Kalp hastası kadınlarda gebelik

Aylaaaydan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
61
3
36
35
Kalp hastalıklarında gebelik???
Merhaba 2. Derece kalp yetmezliğim var. İki defa ameliyat oldum. Oksijen değerimde de biraz düşüklük var ama bunlar tamamen doğumsal. Bebek istiyorum. 33 yaşındayım. Benim gibi kalp hastası olup da bebek sahibi olan birileri var mı? Tecrübeleriniz, görüşleriniz, önerileriniz nelerdir?

Kalp hastalıklarında gebelik???
Merhaba 2. Derece kalp yetmezliğim var. İki defa ameliyat oldum. Oksijen değerimde de biraz düşüklük var ama bunlar tamamen doğumsal. Bebek istiyorum. 33 yaşındayım. Benim gibi kalp hastası olup da bebek sahibi olan birileri var mı? Tecrübeleriniz, görüşleriniz, önerileriniz nelerdir?
İlk doğumumdan sonra kalpteki sıkıntılarımı öğrendim. Ritim bozukluğu hafif derece yetmezlik akciğer büzüşmesi vs. Sizinki kadar olmasa da bi takım sorunlarım var ve kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekiyormuş bana doktorum tanısal bi durumum olmadığı için yalnızca Coraspirin vermişti. Neticede 26 haftalık erken doğumla sonuçlandı gebeliğim. Şimdi ikinci gebeliğim kansulandırıcı iğne ve Coraspirin kullanıyorum. Siz muhtemelen aktif kan sulandırıcı kullanıyosunuzdur ve yine muhtemelen gebelikte kullanılabilecek olanlarla değiştirirler ama dozları çok önemli.

Diğer yönlerden sıkıntı olur mu bilemem
dediğim gibi sizinki kadar değil benim kalp sorunlarım ben kendi yaşadığımdan size kan sulandırıcıyı ufak bi hatırlatmada bulunmak istedim.

Teşekkür ederim. Evet benimki biraz komplike bir hastalık. Ama çok istiyorum. Sizin adınıza çok sevindim. Umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız. İnşallah benim de bebeğim plur

Back
X