• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kalp yangınlarım :(

Swanbeauty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
915
532
123
İzmir
kadınlar kulübünü uzun süredir takip ediyorum.özellikle''bir derdim var''bölümünü.sanıyorum burada insanların derdini okuyarak kendi dertlerimi unutmaya çalışıyorum.açıkçası hiç kendi derdimi paylaşmayı düşünmedim.ama o kadar yalnız hissediyorum ki,o kadar doldum ki kendimi burada içimi dökerken buldum en sonunda.hayat hikayemi uzun uzun anlatmak istemiyorum.bugüne kadar en çok muzdarip olduğum şey gönül kırıklıklarım.hiç bir zaman aşkta,sevgide umduğumu bulamamam ve hep acı çekmem.artık kalbimde ritim bozuklukları başladı.daha önce evlenip ayrıldım.çok acılı bir süreçti.çocuksuzum.sonrasında da facia bir nişanlılık.onun açtığı yaraları ne siz sorun ne ben söyleyeyim.hep yanlış seçimler,hep duygusal kararlar ve hep hüsran.evlilik öncesinde de çok farklı değildi.şimdi ise tesadüfen bir forum sitesinde tanıştığım biriyle 3 aydır süren uzaktan uzağa yaşadığımız arkadaşlık ve bunun sevgiye dönüşmesi.ama yine sorunlar yine sorunlar...onu seviyorum. her zaman sevgi dolu bir insan oldum.bir insanı sevdiğim zaman tüm olumsuz yönlerine rağmen seviyorum ve bu huyumdan nefret ediyorum.elimde değil.büyük savaş veriyorum.bu insan özünde iyi kalpli,temiz bir adam.onun saygısı,uysallığı ve bana diğer erkeklerden farklı olarak cinsel obje olarak asla yaklaşmaması..beni tertemiz bir sevgiyle sevebilmesi.sırf bu sebeplerle bile onu sevebiliyorum.fakat aramızda aşamadığımız iki büyük sorun var;aramızdaki kültür farkı(onun Çerkes benim Türk olmam) ve benim boşanmış olmamın onun açısından değil ama ailesi açısından sorun olacağına inanması.ailesine mesafeli ve saygıyla yoğrulmuş bir kültürde büyümüş.onların rızası olmayan hiçbirşey yapmak istemiyor ve ben ona hak veriyorum.kendinde onlara karşı direnecek gücü bulamadığını ve bu sebeple de beni mağdur etmeyi istemediğini söylüyor.bu sebeplerle aramız bozuldu.sanırım herşey bitti ama maalesef içimde bitmedi.yine elimi attığım dal kurudu.yine gönlümdeki sevgiyi söküp atma sınavıyla karşı karşıyayım.hep aynı şeyleri yaşamaktan harap oldum.Allaha şikayetim olmasın bu anlattıklarım.sadece içimi dökmek istedim.tavsiyeleri olan,güzel dualar edebilecek,ya da biraz moral verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.herşey herkesin gönlünce olsun.

sanırım çok sevgısız büyüdünüz ...karşınıza çıkan kişilerde hep sevgı aramışsınız ..ama erkekler yogun ilgidende sıkılır ve kaçarlar..kötü ve ters davranın bakalım kapınızdan ayrılıyorlarmı ?

Canim benim sen kendinde bi bosluk görüyosun o bosluguda kalbini doldurmakla gececegini saniyosun. Belkide öyledir bilemem ama akisina birak biraz sevse zaten kültür felan tanimaz. Alir seni ne pahasina olursa olsun. Bende senon gibiyim hemen kapilirim tüm benligimle sonuda hep hüsrandir. Cektigim acilari bir ben bir ailem birde Rabbim bilir. Allah'im yardimcin olsun.

bilki kultur farki.. bosanmis olman hic bir onemi yok.. ask zoru sever .. o kisi senin askinsa zorunuda severdi.. evlenmis bosanmis diye kendini guvensiz hisetme..sende bir insansin.. herkes bir hata yapabilir. ailesi karsi cikar diyede aklini karistirmasaydin.. herseyin olucagina birakin.. skmayin o guzel caninizi.. senin gibi bir cok arkadasim var inan yanliz dglsin... hayata dogru guzel bak.. bakmazsan mutsuz olursun zaten..

sanırım çok sevgısız büyüdünüz ...karşınıza çıkan kişilerde hep sevgı aramışsınız ..ama erkekler yogun ilgidende sıkılır ve kaçarlar..kötü ve ters davranın bakalım kapınızdan ayrılıyorlarmı ?

çok sevgisiz büyümedim ama sevgi açlığım var.gerçek sevgiyi arıyorum her insan gibi.sanırım yok.erkeklerin huyunu suyunu az çok biliyorum ama oyunlardan sıkıldım olduğum gibi olmak istiyorum.kötü davranma konusunda evet gözlemlediğim kadarıyla kötü davrananların daha kıymetli olduğu konusunda aynı fikirdeyim.

Canim benim sen kendinde bi bosluk görüyosun o bosluguda kalbini doldurmakla gececegini saniyosun. Belkide öyledir bilemem ama akisina birak biraz sevse zaten kültür felan tanimaz. Alir seni ne pahasina olursa olsun. Bende senon gibiyim hemen kapilirim tüm benligimle sonuda hep hüsrandir. Cektigim acilari bir ben bir ailem birde Rabbim bilir. Allah'im yardimcin olsun.

amin.hepimizin.sevgi benim yaşama kaynağım.olmayınca eksik hissediyorum.herkes benim gibi değildir.kimileri sevgiyi çok geri planlara atıyor.bu sevdiğim adam için de geçerli.sevgi uğruna bir şeyleri göze alacak bir yapısı yok.sorunlar bu noktada başlıyor.ben de tam tersi sevgi konusunda çok cömertim.çok mücadeleciyim.ve karşı taraftan da böyle olmasını bekliyorum.olmuyor :(

bilki kultur farki.. bosanmis olman hic bir onemi yok.. ask zoru sever .. o kisi senin askinsa zorunuda severdi.. evlenmis bosanmis diye kendini guvensiz hisetme..sende bir insansin.. herkes bir hata yapabilir. ailesi karsi cikar diyede aklini karistirmasaydin.. herseyin olucagina birakin.. skmayin o guzel caninizi.. senin gibi bir cok arkadasim var inan yanliz dglsin... hayata dogru guzel bak.. bakmazsan mutsuz olursun zaten..

tşk ederim.bıraktım herşeyi.zorla güzellik olmuyor.benim mücadele ettiğim gibi o edemedi.ve bu beni çok üzüyor.:43:

Çerkez diye ne kadar kültür farkı olacakmış ki, eğer herkes kendi sınırlarını bilir, saygılı ve anlayışlı olursa her şeyin üstesinden gelineceğine inananlardanım. Bence o ailesine atmış topu, belki de kendisi içten içe kabullenemedi, taşıyamadı bu durumu, gerçekten sevse sizi her şeyinizle kabul ederdi, mücadele ederdi her şeye rağmen bence.

..Kendi haline Bırak..Kendisi karar versin..Üstüne düşmezsen geleceği varsa gelir...Yada kararını olumsuz verir ki sürüncemeden iyidir...Çerkes olması birşeyi değiştirmez.Bunu kendisi diyorsa ayıp ediyor..Diğer konu hadi neyse..Yeni mi söyledin ona...Önceden bilip de umut verdiyse çok ayıp etmiş.Yeni söylediysen kararını vermesini bekle''niye öyle''falan deme..Onurunla vedalaş..Yada sadece arkadaşça arada görüş,yada yapabilirsen hiç görüşme...Kimseden sevgi dilenilmez.Seveceği varsa sever...
Bugünler de geçer..Belki birgün herşey daha güzel olur..Beklediğime değdi dersin..

Canim benim ben Çerkes im esim turk bizkm aramizda kultur farki olmasina ragmen hic bir sorn olmadi cnku ayak uydurabildim.ama cerkesle ree khabze denilen bazi adap kurallari var bazisi abartılı bazisi gerekli ama isteyen herkes ayak uydurabilir.bu aranizda skinti olmasinbenim annem turk babam cerkes.. ewlenip bosanma konusunda kimin ne yasayacahi bilinmez kimse kehfine yuvasini yikmaz daha esnek olmalari laxim dihe dusunuyorum herseyin hayırlı si olsun

Çerkez diye ne kadar kültür farkı olacakmış ki, eğer herkes kendi sınırlarını bilir, saygılı ve anlayışlı olursa her şeyin üstesinden gelineceğine inananlardanım. Bence o ailesine atmış topu, belki de kendisi içten içe kabullenemedi, taşıyamadı bu durumu, gerçekten sevse sizi her şeyinizle kabul ederdi, mücadele ederdi her şeye rağmen bence.

onlarda çerkes çerkesle evlenirmiş genelde.boşanmışlık konusu onun kabuluyle değil ailesinin kabuluyle alakalı maalesef.ailesinin bunu onaylamayacağını düşünüyor.sevgi konusunu ben de sorguluyorum.takıntı oldu içimde.bana göre de sevgi herşeyin üstesinden gelir ama bunu ona anlatamadım.bugüne kadar hep başkalarının beklentilerine göre yaşamış.kendi istek ve arzularını önemsemiyor.onları üzecem fobisi mi var nedir anlamadım.sevgi konusunda bir dağ adamı zaten.sevgiyi ona ben öğrettim.ama bu kadar oldu.:(ayrıca bunların aile yapısı bizim aile yapılarıyla çok farklı.çok mesafeli babasıyla falan.onunla bu konuyu doğrudan konuşamayacağını bir başkasının vesilesiyle konuşabileceğini söyledi.düşünün yani.ama son günlerde bana ne dedi biliyor musunuz :43:ben hiçkimseyi ailemle karşı karşıya gelecek kadar sevmem dedi.mahvetti beni yaa.aslında bu kadar düşüncesiz biri değildi ama aile konusunda anormal bir hassaslığı var.beni mi bulur böyle şeyler hep yaaa :((

onlarda çerkes çerkesle evlenirmiş genelde.boşanmışlık konusu onun kabuluyle değil ailesinin kabuluyle alakalı maalesef.ailesinin bunu onaylamayacağını düşünüyor.sevgi konusunu ben de sorguluyorum.takıntı oldu içimde.bana göre de sevgi herşeyin üstesinden gelir ama bunu ona anlatamadım.bugüne kadar hep başkalarının beklentilerine göre yaşamış.kendi istek ve arzularını önemsemiyor.onları üzecem fobisi mi var nedir anlamadım.sevgi konusunda bir dağ adamı zaten.sevgiyi ona ben öğrettim.ama bu kadar oldu.:(ayrıca bunların aile yapısı bizim aile yapılarıyla çok farklı.çok mesafeli babasıyla falan.onunla bu konuyu doğrudan konuşamayacağını bir başkasının vesilesiyle konuşabileceğini söyledi.düşünün yani.ama son günlerde bana ne dedi biliyor musunuz :43:ben hiçkimseyi ailemle karşı karşıya gelecek kadar sevmem dedi.mahvetti beni yaa.aslında bu kadar düşüncesiz biri değildi ama aile konusunda anormal bir hassaslığı var.beni mi bulur böyle şeyler hep yaaa :((

onunki kültür farklılığından ziyade aile yapısı, anlayış farklılığı olmuş. kendi ayakları üstünde duran, kendi kararını kendi verebilen, doğru bildiği değerler için ayağını yere sağlam basan ve taviz vermeyen birisi şart. sürekli ailesinin lafına giden, onların ağzının içine bakan biriyle olmaz. dua ettim sizin için, içimden geldi, hakkınızda hayırlısı olsun.

..Kendi haline Bırak..Kendisi karar versin..Üstüne düşmezsen geleceği varsa gelir...Yada kararını olumsuz verir ki sürüncemeden iyidir...Çerkes olması birşeyi değiştirmez.Bunu kendisi diyorsa ayıp ediyor..Diğer konu hadi neyse..Yeni mi söyledin ona...Önceden bilip de umut verdiyse çok ayıp etmiş.Yeni söylediysen kararını vermesini bekle''niye öyle''falan deme..Onurunla vedalaş..Yada sadece arkadaşça arada görüş,yada yapabilirsen hiç görüşme...Kimseden sevgi dilenilmez.Seveceği varsa sever...
Bugünler de geçer..Belki birgün herşey daha güzel olur..Beklediğime değdi dersin..

canım yok çerkezliği de sorun etmiyor.bunu ırkçılık adına söylemiyor.kültür farkı sıkıntı olur diye diyor ama o konu bile hallolur ona göre de ama diğer konunun kabul görmeyeceğini beni bu konuda bu istenmemezlik durumuna sokmayı istemediğini,böyle bir seçim yapması gerekirse de ailesine sırtını dönemeyeceğini kısaca bu konudaa mücadele edemeyeceğini söylüyor.bu durumlar baştan beri var.boşanmış olmam 1.ayın sonunda öğrendi ama biz o zaman arkadaşça yazışıyorduk.yakınlaşma ve bir takım duygular baş göstermişti.o bana geçmişle ilgili hiç soru sormadı.çok saygılıdır.bu yönüyle de çok etkilenmiştim zaten.hala da bana hiç bir konuda soru sormaz.zorlamaz hiçbir şey için.yapısı çok değişik onun.belki de bu yüzden sevdim ama adam başka yönlerden de değişik çıktı.maalesef niyelerle onu boğdum bile.açıkçası sanırım onurumu da zedeledim.sevgisini sorguladım.söylediklerini sorguladım.çünkü dayanamadım.hatta sırf bu yüzden buraya konu açtım bu takıntılar beni iyice rezil edicek diye.biraz kafam dağılsın diye.canım çok güzel yorumlamışsın sağol.yani diyorsun ki artık ses etme.acını içine göm ve sus mu diyorsun.sorgulamaktan vaz mı geçeyim?bir gün bana döner mi ki.o zaman ben onu affeder miyim tabi o ayrı..napıcam ben yaaa

Son düzenleme:
Bu arada alakasız ama TDK' nın sitesinden baktım, doğrusu Çerkez imiş, benim yazdığım gibi.

onunki kültür farklılığından ziyade aile yapısı, anlayış farklılığı olmuş. kendi ayakları üstünde duran, kendi kararını kendi verebilen, doğru bildiği değerler için ayağını yere sağlam basan ve taviz vermeyen birisi şart. sürekli ailesinin lafına giden, onların ağzının içine bakan biriyle olmaz. dua ettim sizin için, içimden geldi, hakkınızda hayırlısı olsun.
ay canımmm yaa o kadar sevindim ki duan için.belki içinden geldiği için kabul olur.çok bunaldım.o ailesinden uzakta.heralde böyle hayati kararlarda ailesinin sözünden çıkmaz.ve hep böyle üzüleceksem bu sevgi de gitsin içimden.git demeyle gitmiyor ama :(niye sevdim ki ben bu adamı anlamadım gitti.

ay canımmm yaa o kadar sevindim ki duan için.belki içinden geldiği için kabul olur.çok bunaldım.o ailesinden uzakta.heralde böyle hayati kararlarda ailesinin sözünden çıkmaz.ve hep böyle üzüleceksem bu sevgi de gitsin içimden.git demeyle gitmiyor ama :(niye sevdim ki ben bu adamı anlamadım gitti.

ailesinden uzaktayken ailesine bu kadar düşkünse,onların lafından çıkmıyorsa zor olur, ailesi daha baskınsa onların dediği olur.

Back
X