• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kameraya almış olabilir mi?

Hastanelere gidip bakarsanız türkiye vatandaşı hasta sayısı ile mülteci sayısını kıyaslayıp anlarsınız zaten. Özellikle kadın Doğum bölümlerinde sırada full onlar var. Bu yasıma kadar fakir bir ailede büyüdüm hep çalışarak okudum ama bir destek göremedim. Dul ve yetim maaşı ile sizi zengin sandıklarından hiç bir yardımda alamadık. Üniversite okurken temizlik bile yaptım evlerde. Şu ülkemizdeki sığınmacılar ki hepsini bir tutmuyorum geneli çalışmıyor devletten geçiniyor.

Siz kötü birşey dememişsiniz, yani suç teşkil edecek bir durum yok. Devletimize kötü birşey dememişsiniz. O da çekmemiştir zaten.

Bisey olmaz muhtemelen de disarda tanimadiginiz etmediginiz insanlarla bu muhabbetlere girmeye gerek var mi?

biz ağzımızı açamayalım,hakkımızı aramayalım,fikir özgürlüğü yalan olsun, diyemi seçiyoruz bu başımıza insanları ya... çektimi bilmem belki cidden iyi niyetle uyarmıştır .... bukadar korkak daha doğrusu korkutulmuş bir millet olduğumuz için çok üzülüyorum

Belki cekmistir ama sen niye böyle bir sohbete giriyorsun? suriyeliler sadece devletin onlara sundugu yardim ve hizmetlerden faydalaniyorlar.
sence suclu kim?
almanyada dolu- adamlar mecbur devletden yardim aliyorlar.
oturumlari yok, calisma izinleri yok- dil bilmiyorlar. nerde calisacaklar? TRden genc, okumus nufüs fiskiriyor- onlari dogru düzgün kim ise alir? aynisi almanya icinde gecerli- azda olsa insan haklarini ayaklar altina almadan yorum yapin.
unutmadan- TC baya baya Eurolari cepliyor onlar icin :) onlarin yedigi para genelde benim cebinden cikiyor.
istersen arastir

Eger buraya yazdığınızi soylediyseniz korkacak bir sey yok. Ama bende ulu orta bu konular hakkinda konuşulmasını dogru bulmuyorum acikcasi. Ozellikle bir ogretmenin bazi konularda daha hassas olmasi lazim. Genis düşünmesi lazim.
Aslında bende hoşlanmıyorum. Yanımdaki bayan sen öğretmensin bilirsin. Yardım ediyorlar dimi deyince dedim bende evet şu şu yardımlar yapılıyor ama bizim insanımıza yoktu dedim. Aslında bende hoşlanmam

Kamu personeli olsanız bile fikirlerinizi söylemekte özgürsünüz birşey olacağını hiç sanmam korkmayın. Ses kaydı yapmamıştır yapsada ne diyecek yani bir öğretmen böyle böyle mi konuşuyor diyecek desin ne olacakkii. Sizin bu dediklerinizi hatta çok daha fazlasını birçok kamu personeli sosyal medyada kendi şahsı sayfasında paylaşıyor.

Kızlar bugün hastanedeydim. Bir teyze ile konuşuyorduk. Ya dedi kadın her yer suriyeli devlet nasıl bakıyor onlara bizim millet aç falan dedi bende doğru teyze bakıyor cidden dedim. Öncesinde konuşurken çalışıyor musun nasıl işler falan derken ücretli öğretmen olduğumu öğrenmişti. Neyse arkadaki genç bizi dinliyormuş. Neyse sonra çocuk bana öğretmenim bir anlatır mısın nasıl bakıyor devlet onlara dedi. Bende bize yardımlar geliyordu bizde onlara veriyoruz mesela giysii kırtasiye veya birkaç tür dedim ama bizi vatandaşımıza gelmezdi bu da onları arsız yapıyordu dedim. Çocuk bana hocam böyle konuşma ama sen kamu personelisin bir yerde kamera olsa sorun yaşarsın dedi. Bende şaşırdı bir an. Elinde telefon vardı
Bir yanda döndürüyordu telefonu bir anda içime bir kuşku düştü. Çekse anlar mıydım acaba? Ya da çekmişse ücretli öğretmenim ama bir şey olur mu ki? Atanma durumum var.
Kamu personeli olsan ne olacak artık konuşmayacak miyiz ağzımızı açmayacak miyiz gerçekleri söylerken korka korka mi yapacağız bunu nasıl bir hale geldik.

Hiç bişey olmaz. Aklınca seni korkutup göz dağı vermiş. Daha 2 saat önce Ekrem İmamoğluna ağza alınmayacak hakaretler eden dangalaklar vardı. Onlar elini kolunu sallaya sallaya gitmişler. Sen suriyelilere devlet bakıyo dedin diye ne olacak ki. Hem eksik mi var ? Yalan yanlış mı var? Besliyolar tepemize çıkardılar. Herşey aldı başını gitti. Millet evini zor geçindiriyo, onlara gıda yardımları, para yardımları..
Aslında kastettiğim oydu. Sadece bunu dle getirince yabancıya ücretli çalışınca da korktum.

Back
X