allah aşkına kızlar ya....
sabah sekiz akşam 19,00
bütün resmi tatillerde 19 mayıs,23 nisan vs..çalış....
cumartesi tam gün çalış...
devlet sektöründekiler bacak bacak üstüne atıp heran çay kahve içerken
siz çayı bile vakitli içersiniz...devletin malı deniz yemeyen domuz mantığıyla hareket eden
çoğu devlet memuru yatarak para kazanırken,senin bir dakka boş durağın olmaz...
devletdekiler yol izni,doğum izni,cart izni,curt izni kullanırken,sen yılda bir hafta tatile gitmek için izin
alırken göbeğin çatlar...düşün bukadar yoğun tempoya kaldı ki bu tatile cumartesi akşam çıkarsın 1 günün yolda geçer..dönüşüde sayarsak tatilin sadece 5 gündür...evet çalışırsın çalışırsın yaparsın beğenilmez daima en iyi olmak zorundasındır...ve emin ol bir kıyaslama yapmak gerekirse özelde senin üstüne basarak yükselmeye çalışsan insan kamudakinden daha fazladır...keşke allah bana da bir memurluk nasip etse de ben de böyle sudan meselelere takılsam...sabah sabah gerildim
slm kızlar çok teşekkürler hepinize. o günlerimden eser yok şimdi en fazla 1 ay demiştim. ama uzun zaman olmuş. dedikleriniz çok doğru valla. şimdi baştan sona okuyunca anladım 1 kez daha. o günden bu güne neler mi değişti. artık tek kişilik odam var. çok rahatım.kıskanılıyorum orası ayrıgeçenlerde takdirname aldım keyfime diyecek yok. müdür sözlü tebrik de etti beni. çalışmalarımdan dolayı. çok mutluyum inanınki. 7-8 aydan beri eşim işsizdi. ben burayı kazanıp gelince o da işinden ayrılmak zorunda kalmıştı. şimdi eşimde güzel bir iş buldu.herşey rayına oturdu artık.
o kişilere mi ne oldu. biri geçenlerde işe geç kaldı diye azar yedi. biri kocasından boşandı.kulağıma gelenler sadece.oh iyi oldu diyemiyorum yinede. acıdım sadece yazık..
ama işini doğru düzgün yapan her zaman kazanıyor...
haklı olabilirsiniz arkadaşlar özel sektör daha zor kurallar içerebilir.ama inanın ben öyle torpille gelmedim buraya.çok emek verdim.emeklerimi anlatsam zaman yetmez.herkes gece uyurken ben gecelerce öss,kpss çalıştım. türkiye 123. sü oldum. 2 üniversitemede birincilikle girdim.her dönem başarı belgelerim var.ben ÇOK EMEK VERDİM.bunlara rağmen torpilliler yerleşsinde bizede bi kadro kalsın diye tam 2 yıl bekledim.kazanıp geldiğimde ise,çalıştığım yerde sadece 2 kişi dışardandı.ne hikmetse çoğu kişi kendi memleketini kazanmıştı.az da olsa bende özel de çalıştım.özeldeki gibi elini kolunu sallayıp çıkıyorum işten diyemediğimiz durumlar oluyor.zorunluluk var bunca emekten sonra.özelde olsa bir olay olduğunda herkese ağzının payını verip istifayı basıp çekip gitmek çooook zor.ben değil onlar kaybeder düşüncesi yok.
her mesleğin her kurumun zorlukları var elbette.ben başlığı yazarken kamuda özelde aynı dedim. bir ayrım yapmadım.
ayrıca bacak bacak üstüne atacak hiç vaktim olmadı.klasik memur zihniyetini biz aştık sizde aşın artık
arkadaşa katılıyorum. yani özel kamu diye ayrılmamışki. heryerde insan ve problemleri. özel de belki daha fazla ezilirsin çünkü atılma ihtimali daha fazladır. ama türkiye şartlarında insanlar kamuya atanmak içinde bir sürü emek ve zaman harcıyor. atanıncada problemler bitiyormu tabiki hayır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?