- Konu Sahibi lobiyeninannesi
-
Anladığım kadarıyla renkli ultrason diyorsun Hayır gitmedim. .ama hemen başka bir profosöre gittim o beklemeye bile gerek yok dedi. .zaten bizde gördük geçen haftaki görüntü ile bu haftaki arasında uçurum kadar fark vardı. .cuma günü görüntü boş gebelik gibiydi. .gebelik kesesinin şekli bozulmuştu ve kapkara bir görüntü vardı. .siz nerde yaşıyorsunuz? ?
Bende yaklaşık 7-8 haftalık hamileyim ve bebeğimin kalp atışları duyulmadı gebelik keseside gelişmemiş emin olmamakla birlikte bozulmuş gebelik olduğunu düşünüyorum...muhtemelen yarında kürtajla alacaklar...anladığım kadarıyla sizdede aynı sıkıntı olmuş ve 3 ay sonrada ikinci hamilelik olmuş...İnşallah bu defa her şey yolunda gider ve sağlıklı sıhhatli bebeğinizi kucağınıza alırsınız...şu an moralim çok bozuk ve bir türlü kabullenemiyorum((
Ben istanbul Güngören sen nerdesin? ?? ultrasyon görüntüsü nr yazkki ilk haftalarda oyle oluyor ...
Gitti bebeğim bugün operasyon oldum. Şu an hiç bir şey düşünemiyorum..Bu 3 ayda inşallah kendimizi toplayabiliriz. ..bende izmirde yaşıyorum
Geçmiş olsun canim inan geçiyor ...
Geçecek mutlaka ama ben bu 3-4 gün içerisinde kendimden geçtim. .sevincin kursaginda kalması böyle bir şeymiş. .Hayat devam ediyor yapacak bir şey yok. .demekki hayırlısı buymus. ..
Gitti bebeğim bugün operasyon oldum. Şu an hiç bir şey düşünemiyorum..Bu 3 ayda inşallah kendimizi toplayabiliriz. ..bende izmirde yaşıyorum
Canım çok geçmiş olsun ben de 2 aralıkta oldum kürtaj..
Benim hikayem de farklı değil.. Evlendim 1 ay zaten ilk günün sıkıntılarını yaşadık.. Sonra doğru düzgün sadece 2-3 kere ilişki olmuştu sonra bayram tatili vs. Döndüm ki gebeyimÇok şaşırmıştım inanamamıştım Çünkü istemiyorduk yani düşünmüyorduk ama o heyecan öyle güzeldi ki.. Sonra gittik doktora herşey normaldi.. 6+2 de gittik kalp atışı yok.. Haftaya gel yine olmazsa alacağız dedi o an dedim herhalde dünya karardı güneş doğmayacak.. Eve gittim ama nasıl ağlıyorum eşim teselli ede ede mahvoldu en sonunda o da bana sarıldı ağladık ağladık... Canım en büyük destekçin en başta eşin.. Çok kötü günler biliyorum yine kalp atışı olmadı aldılar benden.. Ben 1 ay kendime gelemedim ama şükür ki bu aralar biraz olsun iyiyim.. Doktor bize 2 adet dönemi bekleyin dedi ikinci regl imi de oldum bu 3. günüm.. Bu zamana kadar yaptırabildiğim her testi yaptırdım... Şükür bir sorunum da çıkmadı dedim nasibi yokmuş dünyada herhalde.. Ama herşeyini saklıyorum ultrason kağıtlarını felan.. O benim ilk göz ağrım.. Yani anlayacağın Rabbim hayırlı zamanda hayırla nasip etsin kuzum lütfen üzülme biliyorum çok zor ama geçecek hafifleyecek en azından..
Çok geçmiş olsun. Eğer teşhis kesinse kürtajdan başka çare yok. Ama aklında bir soru işareti varsa başka bir doktora daha danışabilirsin. Çünkü kürtaj için gidipte kalp atışlarını gören de duydum. İnş herşey yoluna girer. Burda daha önce de yazmıştım.
Tam da karar aşamasındayken bir arkadaşım ne yaparsan yap o bebeğin düşeceği varsa düşer demişti. Önce kızdım sonra hak verdim.
Çünkü yaşayacaksa da ne olursa olsun yine yaşıyor. Biz hep ilk 3 ay geçsin nasıl olsa doğacak diye düşünüyoruz. 40haftalıkken anne karnında kalbi duran da olabiliyor. Allah beterinden korusun deyip mecburen alışıyor insan. Kürtajın adı bile kötü kendi başına geleceği düşüncesi ve sonra bunu yaşamak daha da kötü. Ama herşey insanlar için. Kaldıramayacağımız bir yük değil. Doktorum kürtaj olman lazım dediğinde şok oldum inanmak istemedim ve bana "sağlıklı olsaydı kalbi atar , kesesi bozulmazdı" dediğinde sağlıksız bir bebek dünyaya getirmek istemez ki insan dedim. Hakkımızda hayırlısı demek lazım canım kürtaj olursan ilk birkaç hafta zor geçecek ve muhtemelen doktorun 2-3 ay korunma önerecek mümkünse bu süreyi bir sonraki gebeliğin için hazırlanarak geçir. Ama inş Rabbimin izniyle bebeğin sana bir sürpriz yapar.
Benim sürecimde aşağı yukarı aynı oldu zaten daha iki haftalıkken öğrendim hamile olduğumu..6 hafta dolmuşken gittik tek taş yüzük şeklinde bir görüntü vardı ama kalp atışı yoktu bır hafta sonra gittiğimde ise o görüntü bile kaybolmuştu kalp atışı yoktu bir tek gebelik kesesi oda içi siyah şeklinde görünüyordu ilk etapta bozulmuş gebelik sandım ama dün konuştuğumda doktor bozulmuş gebelik değil dedi çünkü gebelik kesesinde ve şeklinde bir sıkıntı yoktu.. zaten bizde bütün gelişimi görüntüyü birebir gördük..missed abortion olduğunu sanıyorum şimdi...zaten piskopata bağladım sürekli ne nasıl niye diye araştırma yapıyorum....dünde işte kürtaj oldum..benimde tek destekçim eşim o olmazsa kafayı yerdim herhalde..bende inşallah bu süreci en hasarsız şekilde atlatabilirim..bizede 3 ay bekleyin dedi doktor ve mutlaka korunun diyede tembihledi....bu süreçte bir tedavidir veya yapmamız gereken bir şey olmadığını söyledi...İnşallah Allah hiç birimize hiç kimseye bir daha yaşatmaz..İnsanoğlu her şeye alışıyor tabiki ama çok içim acıyor kelimeler bile yetersiz kalıyor...Sürekli ağlıyorum...Böyle işte..
Eğer 3 ay sonra hemen bebek düşünüyorsanız kendini hem moralmen he mde fiziken toparla canım.. Ben artık öyle alıştırdım ki şimdi diyorum bebeğimin kardeşine güzel bir yer hazırlayayım rahmimi toparlaayım kendimi toparlayayım ki bu sefer annesini bırakmasın rahat etsin diyorum.. İnşallah Rabbim yine nasip edecek sağlıkla.. Yeter ki sağlık olsun..
Evet düşünüyoruz hatta hemen istiyoruz şu üç ay bile o kadar gözümde büyüyorki...durumu teyit etmek için gittiğim diğer doktor 2 ay bekliceksiniz dedi ama herhalde üç ay bekleriz gibi geliyor..Bu süreçte test vs gibi şeyler yaptırdınızmı?? kürtajı zaten patolojiye zorunlu gönderiyorlarda genetik incelemeyi biz istemedik doktor direk bize bıraktı..Sonuç gelene kadar yine aynı acı aynı şekilde sürecek diye göndermek istemedik ve gelen sonuç bile çok net olmuyormuş ilk gebeliklerde %25-30 görünen çok yaygın bir durum vs gibi şeylerlede göndermeme kararı aldık eşimle..Şu an hemen düşünmek planlama yapmak vs istemiyorum ama kafamda kürtajdan sonraki 2. regl döneminde yine bir hormon tahlili yaptırmak geçiyor..İnşallah dediğiniz gibi Allah'ım en yakın zamanda sağlıklı sıhhatli bir hamilelik ve bir bebek nasip eder hepimize...
Canım ben birçok testler yaptırdım ben.. Bir sürü.. En son da genetik testleri yaptırdım bi sıkıntı çıkmadı şükür.. Bakalım ben de çok zor bekledim 2 ayı ya.. İnşallah olur bu ay
iyi çok güzel bir şey çıkmaması maşallah...İnşallah bu ay gönlünüze göre sağlıklı sıhhatli bir bebiş gelir :))) Biz test olayına girmedik umarım hata etmemişizdir...size 2 ay demişler bana 3 ay dediler bu farklılık neden kaynaklıyor?? Gerçi ben 2. regl de hormon tahlillerimi yaptırıp yine doktor kontrolünde korunmayı bırakırım diye düşünüyorum ama bakalım tabiki zaman ne gösterecek..
Canım bilmiyorum 9+2 haftalık olması lazımken 6+2 de kalmıştı bebeğim.. Küçük diye mi acaba ya da operasyn iyi geçti diyemi bilmiyorum.. Çünkü kontrole gittiğimde maşallah rahmin tertemiz dedi hatta başka doktora da gideyim dedim bakim ne dicek doktor sordu nerde kürtaj oldunuz dedim böyle böyle.. Rahminiz tertemiz dedi hiçbir sıkıntı yok dedi.. Canım rahmin kendini çabuk toparlarsa 2 ay da yeter gibime geliyor
Cuma günü doktoruma güvenmeme rağmen bir umut diye hemen başka bir profesöre gittik o zaten direk alalım hiç bekleme dedi ama ben kaç aydır her anımı bilen en azından psikolojimi çok iyi anladığını düşündüğüm için kendi doktorumu istedim ve dünde zaten yine bir kontrol yaptı hiç umut olmadığını söyleyince dünde kürtajı yaptı...Herşey bizler için biliyorum ama kabullenemiyorum işte sürekli ağlıyorum..bundan sonra inşallah Allah bir daha yaşatmaz diye dua etmekten başka bir şeyim kalmadı...
Zor bir süreç canım inş en kısa sürede atlatırsın. Pozitif düşünmeye çalış ikinci gebeliğin çok güzel geçecek Allah ın izniyle. Önünde üç ay var. Uzun gibi görünüyor ama çok çabuk geçiyor. Kendini iyi hazırla, bebekli veya hamileyken yapmak isteyipte yapamayacağın şeyleri düşün ve bunları gerçekleştirmeye çalış. Mesela spor yapmak, görmediğin yerleri gezip görmek gibi. Eve kapanıp, depresif ruh haline girme sakın. Ben kürtaj olduğum gün eşim pikniğe götürdü gitmek istemedim kan kaybettiğim için üşüyordum ve hiç gülüp eğlenecek halim yoktu. Piknik dediysem öyle hazırlıklı değildik. Eve gidip salya sümük ağlamak istiyordum ama güneşe sırtımı verip ısınmak iyi geldi. Sonraki günlerde hep parklarda geçti. Temiz hava iyi geliyor. Ama malum kış üşütme sakın. Moralini yüksek tut.
çok geçmiş olsun. çok uzun zaman olmamış. toparladınız mı.Gitti bebeğim bugün operasyon oldum. Şu an hiç bir şey düşünemiyorum..Bu 3 ayda inşallah kendimizi toplayabiliriz. ..bende izmirde yaşıyorum
Dun kontrole gittim ultrasyondan bakti 10 sonra gel dedii ins duyarım 6 hafta 1 gunluk suan ilk hamileligin de kalp atisi olmadigi icin aldilar kesede gelismedi 3 ay once yaşamıştım simdi tekrar yasamam ins senin adina sevindim. Bende guzel habrimi paylasirim Allah'tan ümit kesilmz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?