Kamu Spotu

Annem dahil kimsenin evinde 2 günden fazla kalmadım.
Evlenmeden önce bize de posta posta kalabalık gruplar halinde gelen akrabalarımız oluyordu.
Yedir içir kaldır ,denize götür ,dışarda yedir,gezdir derken annem perişan oluyordu. Bir grup gider annem evi kırklardı çünkü koltuk minderlerine kadar batardı ev zira bebeği kusunca temizlemek yerine minderi ters çeviren insanlardı,arkasından yine birileri gelirdi. Her yaz standart.
Öyle hoşlanmazdım ki bu durumdan,8 senelik evliyim hala yatılı misafir sevmem,tüylerim diken diken oluyor düşününce bile.
Tamam misafir berekettir ama bir zahmet bir işin ucundan tutsun o misafirde. Otel gibi kullanmasın evi. Çok zor olmasa gerek. Yapamıyorsa otele gitsin

Suç sizlerde. Ister çok yakın olsun , ister yabancı söyleyeceksiniz destek olun diye.

Sabah kalkıp birinden süpürmesini isteyeceksiniz birinden banyolari. Bir diğerine, bugün yemekler sizden demeyi bileceksiniz.

Ayıp olur devri çok arkada kaldı. Ayıp etmeyene ayıp ediyorlar artık.

En büyük hata annenizde ama. Ufaktan hadi sen de tabakları getir, hadi ekmekleri dağıt, temizleyiciyi wc kapısına koydum bi fırçalayıver sizin çocuklar biraz batırmış demesi gerekiyor.

Bende sevmiyorum yatili misafir en fazla 1 hafta onunda 3 gunu kimseye birseyler icin el surdurmem. 4. Gun ben yardim isterdim kim olursa olsun.

Banyo - WC konusuna hiç girmeyin...
Gerçekten sabrımı çok zorluyor bu mesele.
Evliligimin ilk yıllarında güneyde bir deniz kenarında oturuyorduk. Yaz boyu gelen giden bitmez, banyo hiç kurumaz, akşam gezmeye götür, sabah denize... vatandaşlar banyodan çıkar banyo kumuyla kalır!!! Elin adamlarının çamaşırları banyoda unutulur, ıyyyyyy...

Insanlar nasıl da seviyor tatili beleşe getirip birilerine yıkılmayı...

Bu kadar hizmet etmeyin siz de.kış hazırlığı varmış oturun isinizle ilgilenin.misafirleriniz de uyanık.bulmuşlar rahat yeri hizmetcilik bekliyorlar

Annen kahvaltıyla açılış yapıp kapanışı ayaklarını uzatıp onlardan beklemediği sürece bu düzen böyle gider ve misafirlik de uzar .açıkça söylesin ,yetişemiyorum yoruldum ,diye .

O zaman cekecek anneniz yapacak birsey yok
Ben bodruma tasindigimda ilk 1-2 sene gelen cok oldu , hicbirsey yapmadim , mutfak orda, market orda yapin alisverisinizi yemeginizi yiyin dedim , dustan sonra da yerleri paspaslamayi unutmayin dedim , 6 senedir gelen giden yok evime
En nefret ettigim sey evi yazlik gibi kullanip bedavadan tatil yapmaya calisanlar
Şok !
Çok iyi yapmışsın . Kışın az yiyip yaza hazırlık yapmayı öğrenmişler demek :)

Tam bu konunun üstüne oturmaya diye beklediğim insanların cumartesi kalmaya geleceklerini öğrendim. Cumarteside çalşışıyorum ve hamilelikten dolayı çabuk yoruluyorum. Haa bide ev sahibine müsaitmisiniz diye sormak yok, emrivaki geliş. Çok sinirlendim çokk

Merhaba arkadaşlar ,
Tabiki derdim televizyondaki kamu spotları değil :)
Evimize gelen misafirler ve yaptıkları şeyler .
bayramdan beri gitmeyen bi misafir grubu var evde.
Ailem yedirme içirme olarak çok eli boldur.
Ama misafirler bir kaşığı alıp da mutfağa götürmüyorlar !
Ya da sofra kurulurken bir tabak da biz koyalım demiyorlar !
Sabah kahvaltı , sonrasında Türk kahvesi , sonra öğle yemeği , ikindi çayı , akşam yemeği , çay ve kapanış .
Ve evdekiler öööööööööylece sofranın gelip gitmesini izliyorlar.
Aynı zamanda kış hazırlığı yapıyoruz.
Salça , tarhana vs.
Bugün de gidelim biz simit alalım ya da akşam yemeğini dışarda yiyelim ; yok !
Gelirken bir çöp dahi almıyorlar.
Tabiki beklenti değil ama GÖRGÜ meselesi.
Gece 1e kadar son ses TV izlemeleri ,
Çocuklarının yaptıkları şeyleri yazmıyorum bile.
Sinirden başıma ağrılar giriyor.
İçimi dökmek istedim.
Uzunsa kusura bakmayın.
Kamu Spotu : Uzun misafirliğe gittiğinizde lütfen ev sahibine yardımcı olun.
Bence kimse kimsenin evine uzun misafirliğe gitmesin herkes evinde otursun.

Tam bu konunun üstüne oturmaya diye beklediğim insanların cumartesi kalmaya geleceklerini öğrendim. Cumarteside çalşışıyorum ve hamilelikten dolayı çabuk yoruluyorum. Haa bide ev sahibine müsaitmisiniz diye sormak yok, emrivaki geliş. Çok sinirlendim çokk
Hamile insanlara yatılı gelinmesine ayrı uyuz oluyorum.
Ne zaman bu kadar anlayışsız olduk biz :(

Şok !
Çok iyi yapmışsın . Kışın az yiyip yaza hazırlık yapmayı öğrenmişler demek :)
Ahhaa bence de :)
Mesela cok yakin arkadaslarim gelir arada , onlar zaten calsitigim icin bana kiyamazlar , her islerini kendi hallederler ama cidden tatil yapmak icin yasadigim eve gelip hicbirsey yapmadan keyif catacaklarini sananlar buyuk husrana ugrar;)

Hamile insanlara yatılı gelinmesine ayrı uyuz oluyorum.
Ne zaman bu kadar anlayışsız olduk biz :KK43:

İnanın benim annem habersiz gelmez bize bende eşimede sorarım hani yorgundur,uzanmak ister vs.
Ama eşim bana sormuyor,çağırıyor. Gelecek kişi kardeşi,eşi ve iki küçük çocuk. Onları misafir olarak görmüyor. Anlatamıyorum ona kim olursa olsun evimize bizden başka gelen kişi misaifrdir. Benim kırmızı çizgimdir bu. Misafir ağırlamayı sevmemek değil bu, benim kızdığım şey insanların aklına estikçe aa size kalmaya geliyoruz deyişleri, düşüncesizlikleri. Stresten, kızgınlıktan karnım ağrıdı

Ahhaa bence de :)
Mesela cok yakin arkadaslarim gelir arada , onlar zaten calsitigim icin bana kiyamazlar , her islerini kendi hallederler ama cidden tatil yapmak icin yasadigim eve gelip hicbirsey yapmadan keyif catacaklarini sananlar buyuk husrana ugrar:KK66:
Çok yaşa :) enayilik sıfatından nefret ederim .herkes bi kullanma çabası içerisinde .ben de yazligimizdan ötürü kullanilacaktim az daha ama son anda açtım ağzımı ,ben tatile gideceğim yazlıga değil ,giden başının çaresine baksın ,bana güvenmesin dedim .ondan sonra birden kesildi aramalar sormalar :) arayan da amcamın eşi :)

Çok yaşa :) enayilik sıfatından nefret ederim .herkes bi kullanma çabası içerisinde .ben de yazligimizdan ötürü kullanilacaktim az daha ama son anda açtım ağzımı ,ben tatile gideceğim yazlıga değil ,giden başının çaresine baksın ,bana güvenmesin dedim .ondan sonra birden kesildi aramalar sormalar :) arayan da amcamın eşi :)
Enteresanlar gercekten

Back
X