- Emoji Skoru
- 236
- Puanlar
- 103
Arkadaşlar merhaba. Ben 2023 yılında kalp atımı olmadığı için kürtaj oldum. O gebelikte sadece tüp bebek olduğu için Coraspirin kullanıyordum. Sonra 2024 yılında tekrar transfer oldum. Coraspirin+ oksapar 0.4 kullandım. 21 haftayada açılmam olduğu için erken doğum yaptım ve oğlumu kaybettim. Ardından genetik bölümünde test yaptırdım. Aşağıya ekleyeceğim. Hematoloji doktoru gebelik öncesi Folbiol 5 mg ve Coraspirin başlattı etkisi var mı bilmiyorum ama Nisan ayında doğal yoldan gebe olduğumu öğrendim ve kadın doğum doktorum aspirini bıraktırıp okspaara başlattı. Perinatoloji doktoruyla devam etmem gerektiğini söyledi. 9. Hafta da perinatoloji doktoruna gittim ve kan sulandırıcının benim durumum da olan hastalara hiç bir faydası olmadığını yurtdışında kimsenin böyle tedavi vermediğini söyledi ve ilacı bıraktırdı. 10. Haftada gittiğimde bebeğimin hareketleri herşeyi yolundaydı. Sonra 11+5 de gittim ikili test için fakat bebeğimin ense kalınlığı yüksek çıktı kalp kısmında ters a akımı görüldü bir gün sonra da bebeğimin kalbi durdu cuma günü düşük ve üzerine kürtaj oldum. Hayat durmuş gibi herşey allak bullak şuan benim için. Artık ne yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum. Bebeğin plesantası patolojiye gitti sonuçlar 10 gün sonra çıkacak.Genelik kayıplarım farklı sebeplerden olduğu için genetik de sıkıntı olduğunu düşünmüyorlar. Bu durumu yaşayan var mı? Acaba Oksaparı bıraktım diye mi böyle oldu bilmiyorum. (Not:46 XY olan eşimin sonucu diğerleri benim)