Kalp atışlarının olmaması (bozulmuş gebelik ) ve tedavisi

Ben istanbul Güngören sen nerdesin? ?? ultrasyon görüntüsü nr yazkki ilk haftalarda oyle oluyor ...

Çok geçmiş olsun. Eğer teşhis kesinse kürtajdan başka çare yok. Ama aklında bir soru işareti varsa başka bir doktora daha danışabilirsin. Çünkü kürtaj için gidipte kalp atışlarını gören de duydum. İnş herşey yoluna girer. Burda daha önce de yazmıştım.
Tam da karar aşamasındayken bir arkadaşım ne yaparsan yap o bebeğin düşeceği varsa düşer demişti. Önce kızdım sonra hak verdim.
Çünkü yaşayacaksa da ne olursa olsun yine yaşıyor. Biz hep ilk 3 ay geçsin nasıl olsa doğacak diye düşünüyoruz. 40haftalıkken anne karnında kalbi duran da olabiliyor. Allah beterinden korusun deyip mecburen alışıyor insan. Kürtajın adı bile kötü kendi başına geleceği düşüncesi ve sonra bunu yaşamak daha da kötü. Ama herşey insanlar için. Kaldıramayacağımız bir yük değil. Doktorum kürtaj olman lazım dediğinde şok oldum inanmak istemedim ve bana "sağlıklı olsaydı kalbi atar , kesesi bozulmazdı" dediğinde sağlıksız bir bebek dünyaya getirmek istemez ki insan dedim. Hakkımızda hayırlısı demek lazım canım kürtaj olursan ilk birkaç hafta zor geçecek ve muhtemelen doktorun 2-3 ay korunma önerecek mümkünse bu süreyi bir sonraki gebeliğin için hazırlanarak geçir. Ama inş Rabbimin izniyle bebeğin sana bir sürpriz yapar.

Gitti bebeğim bugün operasyon oldum. Şu an hiç bir şey düşünemiyorum..Bu 3 ayda inşallah kendimizi toplayabiliriz. ..bende izmirde yaşıyorum

Canım çok geçmiş olsun ben de 2 aralıkta oldum kürtaj..

Benim hikayem de farklı değil.. Evlendim 1 ay zaten ilk günün sıkıntılarını yaşadık.. Sonra doğru düzgün sadece 2-3 kere ilişki olmuştu sonra bayram tatili vs. Döndüm ki gebeyim Çok şaşırmıştım inanamamıştım Çünkü istemiyorduk yani düşünmüyorduk ama o heyecan öyle güzeldi ki.. Sonra gittik doktora herşey normaldi.. 6+2 de gittik kalp atışı yok.. Haftaya gel yine olmazsa alacağız dedi o an dedim herhalde dünya karardı güneş doğmayacak.. Eve gittim ama nasıl ağlıyorum eşim teselli ede ede mahvoldu en sonunda o da bana sarıldı ağladık ağladık... Canım en büyük destekçin en başta eşin.. Çok kötü günler biliyorum yine kalp atışı olmadı aldılar benden.. Ben 1 ay kendime gelemedim ama şükür ki bu aralar biraz olsun iyiyim.. Doktor bize 2 adet dönemi bekleyin dedi ikinci regl imi de oldum bu 3. günüm.. Bu zamana kadar yaptırabildiğim her testi yaptırdım... Şükür bir sorunum da çıkmadı dedim nasibi yokmuş dünyada herhalde.. Ama herşeyini saklıyorum ultrason kağıtlarını felan.. O benim ilk göz ağrım.. Yani anlayacağın Rabbim hayırlı zamanda hayırla nasip etsin kuzum lütfen üzülme biliyorum çok zor ama geçecek hafifleyecek en azından..

Benim sürecimde aşağı yukarı aynı oldu zaten daha iki haftalıkken öğrendim hamile olduğumu..6 hafta dolmuşken gittik tek taş yüzük şeklinde bir görüntü vardı ama kalp atışı yoktu bır hafta sonra gittiğimde ise o görüntü bile kaybolmuştu kalp atışı yoktu bir tek gebelik kesesi oda içi siyah şeklinde görünüyordu ilk etapta bozulmuş gebelik sandım ama dün konuştuğumda doktor bozulmuş gebelik değil dedi çünkü gebelik kesesinde ve şeklinde bir sıkıntı yoktu.. zaten bizde bütün gelişimi görüntüyü birebir gördük..missed abortion olduğunu sanıyorum şimdi...zaten piskopata bağladım sürekli ne nasıl niye diye araştırma yapıyorum....dünde işte kürtaj oldum..benimde tek destekçim eşim o olmazsa kafayı yerdim herhalde..bende inşallah bu süreci en hasarsız şekilde atlatabilirim..bizede 3 ay bekleyin dedi doktor ve mutlaka korunun diyede tembihledi....bu süreçte bir tedavidir veya yapmamız gereken bir şey olmadığını söyledi...İnşallah Allah hiç birimize hiç kimseye bir daha yaşatmaz..İnsanoğlu her şeye alışıyor tabiki ama çok içim acıyor kelimeler bile yetersiz kalıyor...Sürekli ağlıyorum...Böyle işte..

Cuma günü doktoruma güvenmeme rağmen bir umut diye hemen başka bir profesöre gittik o zaten direk alalım hiç bekleme dedi ama ben kaç aydır her anımı bilen en azından psikolojimi çok iyi anladığını düşündüğüm için kendi doktorumu istedim ve dünde zaten yine bir kontrol yaptı hiç umut olmadığını söyleyince dünde kürtajı yaptı...Herşey bizler için biliyorum ama kabullenemiyorum işte sürekli ağlıyorum..bundan sonra inşallah Allah bir daha yaşatmaz diye dua etmekten başka bir şeyim kalmadı...

Eğer 3 ay sonra hemen bebek düşünüyorsanız kendini hem moralmen he mde fiziken toparla canım.. Ben artık öyle alıştırdım ki şimdi diyorum bebeğimin kardeşine güzel bir yer hazırlayayım rahmimi toparlaayım kendimi toparlayayım ki bu sefer annesini bırakmasın rahat etsin diyorum.. İnşallah Rabbim yine nasip edecek sağlıkla.. Yeter ki sağlık olsun..

Evet düşünüyoruz hatta hemen istiyoruz şu üç ay bile o kadar gözümde büyüyorki...durumu teyit etmek için gittiğim diğer doktor 2 ay bekliceksiniz dedi ama herhalde üç ay bekleriz gibi geliyor..Bu süreçte test vs gibi şeyler yaptırdınızmı?? kürtajı zaten patolojiye zorunlu gönderiyorlarda genetik incelemeyi biz istemedik doktor direk bize bıraktı..Sonuç gelene kadar yine aynı acı aynı şekilde sürecek diye göndermek istemedik ve gelen sonuç bile çok net olmuyormuş ilk gebeliklerde %25-30 görünen çok yaygın bir durum vs gibi şeylerlede göndermeme kararı aldık eşimle..Şu an hemen düşünmek planlama yapmak vs istemiyorum ama kafamda kürtajdan sonraki 2. regl döneminde yine bir hormon tahlili yaptırmak geçiyor..İnşallah dediğiniz gibi Allah'ım en yakın zamanda sağlıklı sıhhatli bir hamilelik ve bir bebek nasip eder hepimize...

Canım ben birçok testler yaptırdım ben.. Bir sürü.. En son da genetik testleri yaptırdım bi sıkıntı çıkmadı şükür.. Bakalım ben de çok zor bekledim 2 ayı ya.. İnşallah olur bu ay

Canım ben birçok testler yaptırdım ben.. Bir sürü.. En son da genetik testleri yaptırdım bi sıkıntı çıkmadı şükür.. Bakalım ben de çok zor bekledim 2 ayı ya.. İnşallah olur bu ay

iyi çok güzel bir şey çıkmaması maşallah...İnşallah bu ay gönlünüze göre sağlıklı sıhhatli bir bebiş gelir :))) Biz test olayına girmedik umarım hata etmemişizdir...size 2 ay demişler bana 3 ay dediler bu farklılık neden kaynaklıyor?? Gerçi ben 2. regl de hormon tahlillerimi yaptırıp yine doktor kontrolünde korunmayı bırakırım diye düşünüyorum ama bakalım tabiki zaman ne gösterecek..

Canım bilmiyorum 9+2 haftalık olması lazımken 6+2 de kalmıştı bebeğim.. Küçük diye mi acaba ya da operasyn iyi geçti diyemi bilmiyorum.. Çünkü kontrole gittiğimde maşallah rahmin tertemiz dedi hatta başka doktora da gideyim dedim bakim ne dicek doktor sordu nerde kürtaj oldunuz dedim böyle böyle.. Rahminiz tertemiz dedi hiçbir sıkıntı yok dedi.. Canım rahmin kendini çabuk toparlarsa 2 ay da yeter gibime geliyor

Benim bebekte tahminim 7.haftadan sonra gelişmedi zaten 8.haftada operasyon oldum.operasyondan önce doktorum 3 ay dedi ama teyit etmek adına gittiğim başka bir doktor 2 ay dedi..bakalım işte hayırlısi demekten başka bir söz yok..

Zor bir süreç canım inş en kısa sürede atlatırsın. Pozitif düşünmeye çalış ikinci gebeliğin çok güzel geçecek Allah ın izniyle. Önünde üç ay var. Uzun gibi görünüyor ama çok çabuk geçiyor. Kendini iyi hazırla, bebekli veya hamileyken yapmak isteyipte yapamayacağın şeyleri düşün ve bunları gerçekleştirmeye çalış. Mesela spor yapmak, görmediğin yerleri gezip görmek gibi. Eve kapanıp, depresif ruh haline girme sakın. Ben kürtaj olduğum gün eşim pikniğe götürdü gitmek istemedim kan kaybettiğim için üşüyordum ve hiç gülüp eğlenecek halim yoktu. Piknik dediysem öyle hazırlıklı değildik. Eve gidip salya sümük ağlamak istiyordum ama güneşe sırtımı verip ısınmak iyi geldi. Sonraki günlerde hep parklarda geçti. Temiz hava iyi geliyor. Ama malum kış üşütme sakın. Moralini yüksek tut.

Şu an hiç sağlıklı düşünemiyorum...bu hafta raporluyum önümüzdeki hafta eski rutin hayata dönüş. .bende oyalanacak bir şeyler bulmam gerektiğinin farkındayım. Bakalım işte zaman bir şekilde her şeyin ilacı olur inşallah. .hatta psikiyatriye bile gitmeyi düşünüyorum ( uyku düzenim hiç kalmadı 3-4 saat anca uyuyabiliyorum...kalan süreçte de niye böyle oldu niye ben vs sürekli sorguluyorum her şeyi..

merhabalar, benim hikayem de sizlerden farklı değil 2tane düşüğüm var ikisinde de kürtaj oldum. 1.gebeliğimi öğrendiğimin ertesi günü kayınvalidem kalp krizi geçirmişti düşük sebebi olarak o zamanlar yaşadığımız stres sıkıntı ve kardeşimin düğününe de 2hafta kalmıştı onun koşuşturmacası diye düşünmüştüm çok fazla dinlenmeye fırsatım olmamıştı çünkü...doktorum çok fazla beklemem gerekmediğini ilk reglden sonra korunmayı bırakabileceğimizi söylemişti biz de öyle yaptık ve ilk reglimden sonra hemen hamile kaldım 5 haftalıkken öğrendim dr um hemen progestana ve haftada bir de proluton depot a başlattı ilk başlarda hiç sıkıntı yoktu 7.haftamın ortalarında dr a gittiğimde ne kalp atışı vardı ne de bebek dr um 1-2 gün daha bekleyip bir gelişme olmazsa tekrar kürtaj olmam gerektiğini söylediğinde çok sinirlenmiştim özel hastane olduğu için dertlerinin fazla para koparmak olduğunu düşünüp devlet hastanesinde bir dr a gittim o da geç döllenme olabileceğini söyledi 1 hafta sonra kontrole çağırdı ben sabırsızlıkla 1 haftanın geçmesini beklerken 8.haftamda kahverengi lekelenmeler daha sonra da kanamalı parçalara dönüştü haftasonu olduğu için de ne yapacağımı bilemedim kendi dr uma anca telefonla ulaşabildim progestana devam etmemi söyledi haftasonunu yatarak geçirdimki kanamam artmasın çünkü kürtaj da olacaksam kendi dr um yapsın istiyordum...Pazartesi günü dr a gittiğimde gebelik kesesi bozulmaya başlamıştı ve hala boştu 9 aralıkta tekrar kürtaj oldum...pıhtılaşma ve kromozom testlerimiz yapıldı ama hepsinin sonucunda normal yazıyor henüz kendi dr uma göstermedim sonuçlarımı kısmet olursa yarın göstereceğim. kendi dr umu bırakmak istemiyorum çünkü hem en başından beri bütün hikayeyi o biliyor hem de onun yanında kendimi çok rahat hissediyorum derdimi sıkıntımı rahatlıkla anlatabiliyorum yaşadığım yerde de tavsiye edilen bir dr hiç kötü diyen birini duymadım ama her ihtimale karşı başka bir dr a da sonuçları göstersem mi bilemedim insan ne kadar çok gezerse kafası o kadar çok karışıyor...bu arada ilk düşüğümden sonra coraspin kullanmaya başladım ve hala devam ediyorum

biraz uzun yazmışım ama benim yaşadıklarım da bunlar bundan sonraki süreçte hepimizin yüzü güler allahım hayırlı sağlıklı bebişler nasip eder inşallah

Gitti bebeğim bugün operasyon oldum. Şu an hiç bir şey düşünemiyorum..Bu 3 ayda inşallah kendimizi toplayabiliriz. ..bende izmirde yaşıyorum
çok geçmiş olsun. çok uzun zaman olmamış. toparladınız mı.
kürtajı nerde oldunuz. ben de izmirdeyim. önce boş gebelik dendi en son kontrolde de nokta şeklinde beebek göründü kalp atışı görünmedi. kese de düzensizleşmiş dendi. dopler ultrason sonucunda bozulmuş gebelik diyor. ben kürtajo nerde yaptırayım diye kararsızım. özelde 400 tl çok büyük bir meblağ değil ancak devlette ücretsiz yaptırma imkanımda var. sizce hangisini tercih etmleyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…