Doğuma Hazırlık kan grubu negatif olan anne adayları

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kan grubum A(-) aile hekimliginde formu dolduran hemşire kan uyuşmazlıgı olabilir dedi ama konuyla ilgili fazla bilgim yok haftaya dr. kontrolunde bunuda sormayı düşünüyorum umarım kötü bi durum yoktur

bizdede kan uyuşmazlığı vardı doğumdan sonra iğne yapıyolar canım endişe etmene gerek yok..

bizdede kan uyuşmazlığı vardı doğumdan sonra iğne yapıyolar canım endişe etmene gerek yok..
çok saol ...son zamanlarda herşey korkutuyor beni hatta evdekiler mızmız die dalga geçiyo :)
kontrole gitigimde daha çok erken uzun zaman var diyor dr
çok sık burnum kanıyor ,kasıklarımda agrı ve kanamayla gittim acile o kadar korktum ki işyeri hastaneye uzak acilde burun kanamasını durdular agrı için yapacak bişey yok dr .burda poliklinige git görsün dedi ve sıra beklettiler o gun acaba önemli bişey olmadıgı için böyle davrandılar yoksa ben mi abartıyorum bilemedim

Kan grubum A(-) aile hekimliginde formu dolduran hemşire kan uyuşmazlıgı olabilir dedi ama konuyla ilgili fazla bilgim yok haftaya dr. kontrolunde bunuda sormayı düşünüyorum umarım kötü bi durum yoktur

Merhaba benim kan grubum B Rh(-) eşimin kan grubu A Rh (+).
Her ay İndirekt Coombs Testi 'ni tekrarlıyoruz.
Bebeğin kan grubunun pozitif olması ihtimaline önlem olarak Doktorun istemesi üzerine hamileliğimin 26. haftasında uyuşmazlık iğnesi yaptırdım.
Gerekli durumlarda doğumdan sonra 72 saat içinde tekrarlanıyormuş.

merhaba
bize dr kan grubuyla ilgili bişey sormadı benimde aile hekimliginde söylenene kadar hiç aklıma gelmedi dr. bilgilendirmesi gerekmiyor mu bizim mi sormamız gerek acaba

merhaba
bize dr kan grubuyla ilgili bişey sormadı benimde aile hekimliginde söylenene kadar hiç aklıma gelmedi dr. bilgilendirmesi gerekmiyor mu bizim mi sormamız gerek acaba

sorması gerekirdi aslında
doktor ilk başta gebelik tespitinde eşim ve benim hakkımda notlar aldı kan gruplarımız ailemizdeki kronik hastalıklar akraba evliliği varmı yok mu falan. Bu notları aldıktan sonra söyledi uyuşmazlık olduğunu konu hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Sonuçta her insan bilmek zorunda değil uyuşmazlık nedir nasıl olur falan tabi bu tür konuları sorup bilgilendirmeleri gerekir doktorların.
Siz bir gidişinizde bunu söyleyin bence artık çok ciddi bir sorun oluşturmuyor önlem alındıktan sonra ama yinede tedbirli olunmalı.

teşşekür ederim :)
daha öncede bahsettgimi gibi aile hekimi tek tek sordu aileler ve eşimle ilgili notlar aldı geçrdigim hastalıkları birbir sordu kilomu ölçtü
bacaklarımda varis falan varmı die baktı .Hamile oldugumu ögrenir ögrenmez dra gittim MR ve diş için çekilen filmler ve kullandıgım ilaçları söyledim hiç zararı yok dedi daha sonraki kontroller de herşey yolunda dedi ve ben sormadan hiç bişey anlatmıyor çok can sıkıcı bir durum ilk bebegimiz ve bnm aklım her geçen gün dahada karışıyor

canım benimde kan gurubum AB rh(-) eşimin A rh (+). eşimle kan uyuşmazlığımız var. indirekt coombs testi yapıldı. negatif çıktı. yani bebek beni zehirlemiyormuş ve 28 haftamda iğne olacağımı söyledi gittiğim doktorlar. 28. haftayı bekliyoruz bakalım :)

tşk.edrm biraz daha bekleyelim bakalım

benim kan grubum A (-) şu an hamileyim 6.haftamda kahverengi leke gelince hemen uyuşmazlık iğnesi oldum,doktorumda kanama olursa kanamayı takiben 72 saat icine mutlaka yapılması gerekiyor demişti yapıldı,sonra combost testi yapıldı negatif cıktı.aile hekımım ıse ılk kan uyuşmazlıgımı oğrendıgınde dogumdan sonra aşı yapılacak demişti.bu ışten anladıgım kanama olmadıgı surece ılk gebelıkte aşı yapılmıyor.dogumu takıben 72 ssat sonra yapılıyor.

Merhaba, ben b - eşim a+ bizde de uyuşmazlık nedeni ile hamileliğimde de iğne yapıldı, doğumdan sonra yapıldı.
combst testi de her ay tekrarlandı İğne belkide doktorun durumu gerekli görmesine bağlıdır ama bende hiç kanama olmadığı halde yapıldı dediğim gibi.

kanama olmasaydı hamileliğn sanırsam 6.ayında yapılack demişti doktorum.aile hekimimde doğumdan sonra yapılcak demişti dediğiniz gibi doktorun gerekli görmesiyle alakalıda olabilir.

bizde de kan uyuşmazlığı var

benim 0 rh - ,eşimin ki 0 rh +

doktorum 28.haftada indirekt coombs ve koruyucu iğne yapılacağını söyledi...ben bu hafta 25.haftaya giriyorum...

o test nasıl yapılıyor bu arada yaptıranlar anlatabilir mi?

bir de önceden ben sadece doğumdan sonra yapıldığını sanıyordum hamileyken de yapılıyormuş meğer...neden acaba?

bana 6.haftamda coombs yapıldı normal kan alıp yapıyolar canım.her ay tekrarlanması gerek sanırım.
ben 0 rh -
eşim a rh +
ilk çocuktada yapılıyomu acaba iğne 28.haftada?

bana 6.haftamda coombs yapıldı normal kan alıp yapıyolar canım.her ay tekrarlanması gerek sanırım.
ben 0 rh -
eşim a rh +
ilk çocuktada yapılıyomu acaba iğne 28.haftada?

benim doktorum hamileliğim boyunca 2 defa istedi testi. birşey çıkmadı. zaten doktorumun söylediğine göre bebekler %99 babanın kan grubundan oluyormuş. yani pozitif. negatif olması çok düşük bir ihtimalmiş.
hamileyken iğne yapılmasını istememişti doktorum. çünkü doğruluğu kesinleşmemiş bir şey dedi. ihtimal üzerine de ben yapmam dedi.
doğum yaptım. 1 saat falan sonra hemşire bebeği aldı götürdü. topuk kanı almışlar ve pozitif olduğu için hemen gelip iğnemi yaptılar.
ben özelde doğum yapmıştım o yüzden iğneyi hastane aldı. siz de doğum yapacağınız hastaneyle konuşun eğer onlar almıyorsa bir eczaneyle konuşup hazır bulundurun elinizde her ihtimale karşı. ben doktorumun söylemesine rağmen hazırlatmıştım.

Merhaba benimde kan grubum (0 rh - ) eşimin ise 0 rh + 5haftalık hamile iken kahverengi lekelerim geldi gittiğimizde doktorumuza hemen uyuşmazlık iğnesi yaptırdı ama ne kan testi nede başka birşey istedi başkada ığne yapılcakmı bilmiyorum birşey dediysede hatırlamıyorum şu anda 27 haftalık hamileyim kafam karıştı okuyunca hamile ıken kaç defa iğne yapılıyor 28 haftadada mı yapılıyor ?

yanlışlık olmasın iğne başka kan gurubuna göre yapılmıyor !
eğer annenin rh negatif bebeğinkide negatif olursa sorun yok.
ama bebek pozitif ise o zaman iğne yapılıyor.
rh ı negatif anne hamileyken her ay coombs testi yaptırmasında fayda var. o testte bakılan anne ile bebek kanı karışmış mı ? eğer karıştıysa Allah muhafaza anne negatif olduğu için antikor üretip bebeğin ölümüne sebep olma riski var.
ilk doğumda bebek pozitif doğduğunda doğum esnasında anne ile bebek kanı karıştığından annede pozitif bir bebeğe karşı direnç oluşuyor o yüzden doğumdan hemen sonra o direnci kırıp sanki hiç pozitif kanla karşılaşmamış gibi olması için iğne yapılıyor.
ilk bebeğin rh ı negatif olduğunda bunların hiç birine gerek yok tabi ki .
rh ı pozitif doğan ilk bebekten sonra ikinci gebelikte de her ay düzenli coombs takibi ve doğumdan sonra tekrar iğne ...
korkmana gerek yok benimde rh ım negatif ve çok tatlı rh ı pozitif bir oğlum oldu .

Benim B(-) eşimin A (+) kan uyuşmazlığımız var ancak doktorum, yukarıda bir arkadaşın doktorunun da dediği gibi henüz kesinleşmemiş bir durum için iğne yapmayı gereksiz buluyorum diyerek iğne yapmadı hatta test dahi olmadım, yalnızca hamilelik sırasında en ufak kanama olursa hemen hastaneye gitmem ve iğne olmam söylendi,şimdi doğumdan sonra bakılacak eğer bebek pozitif kan grubundaysa iğne yapılacak (72 saat içinde yapılması gerekiyor o iğnenin de )
kan uyuşmazlığı ilk bebekte değil ancak ikinci bebek düşünenler için kesin olarak önlem alınması gereken bir durummuş tabi bebek siz negatifken pozitif kan grubuyla doğduysa.

biz de eşimle çok korkmuştuk kan uyuşmazlığımız olduğu için ama doktorumuza güvendik ve iğne için de test için de ısrarcı olmadık doktorun yönlendirmesi önemli.

Kızlar eşimle bende kan uyuşmazlığı var ilk bebeğimiz şuan 6 haftalik hamileyim geçen hafta kahverengi leke geldiğinden dolayi kan uyuşmazlığı iğnesi vurdular ama cok korkuyorum bebeğime bi zararı olurmu diye ayni durumu yaşayan varmı kendimi tek gibi hissediyorum

benim de 0 rh-. Kan uyuşmazlığı var. ilk bebeğime hamileyken 28. haftada rogam oldum. sonra bir de doğumdan hemen sonra.
şimdi ikinci bebeğime hamileyim. indirect coombs yapıldı. yine 28. haftada rogam oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…