Kan pıhtılaşmasından bebek kaybı yaşayanlar sağlıklı gebek için ne yaptınız yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi gulbu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba, basiniz sağolsun, tam olarak hangi değerlerinizden dolayı bu protokol verildi bilmiyorum ama bana söylenen (MTHFR c677 homozigot, PAI-14g/5g) adetim gecikir gecikmez iğneye baslamak. Hatta doktor adet olursanız birakirsiniz o kadar erken başlamanız lazım demisti. Bebeğin placenta ve kordon olusumu çok onemli, o erken günlerde iğne kullanımı elzemmiş. Ben de bir sonraki gebeliğimde erken hamilelik testlerinden alıp biran once clexane 0.4 e baslayacagim. Ayrıca factor V, antifosfolipid sendorumu gibi daha onemli problemler yoksa, doz ayarlamasını kiloya gore yapmamayı önerdi benim gördüğüm profesör, profilaktik yani önlem amaçlı dozlar olmalı dedi.
Teşekkürler.
Bende de o ikisinin yanısıra faktör V leiden ve MTHFR A1298C de heterozigot. Erken teşhis etmeye bakıyorum. Teşhis eder etmez de iğne başlıyorum. Evet aslında eeen başından itibaren çok önemli kan sulandırıcılar.
Sağlıkla kucağınıza alacağınız güzel gebelik süreçleriniz olsun inşaAllah.

Benim 4 genim sorunlu.
Hem igne hem kan sulandirici kullandırdılar.
Bacağıma da pıhtı attı…

2 cocucugum var.
Hidroselpenks sorunundan dolayı bi kimyasal gebeligim var. Ameliyat olunca ve o sorun ortadan kalktı. Gebe kaldim dogal yolla.
Sonra iste kan pihtilasma vs zorlu bi sürec gecirdim, farklı bir sürü problemim daha vardı ama düşük yaşamadım.
Kese oluşmadan iğneye başlamadım. Deneme sürecinde coraspin kullandım. Ama malesef 4.den sonra bende gebelik oluşmadı daha ve henüz gerçekleşmiş doğumum yok.
Allah'ım tez zamanda nasip eder inşaAllah size de..
Merhabalar benimde 4 düşüğüm oldu hangi doktora gitsem doz için net birşey söylemiyorlar sizinde 4 gen sorunluymuş hangi dozda günde kaç vuruldunuz
benim test sonucum
faktör V leiden heterezigot
mthfr1298 heterezigot
pai-1 4g/4g homozigot
faktör 12 heterezigot

Merhabalar benimde 4 düşüğüm oldu hangi doktora gitsem doz için net birşey söylemiyorlar sizinde 4 gen sorunluymuş hangi dozda günde kaç vuruldunuz
benim test sonucum
mthfr1298 heterezigot
pai-1 4g/4g homozigot
faktör 12 heterezigot
Merhaba geçmiş olsun 😔
Biliyorsunuz iğneler pahalı ve reçete edilmeli bu sebeple. Size tavsiyem şehir hastanesinde hematolojiye gidin. Düşük geçmişinizi anlatın ve gen sonuçlarını gösterin. Gebelik oluşunca da direk önce onlara gidin onlar size reçete etsin iğneleri ve yine onlar söylesin kaç doz olması gerektiğini. Kadın doğumcuların birçoğu bence bu işin ciddiyetini anlayamıyor. Ben Ankara bilkent şehirde hematolojiye gitmiştim ve bana gebelik oluşur oluşmaz ilk bize gelin demişlerdi. Hematolojiye direk randevu alamazsınız öncelikle dahiliyeye alın ve bu sebepten hematolojiyi açmasını söyleyin. Sonra hematolojiye randevu alabilirsiniz.

Cevabınız için teşekkür ederim hematolojiye gittim açıkça sordum 3 düşüğüm oldu kan sulandırıcı kullanıyorum ben kaç doz kullanmalıyım diye dedikleri bunun için kadın doğumcuyla görüşün dediler , kadın doğumcuya gidiyorum deneme tahtası gibi şu kadar doz diyorlar pernoloji ye gidiyorum Coaspirin bırak diyor mümkün olduğunca pek çok doktorun görüşünü almaya çalıştım ama kimse senin dozun şu olmalı yada şu sana yeter demiyorlar sürekli bir deneme yanılma yapıyorlar gibi o yüzden foruma yazma gereği duydum forumdada araştırmalarımda benim gibi 4 mutasyon olan birine denk gelmedim 1 yada 2 gende sorun olanlar bile 0.4 yetiyormu diye soruyorlar ve ben bu doz ayarını netleştirmeden sürekli kafamda soru işareti olacak 😔
Merhaba geçmiş olsun 😔
Biliyorsunuz iğneler pahalı ve reçete edilmeli bu sebeple. Size tavsiyem şehir hastanesinde hematolojiye gidin. Düşük geçmişinizi anlatın ve gen sonuçlarını gösterin. Gebelik oluşunca da direk önce onlara gidin onlar size reçete etsin iğneleri ve yine onlar söylesin kaç doz olması gerektiğini. Kadın doğumcuların birçoğu bence bu işin ciddiyetini anlayamıyor. Ben Ankara bilkent şehirde hematolojiye gitmiştim ve bana gebelik oluşur oluşmaz ilk bize gelin demişlerdi. Hematolojiye direk randevu alamazsınız öncelikle dahiliyeye alın ve bu sebepten hematolojiyi açmasını söyleyin. Sonra hematolojiye randevu alabilirsiniz

benim test sonucum
mthfr1298 heterezigot
pai-1 4g/4g homozigot
faktör 12 heterezigot
Ben kan pıhtılaşma sorunundan hiç düşük yaşamadım. Sebebi bebeğe giden kan damarlarında tutulum olmamasaydı.
Homososteinim çok yüksekti. Riskin çok yüksekti.
0.4 lük , gece de coraspin kullandim.

Yanliz benim pai genim sorunlu degil, en riskli genler pai ve faktor v leidendir. Benim bu iki genim sorunsuz kalan 4 genim sorunluydu.

Merhaba kızlar iğneleri nasıl alicaz rapor çıkartıyorlarmi doktormu yönlendiriyor nasıl ilerlediniz cvp verirseniz sevinirimm

Cevabınız için teşekkür ederim hematolojiye gittim açıkça sordum 3 düşüğüm oldu kan sulandırıcı kullanıyorum ben kaç doz kullanmalıyım diye dedikleri bunun için kadın doğumcuyla görüşün dediler , kadın doğumcuya gidiyorum deneme tahtası gibi şu kadar doz diyorlar pernoloji ye gidiyorum Coaspirin bırak diyor mümkün olduğunca pek çok doktorun görüşünü almaya çalıştım ama kimse senin dozun şu olmalı yada şu sana yeter demiyorlar sürekli bir deneme yanılma yapıyorlar gibi o yüzden foruma yazma gereği duydum forumdada araştırmalarımda benim gibi 4 mutasyon olan birine denk gelmedim 1 yada 2 gende sorun olanlar bile 0.4 yetiyormu diye soruyorlar ve ben bu doz ayarını netleştirmeden sürekli kafamda soru işareti olacak 😔
Çok ilginç doktorun iyisine denk gelmek bizim durumlarımızda çok önemli gerçekten. Ben en son hematoloğumla deneme sürecinde coraspin, gebelik olulşması durumunda ise mümkün olan en erken zamanda tespit edip hemen iğnelere başlarız şeklinde konuşmuştuk. İğneler kiloya göre 0.4 ya da 0.6 veriliyor. 60 ve üstünde 0.6 genelde veriyorlar.
Siz de homozigot da varmış. Bence bulunduğunuz şehirdeki kadın doğum doktorlarını doktor takviminden aratın. Yorumlara bakın sonra ve pıhtılaşma ile ilgili sorunu olup giden ve memnun kalan kadınların doktorlarına randevu oluşturun. Ben haftalarca doktor araştırması yapmıştım gebe kalmadan önce. Çünkü olunca sizin gibi durumlar yaşanılırsa geç kalınabiliyor. Malesef her doktor aynı değil...
İnşaAllah çok kolay, güzel ve sağlıklı bir süreciniz olur gebeliğizde ve sağlıkla kucağınıza alırsınız 🤲🌸

Hem oksapar 0,4
Hem de coraspin 100mg veriyorlar
Eğer vücut embriyoyu kabul etmiyorsa
Bağışıklık baskılayıcı veriyorlar prednol 16mg
12.haftaya kadar kullandırıyor doktorlar
Sordunuz mu doktorunuza
Ben 22.haftadayim hem oksapar hem coraspin kullanıyorum prednolude ilk 8 hafta falan kullandim

Merhaba kızlar iğneleri nasıl alicaz rapor çıkartıyorlarmi doktormu yönlendiriyor nasıl ilerlediniz cvp verirseniz sevinirimm
Kan sulandiriciyi soruuyorsaniz kalp atışı görülünce rapor çıkıyor ondan önce ücretli alınıyor.

Ben kan pıhtılaşma sorunundan hiç düşük yaşamadım. Sebebi bebeğe giden kan damarlarında tutulum olmamasaydı.

Yanliz benim pai genim sorunlu degil, en riskli genler pai ve faktor v leidendir. Benim bu iki genim sorunsuz kalan 4 genim sorunluydu.
Bende homososteinim yok çok şğkğr aba dediğiniz gibi en riskli iki gende sorun var mesela siz 0.4 ve corasprin kullanıyorsunuz benim daha sıkıntılı olduğu için bana o yeterlimi bilmiyorum

Çok ilginç doktorun iyisine denk gelmek bizim durumlarımızda çok önemli gerçekten. Ben en son hematoloğumla deneme sürecinde coraspin, gebelik olulşması durumunda ise mümkün olan en erken zamanda tespit edip hemen iğnelere başlarız şeklinde konuşmuştuk. İğneler kiloya göre 0.4 ya da 0.6 veriliyor. 60 ve üstünde 0.6 genelde veriyorlar.
Siz de homozigot da varmış. Bence bulunduğunuz şehirdeki kadın doğum doktorlarını doktor takviminden aratın. Yorumlara bakın sonra ve pıhtılaşma ile ilgili sorunu olup giden ve memnun kalan kadınların doktorlarına randevu oluşturun. Ben haftalarca doktor araştırması yapmıştım gebe kalmadan önce. Çünkü olunca sizin gibi durumlar yaşanılırsa geç kalınabiliyor. Malesef her doktor aynı değil...
İnşaAllah çok kolay, güzel ve sağlıklı bir süreciniz olur gebeliğizde ve sağlıkla kucağınıza alırsınız 🤲🌸
Evet halen doktor araştırmasındayım sizce en doğru kararı hematolog mu verir kadın doğumcu mu ?
belki birileri benim gibi 4 pıhtılaşma sorunu olupta doğum yapana denk gelirim ümidiyle foruma bakmak istedim

Kan sulandiriciyi soruuyorsaniz kalp atışı görülünce rapor çıkıyor ondan önce ücretli alınıyorlar

Kan sulandiriciyi soruuyorsaniz kalp atışı görülünce rapor çıkıyor ondan önce ücretli alınıyor.
Kan sulandirici canım teşekkür ederim hangi bölüme cikicaz onun için özel hastanede çıkıyormu devlet hastanesi berbat burda gitmek istemiyorum mikrop yuvası canimm

Evet halen doktor araştırmasındayım sizce en doğru kararı hematolog mu verir kadın doğumcu mu ?
belki birileri benim gibi 4 pıhtılaşma sorunu olupta doğum yapana denk gelirim ümidiyle foruma bakmak istedim
İkisi de verebilir yeter ki alanında uzman olsun.

Ben 22.haftadayim hem oksapar hem coraspin kullanıyorum prednolude ilk 8 hafta falan kullandim
Merhaba benim de 3 kimyasal kaybım 1 de kürtaj var. Şuan sabah akşam enox 4000 akşam coraspin ve günde 1 prednol kullanıyorum sizin de mi bu şekildeydi acaba?

Benimda bı sendrom varmış bağışıklıkla ilgili aslında hep kullanmam gerekiyor Muş hamile kalsamda kalmasamda üç düşük den sonra öğrendim ne yazikki
Muhtemelen antifoslipid sendrom ya da antinükleer antikor pozitiftir prednol veriyorlar bağışıklık baskılaması için

Merhaba, homosisteininiz kaçtı acaba ve homosistein yüksekliği için ne yaptılar?

Merhaba, homosisteininiz kaçtı acaba ve homosistein yüksekliği için ne yaptılar?
Benim de yüksekti ama hiçbir şey yapmadılar. Ben kendim araştırdım ve dil altı b12 aldım. B12 homosistein arasında kuvvetli ilişki var. Metilfolat, merilkobalamin, b6 vitaminleri çok önemli. Metilasyon sistemi için gerekli olan vitamin vb takviyeleri bir araştırın bence. Metilasyon sistemi düzgün çalışmazsa homosistein yükseliyor ve düşüğe sebep oluyor.
Pıhtılaşması olan ve gebelik düşünen herkes mecburen biraz kendi doktoru olmalı.

Bende homososteinim yok çok şğkğr aba dediğiniz gibi en riskli iki gende sorun var mesela siz 0.4 ve corasprin kullanıyorsunuz benim daha sıkıntılı olduğu için bana o yeterlimi bilmiyorum

Homosistein b12 ve folik asit ile düşüyor.
Sizin durumunuz farklı.
İyi bir doktor bulun kendinize.

22 ydi, canli bomba gibiydim.
Sonucu gören doktorun rengi atiyordu😂.
Sebebi vucudumun b12 ve folik asit uretememesi.
Disaridan igne, hap seklinde takviye alıyorum.
Hemen düşüyor homosistein.

Fakat sebebi b12 ve folik asit eksikligi ise düşüyor, farkli bir sebepse zor.

Hematoloji doktoru bana cok sanslisin demisti.

Benim de yüksekti ama hiçbir şey yapmadılar. Ben kendim araştırdım ve dil altı b12 aldım. B12 homosistein arasında kuvvetli ilişki var. Metilfolat, merilkobalamin, b6 vitaminleri çok önemli. Metilasyon sistemi için gerekli olan vitamin vb takviyeleri bir araştırın bence. Metilasyon sistemi düzgün çalışmazsa homosistein yükseliyor ve düşüğe sebep oluyor.
Pıhtılaşması olan ve gebelik düşünen herkes mecburen biraz kendi doktoru olmalı.
Gerçekten o kadar haklısınız ki ben de şuan b6 b12 ve metilfolat vs içeren ocean methyl balance kullanıyorum inşallah işe yarar

Back
X