Kan aldırmaktan korkuyorum

Ayyyyyyy bende çok korkuyorum... Aslında çok bi acısı yok ama öle bi kasılıyorumki bende kanı aldıktan sonra basım dönmeye başlıyo.... Bende igneyi falan gorsugumde ayni tepkileri veriyorum... Bu yuzden ben iceri girip oturunca direk ya tavana bakiyorum yada gozlerimi kapatiyorum.... Iste boylece aliyolar.... Geciyor... Ama tabi yine basim dönüyor

Hiç bişey olmaz kan alınırken o tarafa bakmayın yeter çok eğlenceli kan vermek eli çok ağır hemşirelerden bile aldırmıştım onlar bile çok acımıyo

Çocukluğumdan itibaren hiç korkmadığım için anlayamıyorum ne yaşadığını.
Hatta bayılacak kadar fobim de yok benim.

Derin nefes alıp ver. O da olmazsa yalnız olma sıkıca tutsunlar seni.

Bi iğne al ve koluna batır, seyret. Korkulacak bişey yok.

Cocuklugumdan beribende igbeden korkardim hamile kalinca doguma kadar igne kullanmam gerekti hemdehergun ayni saatte ilk gun hemsire yaptu ikinci gun ben yaptim igneden tirsangorunce aglayan benkendime igne yapmistim 9 ayboyunca igne fobimde kalmadi busayede

Başka tarafa bakın. Oraya bakmazsınız sorun olmaz kendinizi sıkmazsanız acımaz. Rahat olun hiç anlamazsınız bile sinek ısırığı gibi bir şey. Hem bunlar ne ki ben hamilelik tedavisi gördüğüm için ne kanlar aldırdım rahim filmleri histereskopiler aşılama anestezisiz sonra tüp bebek falan. Allah kötü bir hastalık vermesin bunlar bir şey değil.

Hamile kalmadan önce ben de senin gibiydim. İş yerinde sağlık kontrollerinde herkes benimle dalga geçiyordu. Benim kan vermem ve aşı olmam olay oluyordu bütün işlerinde.
Hamilelik boyunca en az ayda bir devamli kan verdim. Alistim artık ne acıyor ne korkuyorum. Nefes al, gözünü kapa saniyelik bir şey. Kafanda bitirmek gerek sanırım. Oğlum dogunca topugundan alacaklarmış, keşke onun yerine benden alsalar

Kan alınacak yerde birden fazle hemşire varsa "tecrübeli olan kanımı alsın, damar bulunamazsa baygınlık geçiriyorum" diyorum, hemen en tecrübelisi geliyor başımıza iş almayalım diye Tavsiye ederim.

Bende çok korkuyorum ama maalesef kaçamıyorsun kan vermekten. Bide damarı bulamayıp 2 defa aynı kola iğne yapmalarını demiyorum bile. Genelde korku dolu gözlerle hemşireye acımaz dimi diyişim onunda yok acımaz diyip acımazsızca koluma batırması

Ben yoğun bakımda yattığımda kanımdaki pıhtılaşmadan dolayı günde 2 kez kans ulandırıcı iğne yapıyorlardı birde bir değere bakmak için günde 4 kez kan alıyorlardı birde ağrılarım olduğu içn o tvde gördğümüz çok büyük iğneler oluyo ya hani onlardan gerçekten varmış onlardan yapıyolardı . Artık korkmayan ben ağlıyordum yeter artık ne olur yapmayın diye elllerimin üzerinde kollarımda iğne deliğiinden kan alıcak yer kalmamıştı damarlarımdan kan gelmiyordu artık doktorlar ayklarımdan alcaklardı ayak bileklerime bakmaya başlamşlard artk her yeri mosmordu . Yani beterin beteri var cnm korkucak bişey yok bazı hemşireler o kadar iyiki iğnenin girdiğini çıktığını anlamıyosun bile . Bi derin nefes al hiç bakma hemen 2 dkkada bitiyor zaten . Kendini sıkma rahat ol başka şeyler düşün oraya yoğunlaşma o anda birşeycik olmaz :)
Kendi kendini sakinleştirmen lazm herşey sende bitiyo valla ben artık hangi hastanede hangi hemşire iyi hangisi köt olıyo onu biliyorum dokuz eylülde ve suat seren de izmirde hangileri iyi hangisi kötü ezberledim artk o kdr çok kan verdimki :) Ayrıca kanmda pıhtılaşma olduğu için hamilelik de de 9 ay hergün kendime kan sulandırıcı iğneler vurucam . Yani Allah'a şükür et ve dua et Allah başka dert vermesin :)

İlk günler ne olur artık delmeyin ellermi diyen ben hastaneden çıkarken hemşirelere bak şu damarda uygun diye gösterir oldum

Baskalarindan alinirken izleyip gore gore alissaniz olmaz mi?

Ya da hemsire arkadasiniz varsa ondan rica edin, islem sirasinda konusursunuz. Ilginizi dagitmis olur.
(Kan aldirma fobim yok)

Eğer acıdığını düşündüğün için korkuyorsan uyuşturucu kremler var.sür 20 dk bekle hiç hissetmezsin..

Benim esim de bayiliyor kan verirken. Dahasi kizimdan kan alinirken de bayildi. Hemsireler yerlerden topladi.
En bomba konu ise esimin 6 yil cinayet subede gorev yapmis olmasi
Ustelik iriyari bi adam. Rezil ediyo bizi hep
Bayılıyor derken çok seviyor manasında yazdınız sandım ama gerisini okuyunca kahkaha ile güldüm..kalibindan utan deseydiniz

Youtubede bir video var , baba doktor kizi hemsire ..öğrenci hala sanırım kan alma denemelerinde denegi babası izlemelisiniz ben gulme krizine giriyorum. ..kizim sana boylee mi ogrettimmm

Aynı şeyleri yaşayan hatta daha fazlasını kan görsem bayılırdım her kan aldirmada bayılıyordum buyuzden uzatarak alıyorlardı ama yinede korkularımın üzerine gitmeyi seçtim bayıla bayıla alıştım şimdi hala korksam bile kendimi rahatlatabiliyorum korkunu yenmeye çalış ise yarıyor.

Seni en iyi ben anlarim.6 senedir kan aldiramiyorum korkudan...Biri anlatinca bile kolum agrimaya,sizlamaya basliyor.Midem bulaniyor gozlerim karariyor
Mecbur kanda aldirmam lazim...Soyleyecegim beni bayiltsinlar isterlerse cigerimi soksunler ama o odaya,o kolonya kokularina gitmeyeyim :)

Ben de senin gibiydim degil kan vermek hastaneye girdigim an midem bulanir basim donerdi bu tamamen psikolojik bir sorun daha sonra baya zor bir hastalik doneminden gectim 1 ay boyunca sabah aksam igne yaptirmak zorunda kaldim Allah baska dert vermesin siz kactikca daha cok korkunuz articak aslinda hic acimadigini sadece psikolojik oldugunu farkediceksiniz.
Bu kadar korkunun sonunda hemsirelik yazdim bir de arkadaslarla birbirimizin kanini alarak ogrendik simdi eski bayildigim gunleri dusununce guluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…