• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kan lekesi nasıl çıkar

Balans

.
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
945
8
116
kızlar eteğilde kan lekesi var. ben yıkadım ama beyaz bir şekilde leke duruyo ne yapayım leke kırmızı değil ama beyazda olsa belirgin

Selam, Kosla kullan, hani pembe toz olandan,köpürenden. Yalnış anlamadım değil mi, beyaz kumaştan çıkartacaksın. Sıcak suya lekeli yeri bastır, üzerine Kosladan bir ölçek dök. Biraz çitile bırak. 10 dk kadar sonra bir daha çitile. Bir süre sonra leke yok oluyor.
ben geçenlerde çıkardım birkaç yıllık lekeydi.

cnm beyaz değil şamaşır renkli bir tane kosla kullandım penbeli her renge uygulanıyormuş olmadı

Bir kaşık kadar amonyak ve bulaşık deterjanıyla ılık suda 15 dk kadar bekletip sonra fazla zedelemeden çitilemek ya da fırçalamak işe yarayabilir diye biliyorum ama denemedim. Sonra soğuk suyla çok iyi durulamak gerekiyor. (koku için)
Ya da sirke diye düşünüyorum ben amaç proteini çözmek. bu da rengini açabilir ya da açmayabilir.
Rengi zaten açıldıysa yapılacak bir şey yok. Boyayabilirsin belki.

Bir de internetten araştırınca hidrojen peroksit çıktı. %3'lük. Lekenin üzerine döküp köpürmesi geçince yıkıyorsun. Hala geçmediyse tekrar ediyorsun.
İyi şanslar... :)

Back
X