Kalp çarpıntısı hamilelik belirtisimi kızlar yardım

Meku

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2022
233
49
28
22
Merhaba kızlar benim adet 20 bitti ve bir gün sonra ilişki oldu ve devam ettirdik 28 günde adet olurum adetime 13 gün var 2 gündür kalp çarpıntısı miyde yanması baş dönmesi yaşıyorum kalp çarpıntısı öyle böyle degil fazla oluyor ilk kez yaşıyorum tiroit den olabilir mi diye bügün kan verdim bakalım hayırlısı gebelik için şimdi kan versem kanda çıkarmı gebelik kızlar lütfen cvp

Benimde o şekilde bir halsizlik kalp çarpması mide yanması bulantısı ne yesem ağzıma geliyor asla böyle bir şey yaşamadım bir anda kalbim çarpıyor Eşimle yumurtlama günlerine göre hareket ettik ama anlamadım bende ne bu yaşadıklarım kiii

Ben yumurtlama günlerden önce ilişki yaşadım aynı şekilde oluyorum miydem yanıyor kalbim çıkacak gibi çok merak ediyorum benim için daha çok erken ya senin adetime kaç gün var

Ben yumurtlama günlerden önce ilişki yaşadım aynı şekilde oluyorum miydem yanıyor kalbim çıkacak gibi çok merak ediyorum benim için daha çok erken ya senin adetime kaç gün var
Arkadaş lar lütfen cvp verin ya yardımcı olun dün bügün akıntı halinde kan çok az ama gördüm belirti ola bilir mi dogurganlık dönemim bügün bitiyor

Arkadaş lar lütfen cvp verin ya yardımcı olun dün bügün akıntı halinde kan çok az ama gördüm belirti ola bilir mi dogurganlık dönemim bügün bitiyor
Adet günüme 5 gün var daha ama bilmiyorum gerçekten çok halsizim ya

Erken gebelik testi yaparsan çıkar ama denedinmi

Benim ayda üç beş kez olur kalp çarpıntısı. Hiç bu açıdan bakmamıştım.

B

Bende bu ay çıktı ya öyle 3 5 degil günde kaç kez oldugunu sayamazsınız artık rahatsız ediyor beni ya
Bir kardiyolojiye görünseniz iyi olabilir. Nedeni araştırılır en azından. Psikolojik mi değil mi öğrenmiş olursunuz.
Gebelikte nabız artışı olduğunu duyup o yüzden carpintiyi gebeliğe bağlıyor olabilirsiniz ama o nabız artışı öyle hissedilmez.

Yumurtlama döneminde gebelik belirtisi olmaz. Bu lekelenme yumurta çatlayınca bazı kadınlarda olur. Yani sizin yumurtanız henüz yeni catlamisken gebelikten bahsetmek mümkün değil; daha spermle buluşup döllenecek, tüplerde yavaş yavaş ilerleyip rahme gelecek, kendine rahimde uygun bir yer bulup yerleşecek, yerleştikten sonra gebelik hormonu salgılanmaya başlayacak, günden güne bu hormon kanınızda artış gösterecek de gebelik belirtileri başlayacak ufak ufak. Yani beklenen adet tarihiniz geçince ufak tefek belirtiler belki hissedersiniz. Doğası böyle bu işin.

Tamam teşekkür ederim yorumunuz için kan testi verdim tiroit için bakalım yarı sonuç çıkacak

Tamam teşekkür ederim yorumunuz için kan testi verdim tiroit için bakalım yarı sonuç çıkacak
Doktora gebelik planladiginizi söyleyin. Belki ona göre ilaç verirler tiroit sebepli çarpıntı yaşıyorsanız. Geçmiş olsun.

Tamam teşekkür ederim yorumunuz için kan testi verdim tiroit için bakalım yarın sonuç çıkacak
Doktora gebelik planladiginizi söyleyin. Belki ona göre ilaç verirler tiroit sebepli çarpıntı yaşıyorsanız. Geçmiş olsun.
Sagol canım benim eşim aile hekimi zaten de o bakıyor kendisi bende tiroit vardı ilaç kullanıyordum şimdi dahamı çogaldı diye kan verdim inşallah bişey yoktur

İnşallah.

Dediklerinize kısmen katılıp kısmen katılmıyorum. Şöyleki yumurtalamadan 1 hafta sonra karın ağrım başladı. Hatta üstüne mide bulantısı kusma halsizlik de yaşadım. Totalde yumurtlamadan yaklaşık 10 gün sonra yerleşme kanaması ve ertesi gün 250 gibi bir sonuçla hamile olduğumu öğrendim. Adet tarihime ise 3 gün vardı. Evet yumurtalama döneminde gebelik belirtisi olmaz ama sonrası kişiden kişiye çok fazla değişiyor

Muhtemelen gebelik planladiginiz için psikolojikti mide bulantısı kusma vb. Döllenmiş yumurta rahme yerleşmeden bu belirtiler olmaz. Hatta gebelik hormonu kanda belirli bir düzeye çıkmadan da olmaz. Gebelere bu belirtileri yaşatan şey döllenmiş bir yumurta değil, kanda yükselen gebelik hormonudur.
Gebelik hormonunuz 11.gün 250 çıktıysa 7.gün 70-80 civarlarındaydı ve bulantı kusma yaşamanız pek mümkün değildi bilimsel olarak.
Genellikle 6.haftadan itibaren başlar bulantılar. Beta hcg on binden büyüktür.
Bazılarında hiç olmaz.

Ama ben burda bazılarında okudum ilişkiden 10 gün sonra belirti olup kan testinde de ögrenmiş ler ama tabikide defteri biraz düşük bende böyle bişey ilk kez yaşıyorum yumurtlama dan bir gün önce kasıgım agırırdı ve yumurtlardım ana bu yumurtlama döneminde hiç agrı fln yok ve sarımsı kan karışık akıntı oldu 2 kez bügün zaten yumurtlama dönemi bitti adetime 12 gün var merak ediyorum ilk kez yaşanıyor ve ilk bebegim olacak 2 aydır deniyoruz

İlişkiden on gün sonra değildir o, yumurtlamadan on gün sonradır. İnsanlar genellikle yumurtlama zamanını takip ediyorlar ve o aralıkta ilişki yaşıyorlar. Yumurtlama olmadiktan sonra ilişkiden on gün geçmesi bir şey ifade etmez. Yumurtlamanın 11-12.günlerinde idrar testinde çok çok silik bir çizgiyle öğrenirsiniz gebeliği. Kan testinde ise beta hcg 30-70 arası bir değerde olur.
Siz yumurtlamadan hemen sonraki gün hamile olduğunuzu söylemeye çalışıyorsunuz, ya da o lekelenmeyi yerleşme kanaması falan sanmak istiyorsunuz. Anlıyorum sizi ama imkanı yok. Adetinize 13 gün kaldığını söylüyorsunuz. Yani adetinizin 15.günündesiniz. Bu durumda yaşadığınız şeyin yerleşme kanaması olması için adetin 1-5.günleri arası yumurtlamış ve ilişki yaşamış olmanız lazım.
Umarım anlatabilmisimdir.
Eşiniz doktormus ne güzel, ona da bu konuda danışabilirsiniz. Size mümkün olmadığını söyleyecektir ve rica ederseniz gebelik nasıl oluşur anlatacaktır. Ben yeterince açık anlatamamış olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…