Kan tahlilinde NRBC Bulunması , bilgisi olanlar acil cevap yazabilirmisiniz :(

onlygodcanjudgeme

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2014
546
312
Arkadaşlar merhaba. Doğum yapalı 42 gün oldu bende kontrole gittim bugün kadın doğuma. Kan testi yapıldı ve internetten şimdi sonucuna baktım. Kan değerimde NRBC diye birşey pozitif ve epey yüksek çıkmış. İnternetten araştırdım kanser vs yazıyor fakat net bilgi elde edemedim :KK43: Çok korkuyorum babamda 1 ay önce akciğer kanserinden vefat etmişti... İnternetten baktıgımda ilerlemiş kanserde vs görülebilir yazıyor olumlu birşey göremedim. Bilgisi olan varmı ? Yarın gideceğim doktora ama aklıma takıldı bu sonuç :'(

Altta yatan hastalıklar göz önünde bulundurulduğunda dolaşımdaki çekirdekli eritrositlerin değişik yayınlarda, kanser, konjestif kalp yetmezliği, akut ve kronik anemi, enfeksiyonlar, yanıklar ve primer hematolojik hastalıklarla ilişkili olduğu bildirilmiştir

İlla aklınıza kanser gelmesine gerek yok. Düz mantık yürütüyorum lohusa döneminde akut anemi yüzünden de olabilir. Doktordan kesin bilgiyi alın, internetten her belirti kansere çıkıyor zaten.

bende bir sonucuma internet bakmıştım,Lenfoma diyordu üstelik yaptırdıgım tahlillerde kasığımda ki lenflerimle alakalıydı.Kafayı yedim,uyuyamadım o gece:KK43: sonra hemen dr gittim hersey cok guzel dedi bana,bu internet adamı kanser yapıp hemen öldürüyor :KK67:

Diğer değerlerim normal ama dediğin gibi belki doktora göre önemsiz bişeydir...

içini ferah tut geçen hafta oğlumda 41 dereceyi bulan ateş gördük nete yazıyorum menenjit diyo lösemi diyo ay delirdim çıka çıka 6.hastalık diye bişey çıktı öyle ki ilaca gerek olan bi hastalık bile değil

babanız konusunda başımız sağolsun. allah sabır versin. nrbc immetüre eritositlerdir yaniçekirdekli eritrositler. konuyla ilgili bir tıpçının makalesi vardı bilgisayarımda hemen bakıyım linkini bulup atıyım size. bildiğim kadarıyla yeni doğanların dolaşımında oluyor.

edit: buldum atıyorum http://www.geneltip.org/upload/sayi/65/GTD-00521.pdf

edit2: bende bir göz attım yakın zamanda ağpır bir hastalık geçirdiyseniz yada çok kan kaybınız olduysa ankut anemi varsa görülebiliyormuş. en kötü ihtimal kanser. yeni doğum yaptığınız için bu ihtimaller daha yüksek içinizi rahat tutun.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Doğum yapalı 42 gün oldu bende kontrole gittim bugün kadın doğuma. Kan testi yapıldı ve internetten şimdi sonucuna baktım. Kan değerimde NRBC diye birşey pozitif ve epey yüksek çıkmış. İnternetten araştırdım kanser vs yazıyor fakat net bilgi elde edemedim :KK43: Çok korkuyorum babamda 1 ay önce akciğer kanserinden vefat etmişti... İnternetten baktıgımda ilerlemiş kanserde vs görülebilir yazıyor olumlu birşey göremedim. Bilgisi olan varmı ? Yarın gideceğim doktora ama aklıma takıldı bu sonuç :'(
doktor değilim ama sağlık bölümü öğrencisiyim, o değerin yüksek çıkması illa kansersiniz anlamına gelmiyor.. 2-3 sene önce benim de diş etlerim sürekli kanıyordu doktor kan testi yaptı bende bi değere yine internetten baktım neler okudum neler bi bilseniz ertesi sabah saat 8de uyanıp sağlık ocağına gitmiştim :KK53: doktor kahkaha attı söylediklerime, olur mu hiç dedi internet sağlıklı adamı öldürür dedi.. hiçbir şeyim yokmuş çok şükür..

size hafife alın demiyorum ama çok da düşünmemeye çalışın yarın doktora gidip sorun mesela,bu arada bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyüsün :nazar::nazar::nazar:
umarım doktor iyi şeyler söyler :KK51:

Yaa akliniz varsa internetten hastalik bakmayin.. benim bir keresinde burnumdan öyle şeffaf su gibi bi sıvı geliyordu öylesine bi bakiyim netten dedim, o da ne :eek:bi hastalik cikti beyin sıvısı burundan akip gidiyomus da biseymis nasi korktum. Sonra doktor kuzenimi aradik bahardandir gecer dedi. :KK49:Yani gerçekten o ara neyden korktum onu da bilmiyorum bildiğin burun akıntısını bile kötü bi hastalik zannettim

X