- Konu Sahibi Jiyeonniii
-
Merhabalar
Benim bi buyuk sorunum var... kan aldirmaktan cok ama coook korkuyorum(((
kandan korktugum yok ignedende korkutugm yok ama kolumdaki damarlari gorunce aklim gidiyor.
kanimida en son kucukkene bi aldirmistim, simdi annem zorluyor doktora gitte bi kanini aldir kontrol icin diye ama ben yapamiyorum cesaret edemiyorum.
Gecen bi tansiyon aleti takmistim o da bilege takiliyor ya (damarlarin oldugu yere) oyle bi huylandimki bi saat kasiyip durdum resmen bilegimi (bidahada takmam).
Simdide dusunuyorum ya ben ilerde hamile kalsam, hastaneye dussem neyapcam ben, elvet birgun o igne damarima girecek
Kucukkenede hic unutmam hastaneye gitmistik kanimi aldirmak icin ama annem benim korktugumu bildigi icin bana yalan soylemisti, abini doktora goturcez demisti halbuki abimde yoktukucuktum iste inandim sonra hermsire geldi kanimi almaya ben delirdim bagiriyorum hastaneyi ayaga kaldirdim resmen, sonra hemsire yanliz bas edemeyince arkadan bi kac tane daha hemsire gelmezmi biri kolumdan biri bacagimdan tutuyor igneyi bi sapladi allahimm hic unutamiyorum o ani. Aceba bunun yuzundenmi basladi bende bu korku diye dusununmustum bi ara ama ben hep dogdum dogali ötlegin tekiydim zaten
Sizce ne yapabilirim bu korkuyu yenebilmem icin, bi fikriniz varmi ???
Bende hemşirelik öğrencisiyiim :)
Üniversiteye başlayana kadar hatta uygulama dersi olana kadar kan aldırmamıştım çook korkuyodum. Ve ilk defada bi arkadaşım aldı kanımı birbirimizin üzerinden öğrendiik yanio zaman anladım korkucak bişi olmadığını hatta damarlarımızı bile patlattıık morardı falaan.. Bu olaydan sonra ben hastanede staj yaparkeen sıkılınca gidip kan aldırıp sonuçlarıma baktırıyoduum Bu bunların parayla olduğunu anlayana kadar sürdüü muayene ücreti falan baya bi para ödemişti babam :)
Ve anladığım kadarıyla sen iğneden korkmuyosun damarları görmekten korkuyosuun. Ama korkucak bişi yok ki kafanı bi yana cevir 30 sn bile sürmüyo bi kan alma.. Damarın patlasa bile bi sorun olmaz ondan korkuyosan sadece bi kaç gün mor kalır o kadar
Damar patlatmak da her yiğidin harcı değildir
agresifkız bana özelden mesaj atmışsın ama özelden mesaj atmak için mesaj sayım yeterli değil. Cevabım hayır ama aynı alanda :)
Merhabalar
kandan korktugum yok ignedende korkutugm yok ama kolumdaki damarlari gorunce aklim gidiyor.
kanimida en son kucukkene bi aldirmistim, simdi annem zorluyor doktora gitte bi kanini aldir kontrol icin diye ama ben yapamiyorum cesaret edemiyorum.
Gecen bi tansiyon aleti takmistim o da bilege takiliyor ya (damarlarin oldugu yere) oyle bi huylandimki bi saat kasiyip durdum resmen bilegimi (bidahada takmam).
Simdide dusunuyorum ya ben ilerde hamile kalsam, hastaneye dussem neyapcam ben, elvet birgun o igne damarima girecek
Kucukkenede hic unutmam hastaneye gitmistik kanimi aldirmak icin ama annem benim korktugumu bildigi icin bana yalan soylemisti, abini doktora goturcez demisti halbuki abimde yoktukucuktum iste inandim sonra hermsire geldi kanimi almaya ben delirdim bagiriyorum hastaneyi ayaga kaldirdim resmen, sonra hemsire yanliz bas edemeyince arkadan bi kac tane daha hemsire gelmezmi biri kolumdan biri bacagimdan tutuyor igneyi bi sapladi allahimm hic unutamiyorum o ani. Aceba bunun yuzundenmi basladi bende bu korku diye dusununmustum bi ara ama ben hep dogdum dogali ötlegin tekiydim zaten
içinizde en cesaretli benim hiç korkmuyorum 2yıldır kan veriyorum hiç acımıyor elimin üstünden veriyorum ğneyi vururken derin nefes al ver sohbet et ben hep gülerim hemşire bile güler korkulcak bişey yk
Çenem de fazla düşmüş, kusura bakmayıngözünüzü korkutmuş gibi de olmayayım ama düşük ihtimalle de olsa böyleleri var. Genelde acımaz. Kolunuzu rahat bırakın. Gerisi gelir
Ben de aynen senin gibiydm. Nasil ki kan vermem gerekti hem de her ay iste o zaman korkum gecti. Alistim yai. Ben alistimsa herkes alisir. 25 yasindayken bir ilac kullnamak icin her ay tahlil vermem gerekiyordu. Ilk tahlilimde cok aglamistim cocuk gibi. Dedigim gibi simdi alistim. Smdi de asidan korkuyorum bir de parmaktan alinan kandan.Merhabalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?