- 1 Nisan 2012
- 3.281
- 577
- 198
- Konu Sahibi bidik_fistik
-
Kan grubum A(-) aile hekimliginde formu dolduran hemşire kan uyuşmazlıgı olabilir dedi ama konuyla ilgili fazla bilgim yok haftaya dr. kontrolunde bunuda sormayı düşünüyorum umarım kötü bi durum yoktur
çok saol ...son zamanlarda herşey korkutuyor beni hatta evdekiler mızmız die dalga geçiyo :)bizdede kan uyuşmazlığı vardı doğumdan sonra iğne yapıyolar canım endişe etmene gerek yok..
Kan grubum A(-) aile hekimliginde formu dolduran hemşire kan uyuşmazlıgı olabilir dedi ama konuyla ilgili fazla bilgim yok haftaya dr. kontrolunde bunuda sormayı düşünüyorum umarım kötü bi durum yoktur
Merhaba benim kan grubum B Rh(-) eşimin kan grubu A Rh (+).
Her ay İndirekt Coombs Testi 'ni tekrarlıyoruz.
Bebeğin kan grubunun pozitif olması ihtimaline önlem olarak Doktorun istemesi üzerine hamileliğimin 26. haftasında uyuşmazlık iğnesi yaptırdım.
Gerekli durumlarda doğumdan sonra 72 saat içinde tekrarlanıyormuş.
merhaba
bize dr kan grubuyla ilgili bişey sormadı benimde aile hekimliginde söylenene kadar hiç aklıma gelmedi dr. bilgilendirmesi gerekmiyor mu bizim mi sormamız gerek acaba
sorması gerekirdi aslında
doktor ilk başta gebelik tespitinde eşim ve benim hakkımda notlar aldı kan gruplarımız ailemizdeki kronik hastalıklar akraba evliliği varmı yok mu falan. Bu notları aldıktan sonra söyledi uyuşmazlık olduğunu konu hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Sonuçta her insan bilmek zorunda değil uyuşmazlık nedir nasıl olur falan tabi bu tür konuları sorup bilgilendirmeleri gerekir doktorların.
Siz bir gidişinizde bunu söyleyin bence artık çok ciddi bir sorun oluşturmuyor önlem alındıktan sonra ama yinede tedbirli olunmalı.
canım benimde kan gurubum AB rh(-) eşimin A rh (+). eşimle kan uyuşmazlığımız var. indirekt coombs testi yapıldı. negatif çıktı. yani bebek beni zehirlemiyormuş ve 28 haftamda iğne olacağımı söyledi gittiğim doktorlar. 28. haftayı bekliyoruz bakalım :)
benim kan grubum A (-) şu an hamileyim 6.haftamda kahverengi leke gelince hemen uyuşmazlık iğnesi oldum,doktorumda kanama olursa kanamayı takiben 72 saat icine mutlaka yapılması gerekiyor demişti yapıldı,sonra combost testi yapıldı negatif cıktı.aile hekımım ıse ılk kan uyuşmazlıgımı oğrendıgınde dogumdan sonra aşı yapılacak demişti.bu ışten anladıgım kanama olmadıgı surece ılk gebelıkte aşı yapılmıyor.dogumu takıben 72 ssat sonra yapılıyor.
Merhaba, ben b - eşim a+ bizde de uyuşmazlık nedeni ile hamileliğimde de iğne yapıldı, doğumdan sonra yapıldı.
combst testi de her ay tekrarlandı İğne belkide doktorun durumu gerekli görmesine bağlıdır ama bende hiç kanama olmadığı halde yapıldı dediğim gibi.
bizde de kan uyuşmazlığı var
benim 0 rh - ,eşimin ki 0 rh +
doktorum 28.haftada indirekt coombs ve koruyucu iğne yapılacağını söyledi...ben bu hafta 25.haftaya giriyorum...
o test nasıl yapılıyor bu arada yaptıranlar anlatabilir mi?
bir de önceden ben sadece doğumdan sonra yapıldığını sanıyordum hamileyken de yapılıyormuş meğer...neden acaba?
bana 6.haftamda coombs yapıldı normal kan alıp yapıyolar canım.her ay tekrarlanması gerek sanırım.
ben 0 rh -
eşim a rh +
ilk çocuktada yapılıyomu acaba iğne 28.haftada?
benim de kan grubum (0 rh-)
bizde de kan uyuşmazlığı var
benim de ilk doğumda iğne yapıldı
ikinci gebeliğimde de dr indirect coombs testi falan istemedi
ikinci doğumda da iğne yapıldı
tabii bu iğne bebek senin kan grubunu alıyorsa yapılmıyor
babanın yada başka kan gurubundan olursa yapılıyor
ben de ikisi de babalarının kan grubunu aldıkları için yapıldı
doğumu takiben 72 saat içinde yapılması gerekiyor
ama ilk 12-24 saatte yapılması daha etkiliymiş diye de duymuştum
merhaba bizimde kan uyuşmazlığımız var o yüzden hep bir tedirginlik var içimdeİndirekt Coombs Testi yapıldı bana da başka herhangi bir şey yapılmadı. ilk doğumdan sonra iğneyi ne kadar süre sonra yaptılar? hatırlıyor musun canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?