olmustu,cok acaip sekilde oluyorlar,yani mizaclari biraz degisiyor..hastaneden ciktiktan sonra evde de ayni sekildeydi mesela babama sürekli yanindaydi birakmiyordu göndermiyordu eve,biz orda oluyorduk aksam oldumu hadi götürde gel diyordu baya bir babama orda kaldi sonra yavas yavas biraz ayrilmaya basladi..ama cok duygusal oluyorlar..bebek gibi bakim gerekiyor..
cok gecmis olsun Allah yardimciniz olsun..

valla çok zor benim babam inanılmaz derecede değişti...huysuz aksi bir adam oldu...tanımakta güçlük çekiyoruz allah yardım etsin çok zor yaaaaaaaa....

Benim babam da çok hasta. ilk ameliyatında 2 tane yapay kalp kapakçığı takıldı. Herşeye ağlar oldu ki doğulu erkektir. Babası öldü ağlamayı gururuna yediremedi, kardeşim vefat etti ağlamayı gurur saydı ama ameliyattan sonra herşeye ağlar içerler oldu. Şimdi durumu daha da ağırlaştı kalp nakli bekliyoruz. Biz de bazen bunalıyorduk ama keşke kapakçık ameliyatından sonraki hali kadar durumu iyi olsa diye ağlıyoruz, dua ediyoruz. Bence sıkılmayın, bunalmayın. Doktorlar hazırlıklı olun dediğinde keşke hep kızsa kavga çıkarsa da evimize gelse diyor insan. Sabredin...

Bir de babamın doktoru dedi ki; kullandıkları ilaçlar sinir yapıyor, onların bir suçu yok tüm kalp hastaları böyle dedi.

çok zor gerçekten benim babamda kalp ameliyatı oldu adam 180 derece değişti herşeye ağlıyo hemen gözleri doluyodu sonra devamlı hastalığından söz edip ben yarım adamım zaten ben hastayım diyip çok garip ama devamlı kendini acındırmaya çalışıyodu :) bizde neden öle diyosun baba sen çok iyisin derdik 8 yıl oldu maşallah turp gibi kendine çok iyi bakıyo hala ben zaten hastayım yarım adamım derrrr :) çok çok sabır gerektiren bi durum Allah yardımcınız olsun annemi devamlı yanında isterdi 1 ay hastanede yattı 1 ay annemde onunla yattı desem yeri var. o azına ıvır zıvır vurmayan asabi adam gitti yerine bi çocuk geldi sanki devamlı annemin onu bırakıp gitmesinden korkuyo bi tartıştılarmı hemen annemin yanına gelip defalarca özür dileyip af diliyo devamlı ıvır zıvır yiyo :) tam bi çikolata delisi oldu :) eski arkadaşlarını yolda görse hiç hatırlamaz çok zor uzuun uzuuun düşünür kim olduğunu zar zor bulur yani ne diyim gerçekten çok değişiyolar ama en önemli şey sabır gerçekten devamlı dua edin devamlı Allahtan sabır isteyin geçmiş olsun

ay Allah bakanlara yardım etsın tamam artık bundan sonra gözünün üstünde kaş var diyemezsiniz..
Benim de babam kalp amelıyatı oldu , 4 yıl oldu hala ılk gunki gb .. anlaşmak , uyuşmak sabretmek çok zor oluyor ..

Bakım konusunda : steril olun herseyını ayrı ıtına ıle yıkayın ( enfeksıyon kapma rıskı yuksek oluyor )
Mutlaka sağlıklı beslenmeleri gerekiyor , yemek saatleri belirli oluyor , ve hareketlerınde olabildiğince yardımcı olmanız gerekyor ..

biz bunların hepsıne dıkkat etmek zorunda kalmıstık , Çok şükür geçti artık sağlığı iyi ..

Allah şifa versin

Aynen ya :) hep ben yarım adamım der ağlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…