Kalp kırmadan nasıl çözerim?

Bi de bunun ellerinde büyüdüğü bi komşuları var.O geldi bugün yok şunu oraya koyarsın yok bunu böyle yaparsın sınır etti beni.Bastanda dedim annem geldi 10 dakika da bıktım herşeye karıştı bi daha gelme anne dedim diye:) Ona rağmen karıştı.Çıkarken de nişanlıma biraz karıştım kızdırmış olabilirim arkamdan sana laf edebilir diye espri yapıyor.Ikisi üst üste gelince nişanlıma soğuk davrandım.

Bunu yapma işte biz kadınlar malesef dayanamıyoruz olmadık kişiden çıkarıyoruz sinirimizi. İç içe yaşanacak orada bu gibi durumları kendiniz bertaraf etmelisiniz .

İşte ben de o küslük noktasına gelmek istemiyorum şimdiden.Bebeği eve kustu bile.Neyse ki yere kustu.Ben olsam utanırım gidemem o eve kolay kolay.Illa ki ıvır zıvır şeyler oluyor iş yaparken atıştırmak için veriveriyor hemen eline.O günde yemeğin üstüne bizde şeker yediği için kusmuş.Geliyosun bari o ıvır zıvırları veriverme eline.Evet bi de alıngan oluyorlar sanki hatalı olan biziz gibi
tam benim örümcek kafalı görümce kafasından. Siz uyardığınızda yanınızda biri olsun muhakkak. O anlayışlı eltiniz gibi aklıselim biri. Kırgınlık çıkarırsa da ben güzel bi dille söyledim kırcak bi şey demedim ki veya kırma niyetiyle söylemedim dersiniz. İnanın hayat o kadar kısa ki o kırılmasın bu kırılmasın derken yıllar geçiyo ve kendimizi sıka sıka sinir hastası ediyoruz.

Sizde ona oturmaya gidin su içmek isterken çocukta yokken yanınızda bardak düşsün elinizden kırılsın mesela tepkisi ne olur acaba size bişey söylerse sizde evinizde çocuğun yaptıklarını uygunca söyleyin. Bence bunu bi yapın.

Bunu yapma işte biz kadınlar malesef dayanamıyoruz olmadık kişiden çıkarıyoruz sinirimizi. İç içe yaşanacak orada bu gibi durumları kendiniz bertaraf etmelisiniz .
Maalesef gelen giden hep onun tarafı olunca ona tepki verdim. Ben bu iç içe yaşamı istemediğimi hep söyledim.O da istemiyor gerçi.Mesafeni koy diyor hep. Hatta kardeş kardeşe çok yakın olmayacak derdi.Işte ev bulamayınca mecbur kaldık.

tam benim örümcek kafalı görümce kafasından. Siz uyardığınızda yanınızda biri olsun muhakkak. O anlayışlı eltiniz gibi aklıselim biri. Kırgınlık çıkarırsa da ben güzel bi dille söyledim kırcak bi şey demedim ki veya kırma niyetiyle söylemedim dersiniz. İnanın hayat o kadar kısa ki o kırılmasın bu kırılmasın derken yıllar geçiyo ve kendimizi sıka sıka sinir hastası ediyoruz.
Zaten bi de araba mevzumuz var.3 yıldır nisanlımin arabasını rahat rahat kullanmışlar ne benzin yüklemek var ne söylenmeden arabaya bakım yapmak.Öbur kardeşleri araba aldı 1 yıl kadar önce. Nişanlım mesafe koyunca onu kendi arabaları gibi kullanmaya başladılar. Kendisi paraya kıyamaz hiç 10 kuruşun hesabını yapar ama başkasının olunca araba gibi pahalı şeyleri bile düşünmeden kullanıyorlar. Bigün bi patlama olacak ama şu düğün geçse sonra biraz duruma bakıp öyle mi hareket etsem diyorum.

Zaten bi de araba mevzumuz var.3 yıldır nisanlımin arabasını rahat rahat kullanmışlar ne benzin yüklemek var ne söylenmeden arabaya bakım yapmak.Öbur kardeşleri araba aldı 1 yıl kadar önce. Nişanlım mesafe koyunca onu kendi arabaları gibi kullanmaya başladılar. Kendisi paraya kıyamaz hiç 10 kuruşun hesabını yapar ama başkasının olunca araba gibi pahalı şeyleri bile düşünmeden kullanıyorlar. Bigün bi patlama olacak ama şu düğün geçse sonra biraz duruma bakıp öyle mi hareket etsem diyorum.
Hata edersiniz. Evlendi değişti derler. Neyseniz o olun haklıyken haksız duruma düşmeyin. İnanın bana düğünden sonra konuştuğunuzda gerçek yüzünü gösterdi derler hiç şaşmaz..

Maalesef gelen giden hep onun tarafı olunca ona tepki verdim. Ben bu iç içe yaşamı istemediğimi hep söyledim.O da istemiyor gerçi.Mesafeni koy diyor hep. Hatta kardeş kardeşe çok yakın olmayacak derdi.Işte ev bulamayınca mecbur kaldık.

Onun tarafı evet ama adam ne yapsın hadsiz insanlara bu sadece size zarar verir unutma .

Mecbur oturacaksiniz artık nisanliniza yüklenmeyin olan olmuş kabul etmişsiniz .

Hoşlanmadığınız şeyleri söylemekten kaçınmayin bu kötü olduğunuz anlamına gelmez .

Meraklı belli . Tatlım güler yüzle açıkça söyle ben yalnız iş yapmayı seviyorum de . Israr ederse çocukla zor olur ısrar etme lütfen kendimi kötü hissediyorum de . Şimdiden sınırlarını cizmelisin bu çocuk konusu değil unutma .

Yumuşak yumuşak güzel bir dille yaparsan sıkıntı olmaz sonrası için de iyi olur . Tel konusuda doğru olanı yapıyorsun hemen vıcık vıcık ilişkiler çok saçma bi huyunu suyunu öğrenin dimi önce.
Nisanlımın evlilik için birikimi vardı.Evin içini yıktı döktü sıfır ev yaptı.Kaliteli eşyalar aldı.Yanlış anlamayın övünmek için söylemiyorum bi akrabamız bile mahallenin en güzel evinde oturacaksın dedi. İnsanların içini de bilemiyoruz ne kadar saf temiz görünse de içten içe bi fesatlıkta olabilir mi diyorum yakıştıramasam da.

Hata edersiniz. Evlendi değişti derler. Neyseniz o olun haklıyken haksız duruma düşmeyin. İnanın bana düğünden sonra konuştuğunuzda gerçek yüzünü gösterdi derler hiç şaşmaz..
Haklısınız o da var.Öyleyse ben şu sehpadaki darbe izini onun yanındayken açayım alınırsa alınsın.Dediğim gibi o 10 kuruşun hesabını yapar.Biz eşyaları bedavaya mı aldık. Teşekkür ederim fikirleriniz için

Nisanlımın evlilik için birikimi vardı.Evin içini yıktı döktü sıfır ev yaptı.Kaliteli eşyalar aldı.Yanlış anlamayın övünmek için söylemiyorum bi akrabamız bile mahallenin en güzel evinde oturacaksın dedi. İnsanların içini de bilemiyoruz ne kadar saf temiz görünse de içten içe bi fesatlıkta olabilir mi diyorum yakıştıramasam da.

Düğün öncesi sen kafanı da mideni de bulandirma . Akıllı ol politik ol önceliği evdeki huzuruna ver eşine akrabaları abisi vs. İçin dır dır etme önce bir evliliginiz otursun gerisi hallolur.

İçlerine girmeden yeni evliyken de eskiye dair yorumlar yapmamani tavsiye ederim . Koskoca adam arabasını zorla almadılar değil mi elinden . Bırakın kendi farketsin kendisi görsün siz söyleyince kıymetli olma ihtimalleri yüksek .

Yine söylüyorum sınırlarınızı şimdiden çizin kırarım diye çekinmeyin güzel bir üslup ve güler yüzün asamayacagi şey yok .

Ben görmedim çikolatayı ertesi gün annem geldi o gördü ıslak mendille çıkıverdi Allah'tan.Ama dediğiniz gibi sehpa üzerinde ki darbeyi o varken görmüş gibi yapıp buraya noldu ki falan diyebilirim.Tabi kızının yaptığının farkındaysa

Ne onemi var ya eşyanın. Hayatin ve insanalron keyfini cikar. Benimde sehpalarim cizilmisti mealaa eve tasinirken. Aman dedim kullandikca çizilecek onemli degil. Ki oyke de oldu. O bir başlangıçtı :))

Cocuk gelince dikkat edersin aman dur örtü orteyum de benden once kirlemmtme evimi köfte doye sakayla karisik cocukla konusabilirsin. Annesi akilliysa anlar. Daha eve yerlesmeden bence üstüne gitme insanların birak hatalari onlar yapsin.

Cocugun elinde cikolata varsa sen mudahele et.

Düğün öncesi sen kafanı da mideni de bulandirma . Akıllı ol politik ol önceliği evdeki huzuruna ver eşine akrabaları abisi vs. İçin dır dır etme önce bir evliliginiz otursun gerisi hallolur.

İçlerine girmeden yeni evliyken de eskiye dair yorumlar yapmamani tavsiye ederim . Koskoca adam arabasını zorla almadılar değil mi elinden . Bırakın kendi farketsin kendisi görsün siz söyleyince kıymetli olma ihtimalleri yüksek .

Yine söylüyorum sınırlarınızı şimdiden çizin kırarım diye çekinmeyin güzel bir üslup ve güler yüzün asamayacagi şey yok .
Aslında ben bişey demeden o açtı bu araba konusunu kardeşiyle de arasında soğukluk var.Iyice abarttıklarını farketti çünkü. Ben de bi tek huzurumuzu düşünüyorum.O yüzden ev varken kira vermeye bile razıydım.Beni asıl geren ileride bu konuların huzurumuzu kaçırması.Zaten evlenince bütün hayatım düzenim değişecek stresi var bi de bunlar olunca iyice şişti içim onu üzmüş oldum

Haklısınız o da var.Öyleyse ben şu sehpadaki darbe izini onun yanındayken açayım alınırsa alınsın.Dediğim gibi o 10 kuruşun hesabını yapar.Biz eşyaları bedavaya mı aldık. Teşekkür ederim fikirleriniz için
rica ederim yanlış yönlendirmek asla istemem ama siz susan taraf oldukça karşı taraf bunu kullanıyo. Sinir stres olacağınıza cadı gelin oluverin.

Görümce bana senin de çocuğun olunca görcez eşyalarının halini diyodu. E sen susup seyredersen tabi cılkını çıkarır çocuk. Oğluma hiç baskı kurmadım sadece anlattım küçük demeden. Ne koltuklarımın kenarlarını ısırıp parçaladı ne bi şey kırdı döktü. Hiçbi eşyayı da kaldırmadım beraber inceledik her şeyi. Yani her şeyin adabı var sen bilmiyosan ben napayım..

Nişanlınız anlayışlı birine benziyor bu da işinizi çok kolaylaştırır. Sadece sinirinizi ondan çıkarıp 3.kişiler yüzünden ilişkinizin yıpranmasına izin vermeyin.

Ayy ne demek cocuktan kiymetli degil ya herkesin cocugu kendine kiymetli, o kadar kiymetli cocugu gitsin kendi evini kirsin döksun madem. Elin cocugunun benim icin oyle bir degeri yok, gelip kirip dökemez evimi.

Eşya delisi bir insan filanda degilim evimde kedim var. Istedigi gibi koltuklari tirnaklayip, yoluyor. Perdelerim daha 1 sene olmadi degiseli ama tirnak izkerinden perişan durumdalar. Yapabilir cunku benim kedim ama elin cocugu yapamaz net.

Daha senin içine girip kullanmadığın eşyalarına zarar vermek ne demek... 1,5 yaşında çocuğu ile gelen kadının bir işe faydası dokunmaz ki, anca çocuğunun peşinde gezinir.. tabi bu kişi çocuğuna sahip çıkan sorumluluk bilen birisi ise. Müstakbel eltin madem havadaki buluttan nem kapan bir tip, sen söyleme nişanlına duyur sehpadaki çiziği o söylesin. Hatta bu ara o sehpa mobilyacıya götürülsün rötüş filan yapılsın. Elti hanım da bir zahmet çocuğuna dikkat etmesi gerektiğini öğrensin. Ama bunları nişanlın yapsın sen hiç müdahil olma.

Aslında ben bişey demeden o açtı bu araba konusunu kardeşiyle de arasında soğukluk var.Iyice abarttıklarını farketti çünkü. Ben de bi tek huzurumuzu düşünüyorum.O yüzden ev varken kira vermeye bile razıydım.Beni asıl geren ileride bu konuların huzurumuzu kaçırması.Zaten evlenince bütün hayatım düzenim değişecek stresi var bi de bunlar olunca iyice şişti içim onu üzmüş oldum

Sıkıntısız olmaz tabi ki dip dibe olunca ister istemez bir takım sorunlar olur muhakkak .

Bu durumlarda eşinizin ve sizin tavrınız önemli olan aslında . Kapıyı kapattığınız anda bir olmayı becerebilirseniz gerisi hikaye .

Yine söylüyorum akıllı mantıklı olun herzaman . Ev eşya araba aslında bunlar ıvır zıvır şeyler . Sen mesafeni korumaya çalış dengeni kur kime nasıl davranacagini belirle gerisi gelir .

Allah mesut etsin inşallah . Hayırlı geceler .

Ne onemi var ya eşyanın. Hayatin ve insanalron keyfini cikar. Benimde sehpalarim cizilmisti mealaa eve tasinirken. Aman dedim kullandikca çizilecek onemli degil. Ki oyke de oldu. O bir başlangıçtı :))

Cocuk gelince dikkat edersin aman dur örtü orteyum de benden once kirlemmtme evimi köfte doye sakayla karisik cocukla konusabilirsin. Annesi akilliysa anlar. Daha eve yerlesmeden bence üstüne gitme insanların birak hatalari onlar yapsin.

Cocugun elinde cikolata varsa sen mudahele et.
O eşyalara bizde yanlışlıkla zarar verebiliriz ya da çocuğumuz olur o yıpratır bunlar ayrı konular.Eşya insandan değerli değil evet ama kolay alınan şeyler de değil. Bi daha yeni sehpa ya da koltuk alacak durumum yok. Eğer bi zarar göreceklerse de bu birinin sorumsuzluğu yüzünden olmamalı.Ben temizlik yerleşme derdindeyim çocuğu gözetecek durumda değilim ki.Koltuk çikolata olmuş annem demese farkına varacak halim yok.

Back
X