• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan değeri 4-4,5

Açılın kansızlıkta çığır açmış bir insan olarak ben geldim

Son üç haftadır haftada iki serumla demir alıyorum kan hapı kullanıyordum ama vücudum hapı emmiyormus düşünün günde iki demir hapı em be vücut ama yok

Kan değerim de gittikçe düşüyor tüm testlerim yapıldı hiç bir hastalik yok tek gebeyim ama bu oldum olası olan bi durum yani bebekle de alakalı değil

Serumlar toparladı biraz böyle kalması için dua ediyoruz cumleten insallah annenizin de sıkıntısı yoktur büyük olan bu kadar olsun diyelim

Bazı insanlar işte şanssız bizim gibi insana doğuştan default gelen kan bile bize ekstra efor ve parayla yenileniyor vücutta

Annemin aynı şekilde söylenerek yatışı yapılmıştı, daha sonra iliğinin kan üretemediği ortaya çıktı. Mds diye bir hastalık. Bir ilik kanseri çeşidi ama her zaman aktif değil. Anneminki düşük riskti ve tek çözümü sadece 2,5 ayda bir dışardan kan takviyesi idi.hiç bir kan ilacı - serumu işe yaramıyordu .

Geçmiş olsun, içinizi ferah tutmaya çalışın. Tıp çok ilerledi hemen en kötüyü düşünmeyin 🍀

2 sene önce annem rutin kan vermeye gittiğinde 3,5 çıkmıştı. Doktor sen yürüyerek mi geldin dedi hemen 5 torba kan verdiler 1er gün arayla. Şimdi 6 ayda bir kere gidip 3 torba alıyor. Annem spiral kullanıyor. O da adet kanamasını olağanüstü arttırıyor. Ve düzensizlik yapıyor. Mesela annem 3 ayda bir kere adet olur ama adet olmadığı dönemde de kan değeri düşüktür. İnşallah sizin annenizinde ciddi bir durumu yoktur. Geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun.
Tabii bu kadar düşünce kan değeri araştırmak gerekir.
Doktorunuz iyiymiş kan verip göndermemiş.
Bazen mide, barsak kanamaları oluyor kolonoskopi endoskopi yapılır.
Kalp rahatsızlığı var mı bakılır.
Ayrıca bir sürü kan hastalığı çeşidi var.
Ona göre tedavisi düzenlenir.
Umarım hiçbir şey çıkmadan geçer gider böylece.
Ama tabii ki kontrol şart bu durumda.

kendimi çok halsiz,yorgun hissettiğim koltukta sürekli uyukladığım bir dönem bende tahlil verdim. kanım 4 çıktı. kan ilacı ve vitamin verdiler

başkada bir şey yok

hemen kötüye yormayın.

Bu akşamüzeri annem kendini kötü hissetti. Ambulans çağırdık. Acile giril yapıldı. Kan değeri 4,5. Acil doktoru yatış yaptı Dahiliye servisinden. Ama hiç içaçıcı konuşmadı.Aktif kanama olmadan Bu değerin bu kadar düşmüş olması bağırsak mide kanserini akla getirir dedi. Hiç değeri aktif kanama olmadan 4-5 lere düşüp ciddi bir hastalık çıkmayan var mı? Yakını, kendisi. Mutlaka kanser midir
Çok geçmiş olsun benim de bekarken hiç 5 olmazdı kan değerim doktor nasıl ayakta duruyorsun derdi. Evlendim hamilelikle birlikte ömrümde ilk kez et ve kuru üzüm vb yemeğe başladım hamileyken de takviye verdiler yıllardır normal artık

Geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.
Benimde kan değerlerim hep düşük ,oğluma doğum yapmadan önce uzunca bir süre(6 ay) tedavi gördüm hatta akdeniz anemisinden şuphelenmişti doktor,toparlandı ,1 ay önce yine halsizlikle gidip tahlil yaptirdim aile sağlığı merkezinde, kendi hekimim yoktu,diğer doktorda beni korkttu dahiliyeye git bakılsin çok düşük diyerek. Dahiliye doktoru tedavi başladı, düzelmezse bakılacak detaylı ama toparlandı degerlerim.
Sizde korkmayın zaman içerisinde yanlış beslenme vb sebeplerle olmuştur,düzenli baktırmadiysa değerlerine farkedilmemiş olabilir.

Geçmiş olsun
Hamilelikten sonra benım de çok düşüktü

Oğlumu kontrole götürdüğüm aile hekimi yüzüme bakıp senın bir kan tahliline ihtiyacın var demişti

4 çıkmıştı sanırım aradan uzun zaman geçti

Tedavi ile düzelmiştim
İnsallah basit ilaçla düzelen bir durumdur🙏

Hemoglobin (HGB) değerinden bahsettiğinizi varsayıyorum.

Evet bu değer düşük, tabi düşük olmasının onlarca sebebi olabilir, doktor ilgili görünüyor, inşallah anneniz en yakın zamanda atlatır.

Bu akşamüzeri annem kendini kötü hissetti. Ambulans çağırdık. Acile giril yapıldı. Kan değeri 4,5. Acil doktoru yatış yaptı Dahiliye servisinden. Ama hiç içaçıcı konuşmadı.Aktif kanama olmadan Bu değerin bu kadar düşmüş olması bağırsak mide kanserini akla getirir dedi. Hiç değeri aktif kanama olmadan 4-5 lere düşüp ciddi bir hastalık çıkmayan var mı? Yakını, kendisi. Mutlaka kanser midir
Kan değerlerinin düşüklüğünü kendimde yaşadım , polipten kaynaklı çok kanamam olurdu regle süresince ,polip ameliyatı sonrası kan değerlerim normale döndü , kan değerlinin düşüklüğü tek başına olumsuzluk düşündürmez ... kayınpederimin de öyle sık sık düşüyor kanı , kolonoskopi ,endoskopi , kalp vs herşey bakıldı sebep bulunmadı :( bu süreç de onu çok yıpratıyor sık sık kan takviyesi ve sürekli kan ilaçları ile yaşıyor

Annenize kan verdileri mi . Hemoglobin 4,5 olması iç kanama belirtisi olabilir Ve çok çok düşük kendisini çok hasta hissediyordur .
Sadece kanser değil tabi ki . Birçok durum yapabilir . Ben crohn hastasıyım bağırsak da iç kanama oldu . Ve evet hemoglobin düşüktü .
Çok geçmiş olsun .

Dedemin bağırsakları incelip zedelendiğinde kan kaybettiği için bu tür kansızlık problemiyle karşı karşıya kaldı.
Lazerle yırtıklar tedavi edildi, şimdi genellikle sulu yemekler tercih ediyor.
4 yıldır bunula ilgili başka problem yaşamadı.
Kötüyü düşünmeyin, geçmiş olsun

Annenize kan verdileri mi . Hemoglobin 4,5 olması iç kanama belirtisi olabilir Ve çok çok düşük kendisini çok hasta hissediyordur .
Sadece kanser değil tabi ki . Birçok durum yapabilir . Ben crohn hastasıyım bağırsak da iç kanama oldu . Ve evet hemoglobin düşüktü .
Çok geçmiş olsun .
Evet vermişler. Demir takviyesi de. Kendini gerçekten çok hasta hissediyordu.

Dedemin bağırsakları incelip zedelendiğinde kan kaybettiği için bu tür kansızlık problemiyle karşı karşıya kaldı.
Lazerle yırtıklar tedavi edildi, şimdi genellikle sulu yemekler tercih ediyor.
4 yıldır bunula ilgili başka problem yaşamadı.
Kötüyü düşünmeyin, geçmiş olsun
Temmuz ayında kabızlık olmuştu. Çok sıkıntı yaşadı o zaman. Ama herhangi bir kanaması yani görülen bir kanama yoktu

Yuzlerce test yapilip kanser teshisi konulamiyor sadece tek bir degerle asla böyle denilmemeli. Hb degeri evet düşük evet bir sıkıntı var doktor en kotu seneryoyu söyleyip sizi hazirlamak istemiş. Rabbim korktugunuza uğratmasın tez sifa diliyorum teyzeye

Back
X