Kalp atışını duyduktan sonra ne zaman kontrole gitmeliyim?

Nevossss

Bin dert var, bir sensin Deva🤍
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2021
1.793
En iyi cevaplar
1
5.657
108
32
Arkadaşlar merhaba bir konuda danışmak istiyorum. İlk gebeliğim 6+1 de vajinal ultrason ile bebeğimin kalp atışını duyduk. Fazla ultrasona iyi olmadığını söylüyorlar şuan 7+4 deyim sizce tekrar kontrole ne zaman gitmeliyim? Şimdiden çok teşekkürler

Kalp atışını aldiktan sonra daha vajinal bakmaz. Zaten çok kisa bakiyolar vajinalde en azindan bana öyle yapmıştı. Karından usg nin bir zarari yok diye biliyorum vajjnalde de uzun sure cihazı icerde tutmak zararli olabiliyormus. Eğer düşük riski gibi bir durum yoksa 4 haftada bir gidebilirsin. Benim tup bebekti riskim vardi 2 haftada bir çağırıyordu doktorum. 11-14haftalar arasi ikili tarama testi yapiliyor yaptiracaksan eğer o haftaya denk getir bir muayeneni

Canım ben kontrole 6+2 yken gittim çok şükür hayırlısıyla kese göründü. Ekrana bak bu kalbinin attığını gösteriyor ama şuan sesi açıp ses dalgasının rahatsız etmesin i istemiyorum 2 hafta sonra gel hem sesini açalım hemde ilaçlarını değiştirelim dedi 4 Hazirana randevumuz var hayırlısıyla inşAllah

Kalp atışını duyduktan sonra sana bir sürü test vermesi gerekiyordu. Onları yaptırdın mı ?

Kalp atışını duyduktan sonra sana bir sürü test vermesi gerekiyordu. Onları yaptırdın mı ?
Kan tahlilleri öncesinde yaptırmıştım bahsettiğiniz testler nelerdir bilgi verebilir misiniz?

Kan tahlilleri öncesinde yaptırmıştım bahsettiğiniz testler nelerdir bilgi verebilir misiniz?
Bir sürü hormon kan testi yapılıyor değerlerinize bakılıyor yaşınız doğrultusunda troide bakterilerle alakalı bi hastalık geçirip geçirmediğinize dair çok kapsamlı kan testi yapılıyo ve genellikle kalp atışı duyulduktan sonra isteniyor

Ben 6+5 ten sonra bir de 8. haftamda gitmiştim netlesmesi açısından. Sonrasında ayda bir gidiyorum canım
Bir yandan ultrason gelişimine zarar vermesin istiyorum bir yandan da çok merak ediyorum Niyetim önümüzdeki hafta gitmekti zaten teşekkür ederim

Hamile kaldığımı öğrendiğimde kontrole gitmeden önce detaylı kan ve hormon tahlilleri yaptırmıştım doktoruma gösterdim troidlerimin vitamin ve kan değerlerinin iyi olduğunu söyledi . Tekrar istenirse tabi ki yaptırırım sagolun

Testlerini yaptırdıysan bir ay sonra gidersin Allah korusun acil bişey olmadıkça

Bana 1 ay sonra gel demişti ben 3 hafta sonra gitmiştim bulantılarım çoğalmıştı gidip hap almıştım.

Bende 8.haftada gitmek niyetindeydim ancak bu sürece kadar 5 kez ultrasona girmiş oldum bir zararı olabilir diye endişe ettim annelik iste daha şimdiden En iyisi gideyim ben önümüzdeki hafta teşekkür ederim

Bende 8.haftada gitmek niyetindeydim ancak bu sürece kadar 5 kez ultrasona girmiş oldum bir zararı olabilir diye endişe ettim annelik iste daha şimdiden En iyisi gideyim ben önümüzdeki hafta teşekkür ederim
Kız 5 kez niye girdin bacım bende çok zor sabrettim ama dayandım 2 hafta sonra tekrar gidecez hayırlısıyla inşAllah

Kız 5 kez niye girdin bacım bende çok zor sabrettim ama dayandım 2 hafta sonra tekrar gidecez hayırlısıyla inşAllah
İlkinde kese görünmedi bir hafta sonra keseyi görmeye girdim sonra 6 haftada kanamam oldu hem vajinal hem karından 3 kez bakıldı istem dışı oldu anlayacağınız

Çok geçmiş olsun kuzum kanama neden olmuş birşey dedi mi?
Sagol canım kanama ilk haftalarda olabilir dedi vajinal muayenede 6+1de kalp atışını duymus olduk Progestan hap verdi onu kullanıyorum şuan bir şikayetim kalmadı cok şükür

Eğer bir komplikasyon olmaz ise ayda 1 rutin kontrol oluyor. Ben 1,5 ay sonra falan da gittim. Ama bu sefer daha erken gideceğim birazcık ilaç ihtiyacı durumla ilgili bir sıkıntı vs hissetmeniz ilgili bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…