Kan pıhtılaşmasından bebek kaybı yaşayanlar sağlıklı gebek için ne yaptınız yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi gulbu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gulbu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
1
Selam arkadaşlar 1 gebeliğin 12 hafta kanamalı düşük yaptım 2.hamileliğim 12.hafta bebek kalbi durdu araştırma hastanesinde tüm herşey araştırıldı genetik testte kan pıhtılaşması çıktı Dr bana hamile kalınca gel dedi hamile kaldığımı öğrenince randevu aldım gittim ama randevu 2 hafa sonraya buldum kan sulandırıcı başladı 400 mg oksapar herşey yolunda giderken 16 haftada bebeğin kalp atışı görülmedi 4 gün oldu ölü doğum yaptım üzerine kürtaj oldum şaştım kaldım napıcam tabiki rabbimizin takdiri iman ediyorum böyle süreç yaşayıp tekrar sağlıklı gebelik yaşayanlar nasıl yol izledi bilgi verirmisiniz...

Selam arkadaşlar 1 gebeliğin 12 hafta kanamalı düşük yaptım 2.hamileliğim 12.hafta bebek kalbi durdu araştırma hastanesinde tüm herşey araştırıldı genetik testte kan pıhtılaşması çıktı Dr bana hamile kalınca gel dedi hamile kaldığımı öğrenince randevu aldım gittim ama randevu 2 hafa sonraya buldum kan sulandırıcı başladı 400 mg oksapar herşey yolunda giderken 16 haftada bebeğin kalp atışı görülmedi 4 gün oldu ölü doğum yaptım üzerine kürtaj oldum şaştım kaldım napıcam tabiki rabbimizin takdiri iman ediyorum böyle süreç yaşayıp tekrar sağlıklı gebelik yaşayanlar nasıl yol izledi bilgi verirmisiniz...
Benim ablam aynısını yaşadı iki kere doğal yollarla gebe kaldı ama kan pıhtılaşması yüzünden 12. haftaya geldiğinde düşük yaptı
Doktorlar ilk başta çözemediler sebebi
Sonra bir doktor sayesinde çözdüler kan sulandırıcıyla güzel bir gebelik geçirdi

Hem oksapar 0,4
Hem de coraspin 100mg veriyorlar
Eğer vücut embriyoyu kabul etmiyorsa
Bağışıklık baskılayıcı veriyorlar prednol 16mg
12.haftaya kadar kullandırıyor doktorlar
Sordunuz mu doktorunuza

Ablam da sizin gibi iki gebelik geçirdi, iğneler vs kullandı. O şekilde doğurdu sorunsuz. Sizin açınızdan randevu bulamadığınız o 2 hafta etkili olmuş olabilir mi? Keşke randevusuz gitme ya da özel vs değerlendirseydiniz. Ama hem yakın arkadaşım hem de ablam doğurdu bu şekilde. 3 deneyim üzücü olmuş umarım bir dahakine çocuğunuzu kucağınıza alırsınız.

Benim ablam aynısını yaşadı iki kere doğal yollarla gebe kaldı ama kan pıhtılaşması yüzünden 12. haftaya geldiğinde düşük yaptı
Sonra bir doktor sayesinde çözdüler kan sulandırıcıyla güzel bir gebelik geçirdi

Hem oksapar 0,4
Sordunuz mu doktorunuza
Teşekkür ederim bilgilriniz için insan yaşayarak tecrübe ediniyor Dr bana sadece gebelik belli olunca gel dedi son gebelikte özele gittim tekrar teyit için bebeğin öldüğüne dair özeldeki Dr bana hamilelik düşündüğün ay erkek tahlille bebeğin kesesi bile oluşmadan kan sulandırıcı başlıycaktın dedi ve bana bakan Dr aspirin filan vermedi geniş çaplı anlatsaydı olayı daha farklı olurdu

Teşekkür ederim bilgilriniz için insan yaşayarak tecrübe ediniyor Dr bana sadece gebelik belli olunca gel dedi son gebelikte özele gittim tekrar teyit için bebeğin öldüğüne dair özeldeki Dr bana hamilelik düşündüğün ay erkek tahlille bebeğin kesesi bile oluşmadan kan sulandırıcı başlıycaktın dedi ve bana bakan Dr aspirin filan vermedi geniş çaplı anlatsaydı olayı daha farklı olurdu
Bence hamile kalmadan önce başlamak gerekiyor çünkü benim doktorum o şekilde başlatıyor

Geçmiş olsun inşallah bir sonraki gebeliğinizde sağlıkla kucağınıza alırsınız,trombofili panelinizde hangi genlerde mutasyon vardı,genler homozigot mu heterozigot muydu,gen çeşidine göre yüksek riskli kabul edilip daha erken iğne başlatabiliyorlarmış.

Öncelikle başınız sağolsun. Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar versin. Benimde kalp durması sebebiyle bir bebeğimin kalbi durdu ardından kimyasalda yaşadım. Bu süreçte pıhtılaşma eğilim olduğunu öğrendim ve direkt doktor corspirine başladı gebeliği saptayıncada iğneye başlanmalı dedi. Gebe kaldım kendi doktorum kalp atışını bekleyelim dedi iğne için ama beklemek istemedim zararı yoksa hemen başlayayım dedim olur deyip başlattı hala daha Her gün hep coraspirin hem oksapar iğne kullanıyorum

Başınız sağolsun buyukmus haftaları Bende üç düşük yaptım benimde pıhtılaşma testlerim normal çıktı ve düşük yapılmaya sebeb bir şey yok deyip gönderildim ve o.zamna iki düşük vardı sonrasında tekrar gebe kaldım ve doktorlardan aspirin istedim vermediler keseyi görmeden sonrasında kese gorunmeye yakın düşük yaptım artık bunalıma gitmiştim ve büyük hastaneye gittim ama gitme sebebim bir sene geçmesine rağmen hamile kalmamak di ve durumumu anlatinca beni riskli gebelik bölümü varmış ama gebe olmayanlarda gidiyor tabiki oraya randevu aldım pes etmedim ve orda baya detaylı baktilar 8 tüp kan aldılar rahim filmi çektirdiler bunlar dusuğum sebebi içindi ve sonunda kesin olmamakla genelde sürekli düşük yapanlar görülen bir sendrom varmış bende pozitif çıktı 3 ay arayla test gerekirmiş kesinleşmesi için benimde kesinleşti artık hamile olmasamda bu aspirini kullanmam gerekiyor Muş bağışıklık la ilgili bir şey hala hamile kalamadim Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah banada nasip etsin inşallah sağlıkla nasip etsin inşallah sana da inşallah

Bence hamile kalmadan önce başlamak gerekiyor çünkü benim doktorum o şekilde başlatıyor
Benimda bı sendrom varmış bağışıklıkla ilgili aslında hep kullanmam gerekiyor Muş hamile kalsamda kalmasamda üç düşük den sonra öğrendim ne yazikki

Benimda bı sendrom varmış bağışıklıkla ilgili aslında hep kullanmam gerekiyor Muş hamile kalsamda kalmasamda üç düşük den sonra öğrendim ne yazikki
Prednol 16 mg kullandırıyorlar

İgnemi oluyor o
Hayır hap ama iğnesi de var ama genelde doktorlar hap olarak veriyor bağışıklık baskılayıcı
Vücudun embriyoyu kabul etmesi için ama tüp bebekte veriyorlar
Normal gebelikte veriyorlar mı bilmiyorum

Hem oksapar 0,4
Sordunuz mu doktorunuza
Teşekkür ederim bilginiz in aspirin vermedi
Hem oksapar 0,4
Sordunuz mu doktorunuza

Sormadım canım çünkü sadece kan sulandırıcı kullanacağım söylendi 3.bebekten sonra artık tek tek herşeyi araştırıcam çünkü bazen güvendiğimiz Dr bile bizi yanıltıyor

Hem oksapar 0,4
Sordunuz mu doktorunuza
Hem oksapar 0,4
Sordunuz mu doktorunuza

Sormadım canım çünkü sadece kan sulandırıcı kullanacağım söylendi 3.bebekten sonra artık tek tek herşeyi araştırıcam çünkü bazen gü
Başınız sağolsun buyukmus haftaları Bende üç düşük yaptım benimde pıhtılaşma testlerim normal çıktı ve düşük yapılmaya sebeb bir şey yok deyip gönderildim ve o.zamna iki düşük vardı sonrasında tekrar gebe kaldım ve doktorlardan aspirin istedim vermediler keseyi görmeden sonrasında kese gorunmeye yakın düşük yaptım artık bunalıma gitmiştim ve büyük hastaneye gittim ama gitme sebebim bir sene geçmesine rağmen hamile kalmamak di ve durumumu anlatinca beni riskli gebelik bölümü varmış ama gebe olmayanlarda gidiyor tabiki oraya randevu aldım pes etmedim ve orda baya detaylı baktilar 8 tüp kan aldılar rahim filmi çektirdiler bunlar dusuğum sebebi içindi ve sonunda kesin olmamakla genelde sürekli düşük yapanlar görülen bir sendrom varmış bende pozitif çıktı 3 ay arayla test gerekirmiş kesinleşmesi için benimde kesinleşti artık hamile olmasamda bu aspirini kullanmam gerekiyor Muş bağışıklık la ilgili bir şey hala hamile kalamadim Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah banada nasip etsin inşallah sağlıkla nasip etsin inşallah sana da inşallah
Rabnim herkese nasip etsin benim hamile kalmakla yada bebeğin tutunmasıyla alakalı sorunum yok bebek karnımda öldü ilk kanamalı düşük oldu 2.3 ay doldu karnımda öldü araştırıldı kan pıhtılaşma 3.gebelikte bence hamile kalmadan önce başlanmalıydı sulandırıcılara Dr detaylı bilgi vermedi hamile kalınca gel dedi randevu alana kadar bebek 5 haftalık oldu ve verilen ilaçla 16 hafta yaşadı tekrar ara çok geçmeden hamilelik düşünüyorum ama özele gitmeden perinotoji doktoruna gitmekte istiyorum araştırılması gereken ne varsa onları bilmek istiyorum tabiki nasip herşey önce rabbimden istiyorum rabbim herkese tattırsın bu güzelliği

Sormadım canım çünkü sadece kan sulandırıcı kullanacağım söylendi 3.bebekten sonra artık tek tek herşeyi araştırıcam çünkü bazen güvendiğimiz Dr bile bizi yanıltıyor
prednol kullanın siz mutlaka doktora sorun
vücudunuz eşinizden gelen spermi yabancı madde olarak gorup reddediyor olabilir

Back
X