Kamuda calisanlar bakabilir mi?

Anladığım kadarıyla siz izin kağıdımızın personel de bulunan bir ast tarafından hazırlanmasını kastediyorsunuz. İzin kağıdını kendiniz doldurursunuz personeldeki kişilerin işi sizin izin kağıdınızı doldurmak değildir.
Biz de 2 sene öncesinde kadar kendimiz izin kağıdını doldurur personele kayıttan geçirip verirdik. Şimdi sistem değişti. Sistem üzerinden kağıt ortamı olmadan yapıyoruz.
Hayir ornek olarak verdim ben. Sizlerin surecini ogrenmek icin. Olmasi gereken olarak belirtmedim yani.

Unvaninizi sorabilir miyim sorun degilse. Benim kastettigim sey de bu tam olarak
İstatistikçiyim ben ve kendi birimimin dışında hiç bir işi yapmıyorum. Ama şunu da belirteyim, bizde birimler ayrıdır ve herkesin işi farklıdır. Kişilerin birbirinden yardım istemesi mümkün değil pek, biz bütün işleri ebysden yapıyoruz. Evrak işimiz hiç yok sıfır. Lakin benim gibi istatistikçi olup da unkapanına alet edevat almaya giden arkadaşlarım da var, ben gitmem mesela. İtiraz ederim.

Astin sizden bisey istemesine hemen ornek vereyim. Diger kurumlarda nasil isliyor onu da merak editorum aslinda hem de ogrenmis olurum boylelikle. Misal yillik izne cikmak istiyorsunuz. Sureciniz nasil isliyor. Personel islerine ben izin almak istiyorum diyip sizin adiniza izin kagidi mi duzenliyorlar. Yoksa izin kagidini yazip siz amirlere kendi elinizle imzalatip bu birime mi veriyorsunuz.
İzinleri sistem üzerinden talep ediyoruz. Amirin sistemine düşüyor imzalıyor ordan personele gidiyor. Önceki çalıştığım yerde günlük ve saatlik izinler henüz sisteme düşmemişti, kendimiz imzalatıyorduk müdürümüze. Sonra evrakçı personele götürüyordu. Ayrı binalardaydık zaten.
Bunun dışında, kendi işim harici bir iş verilmiyor bana. Yüklendiğimiz belli görevler var atıyorum proje bazında. Herkesin uzmanlığına ve elinde bulundurduğu işe göre yeni gelen işler dağıtılıyor.

Astım benden iş isteyemez.
Üste gelince daire başkanı ve üstü amirimdir, kendi daire başkanım dışında bana kimse iş vermez ama verilirse de yaparım. Benim çalıştığım bakanlıkta sanırım her birim için bu geçerlidir.

Kamuda yaşa bakilmaz onemli olan statüdür. Ast ust iliskisi vardir biliyorsunuz.
Sizin de bu iliskilerde sıkıntı yasadiginiz oluyor mu. Yani mesela emir vermek demeyelim de astinizin sizin isiniz olmayan bir seyi istemesi ya da bagli olmadiginiz bir amirin size emir vermesi gibi.
Bu gibi durumlarda nasil davraniyorsunuz
kötü olmak istemiyorsan kimseyle bence amirin verdiği görevleri yapmalısın

Emir vermek ya da gorevim olmayan bir seyin istenmesi gibi durumlar yok bizde. Suan ki okulumda en buyuk problem malesef ders programi. Birilerinin istegine gore ders programi ayarlaniyor. Idarecilerle arasi iyi olan ögretmene istedigi sınıflar veriliyor, istemedigi sınıflar verilmiyor. Bu yil nasil olacak bakalim. Yine mucadele yine stres..

yani bahsettiginiz sey kanunsuz emir gibi bir sey mi? yani yasal olmayan bir sey mi istiyor? yoksa sizinle alakasi olmayan birileri sizde bir sey yapmanızı mi istiyor?

Back
X