Devlet iğne tedavisini hemen başlatmıyor dediğiniz gibi özele gidin ama bence gebe kalmadan önce gidin çünkü bazı doktorlar kese oluşunca bazıları keseyi bile beklemeden gebeliği öğrenir öğrenmez iğneyi başlatıyor gebe kalmadan önce git ve netleştir durumunu riske atma hiç sana tavsiyem. Ben kaç özel doktoruna gittim bir tanesi sadece gebe kalır kalmaz başlarız dedi ve öyle de yaptık onunla ilerliyorum şuan ki en önemlisi bence gebe kalır kalmaz başlamak. Eğer maddiyatınız el veriyorsa bence hep özele gidin çünkü bir tedavi süreciniz olacak pıhtılaşma yönünden en azından başladığınız özeldeki doktorla sonuna kadar ilerlemenizi tavsiye ederim doktor hastasını tanıyor bu şekilde aradaki bağ doktor hasta ilişkisi bile ilerliyor mesela ben doktorumdan o kadar memnunum ki doğumumu bile ona yaptıracağım çünkü her türlü stresimi biliyor iyimserliğini yönetimini biliyorum beni rahatlatmasını biliyorum hiç bilmediğim bir hastanede hiç bilmediğim doktorda yapmak çok daha zor olur. Rapor doktora bağlı ama en az 3 ay en fazla 1 senelik verebilir benim doktorum önce 3 ay daha sonra 9 aylık rapor verdi ayrıca doğumdan sonra 2-3 ay kadar daha iğneyi kullanmak gerekiyor