- 30 Mart 2011
- 405
- 958
- 228
- 36
- Konu Sahibi Latinachica
-
Kamuda yaşa bakilmaz onemli olan statüdür. Ast ust iliskisi vardir biliyorsunuz.
Sizin de bu iliskilerde sıkıntı yasadiginiz oluyor mu. Yani mesela emir vermek demeyelim de astinizin sizin isiniz olmayan bir seyi istemesi ya da bagli olmadiginiz bir amirin size emir vermesi gibi.
Bu gibi durumlarda nasil davraniyorsunuz
hiç bir yerde yaşa bakılmaz ki, her yerde önemli olan statüdür.
sıkıntı yaşadığım oluyor. ama en mantıklısı kimse ile duygusal bağ olmadan, iş bilinci ile ilişkiler kurmak. bir nevi robotlaşmak lazım. yeri geliyor babam yaşında adamdan ofis tuvaletini temizlemesini istemek durumunda kalıyorum. yapacak bişey yok.
bir de bazı insanlara yaştan dolayı hürmet edersen bu sefer üstünmüş gibi davranmaya ya da ciddiye almamaya başlıyolar. o yüzden saygılı ama sert olmak lazım. emir emirdir.
astım işim olmayan bişeyi benden nasıl ister o kısmı anlamadım.
Orda kavram kargaşası olmuş bence :)
Kamuda yaşa bakilmaz onemli olan statüdür. Ast ust iliskisi vardir biliyorsunuz.
Sizin de bu iliskilerde sıkıntı yasadiginiz oluyor mu. Yani mesela emir vermek demeyelim de astinizin sizin isiniz olmayan bir seyi istemesi ya da bagli olmadiginiz bir amirin size emir vermesi gibi.
Bu gibi durumlarda nasil davraniyorsunuz
Astin sizden bisey istemesine hemen ornek vereyim. Diger kurumlarda nasil isliyor onu da merak editorum aslinda hem de ogrenmis olurum boylelikle. Misal yillik izne cikmak istiyorsunuz. Sureciniz nasil isliyor. Personel islerine ben izin almak istiyorum diyip sizin adiniza izin kagidi mi duzenliyorlar. Yoksa izin kagidini yazip siz amirlere kendi elinizle imzalatip bu birime mi veriyorsunuz.
Aynen dediğimiz gibi oluyor bunun ast üst ilişkisi ile alakası yok.Astin sizden bisey istemesine hemen ornek vereyim. Diger kurumlarda nasil isliyor onu da merak editorum aslinda hem de ogrenmis olurum boylelikle. Misal yillik izne cikmak istiyorsunuz. Sureciniz nasil isliyor. Personel islerine ben izin almak istiyorum diyip sizin adiniza izin kagidi mi duzenliyorlar. Yoksa izin kagidini yazip siz amirlere kendi elinizle imzalatip bu birime mi veriyorsunuz.
Bi saatlik izni bile yapıyo musunuz öyleBen kendi işim dışındaki hiç bir işi yapmam, benim ünvanım var, iş tanımım belli. Biz izinlerimizi ebysden giriyoruz, öyle kağıt imzalatmak filan yok silsile usulü ile imzalanıyor.
Yok canım sadece yıllık izinleri, 1 saatlik izinler için bir şey girilmiyor bizde. Sistemde mazeret bölümü var orası dolduruluyor sadece. Onu da kimse yapmıyo zatenBi saatlik izni bile yapıyo musunuz öyle
Anladığım kadarıyla siz izin kağıdımızın personel de bulunan bir ast tarafından hazırlanmasını kastediyorsunuz. İzin kağıdını kendiniz doldurursunuz personeldeki kişilerin işi sizin izin kağıdınızı doldurmak değildir.Astin sizden bisey istemesine hemen ornek vereyim. Diger kurumlarda nasil isliyor onu da merak editorum aslinda hem de ogrenmis olurum boylelikle. Misal yillik izne cikmak istiyorsunuz. Sureciniz nasil isliyor. Personel islerine ben izin almak istiyorum diyip sizin adiniza izin kagidi mi duzenliyorlar. Yoksa izin kagidini yazip siz amirlere kendi elinizle imzalatip bu birime mi veriyorsunuz.
Yok canım sadece yıllık izinleri, 1 saatlik izinler için bir şey girilmiyor bizde. Sistemde mazeret bölümü var orası dolduruluyor sadece. Onu da kimse yapmıyo zaten
Unvaninizi sorabilir miyim sorun degilse. Benim kastettigim sey de bu tam olarakBen kendi işim dışındaki hiç bir işi yapmam, benim ünvanım var, iş tanımım belli. Biz izinlerimizi ebysden giriyoruz, öyle kağıt imzalatmak filan yok silsile usulü ile imzalanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?