• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kan testi için nereye gitmeliyim?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Sevoo62

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2021
115
76
48
Haftaiçi gebelik için kan testi yaptırmak istiyorum. Fakat pek bi bilgim yok açıkçası. Randevu alacağım ama kan testi için önce randevu alıp kadın doğumcuya mı gitmeliyim yoksa direkt laboratuvardan test yapmak istiyorum deyip test yaptırabiliyor muyum? Çevremdekiler boş yere umutlanmasın diye kimseye de soramadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Once idrar testi yapip cift cizgi gorurseniz eger kadin doguma gitmeniz gerekiyor. Hastaneyi, doktorlari, laborantları bu zor gunlerdr boş yere meşgul etmememiz gerekiyor.
Idrar testinde pozitif cikarsa kadin dogumdan randevu alıp muayene gidiyorsunuz. Gebelik şuphem var diyorsunuz. Test yaptım pozitif cikti diyorsunuz. Ultrasonla hemen bakar mi bilmem ama kan ister.
Kan bölümüne gider kaninizi verirsiniz.

Haftaiçi gebelik için kan testi yaptırmak istiyorum. Fakat pek bi bilgim yok açıkçası. Randevu alacağım ama kan testi için önce randevu alıp kadın doğumcuya mı gitmeliyim yoksa direkt laboratuvardan test yapmak istiyorum deyip test yaptırabiliyor muyum? Çevremdekiler boş yere umutlanmasın diye kimseye de soramadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Aile hekimligine gidin, orada kan testi yaptirabilirsiniz

İdrar testi yapın pozitifse sağlık ocağına gidip yaptırabılırsınız.

veya kadın doğumdan randevu alın muayene olun doktor kan testi ister

İdt
Once idrar testi yapip cift cizgi gorurseniz eger kadin doguma gitmeniz gerekiyor. Hastaneyi, doktorlari, laborantları bu zor gunlerdr boş yere meşgul etmememiz gerekiyor.
Idrar testinde pozitif cikarsa kadin dogumdan randevu alıp muayene gidiyorsunuz. Gebelik şuphem var diyorsunuz. Test yaptım pozitif cikti diyorsunuz. Ultrasonla hemen bakar mi bilmem ama kan ister.
Kan bölümüne gider kaninizi verirsiniz.
İki farklı idrar testi yaptım ikisi de çift çizgi çıktı. O yüzden kanda da olup olmadığından emin olmak istiyorum.
Evet çok haklısınız o yüzden sordum ben de. Yani boş yere meşguliyet yaratmayayım. Nereye gitmem gerektipini tam olarak bileyim diye. Çok teşekkür ederim ❤️

İdrar testi yapın pozitifse sağlık ocağına gidip yaptırabılırsınız.

veya kadın doğumdan randevu alın muayene olun doktor kan testi ister
Evet pozitif çıktı idrar testim. Tamamdır çok teşekkür ederim

İdt

İki farklı idrar testi yaptım ikisi de çift çizgi çıktı. O yüzden kanda da olup olmadığından emin olmak istiyorum.
Evet çok haklısınız o yüzden sordum ben de. Yani boş yere meşguliyet yaratmayayım. Nereye gitmem gerektipini tam olarak bileyim diye. Çok teşekkür ederim ❤️
Rica ederim aile hekimligine gidecekseniz çok erken saatte gitmeniz gerekiyor. Bir de hemen sonuç çıkıyor mu bilemiyorum. Ben o sebeple kadin doğum doktorunu onerdim.

Acilde de bakıyorlar
Pandemide gebelik testi icin acile gidilmemeli bence. Eger cok cok onemli bir durum yoksa poliklinige gitmek en doğrusu. Sağlıkçıların iş yükü çok fazla.

Şunun şurasında pazartesiye ne kaldi ki? Beklenmeli diye düşünüyorum.

Insan o heyecanla bunlari dusunemiyor olabilir. Benim de basima geldi ben de dusunemedim. Burada arkadaslar uyardi. Simdi biz de heyecanlı arkadaslara bunu hatirlatmaliyiz bence.

Ben kadın doğumcuya randevu alayım en iyisi. Hem işin uzmanına gitmiş olurum hem de aile hekimlikleri aşı işleriyle uğraşıyor bu aralar çok yoğunlar. Acil de değil durumum. En doğrusu bu bence de o zaman.

Ben kadın doğumcuya randevu alayım en iyisi. Hem işin uzmanına gitmiş olurum hem de aile hekimlikleri aşı işleriyle uğraşıyor bu aralar çok yoğunlar. Acil de değil durumum. En doğrusu bu bence de o zaman.
Bence de en dogrusu bu. Bir de sonucu aldiktan sonra zaten muayeneye gideceksiniz. Neden iki iş olsun ki? Insallah her sey yolundadir. Saglikla kucaginiza alirsiniz.

Pandemide gebelik testi icin acile gidilmemeli bence. Eger cok cok onemli bir durum yoksa poliklinige gitmek en doğrusu. Sağlıkçıların iş yükü çok fazla.

Şunun şurasında pazartesiye ne kaldi ki? Beklenmeli diye düşünüyorum.

Insan o heyecanla bunlari dusunemiyor olabilir. Benim de basima geldi ben de dusunemedim. Burada arkadaslar uyardi. Simdi biz de heyecanlı arkadaslara bunu hatirlatmaliyiz bence.
Çok merak ediyorsa diye yazdım sonuçta ben duramazdım bir gün bile olsa özellerin acili o kadar dolu olmuyor diye biliyorum

Gebelik şüphesi için dahiliyeden beta baktırmak istiyorum diyerek de kan verebilirsiniz kliniklerden
Ama karın doğumdan randevu alıp gitmeniz daha doğru olur danışmak istediğiniz konular varsa da yardımcı olur

Merhaba kan verdiniz mi?
Evet kan verdim bugün. Bi özel hastane vardı yakınımızda. Direkt hasta kayıt kısmında laboratuvara sıra verdiler. Hiç bir doktora filan yönlendirmediler. Beta testim 377 çıktı. Bugün regl günümdü ve olmadım tabi. Acaba iyi bi değer midir bu? Hiç bir bilgim yok çünkü

Evet kan verdim bugün. Bi özel hastane vardı yakınımızda. Direkt hasta kayıt kısmında laboratuvara sıra verdiler. Hiç bir doktora filan yönlendirmediler. Beta testim 377 çıktı. Bugün regl günümdü ve olmadım tabi. Acaba iyi bi değer midir bu? Hiç bir bilgim yok çünkü
Iyi bir deger mi ne demek muhtesem bir deger. Hamilesiniz🥰 onemli olan 2 gun sonra tekrar artis olmasi. Erken yumurtladiniz demek ki. Regl gununde bile neredeyse 400 çıkmış. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.1
🥰🥰

Iyi bir deger mi ne demek muhtesem bir deger. Hamilesiniz🥰 onemli olan 2 gun sonra tekrar artis olmasi. Erken yumurtladiniz demek ki. Regl gununde bile neredeyse 400 çıkmış. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.1
🥰🥰
Çok teşekkür ederim. Amin inşallah ❤️❤️ perşembe günü tekrar gideceğim aynı saatlerde. İnşallah yükselir.

Ben de tam direkt laboratuvarda kan verin diyecektim. Ya tıp merkezi ya da özel hastane girişinden laboratuvara yönlendirmeleri en mantıklısı. Daha çok erken kadın doğum randevusu için.
Tebrik ederim🥰 2 gün sonra 2 kat artarsa inşallah herşey yolundadır🙏🏼
Kese randevusu için bence 1 hafta daha bekleyebilirsiniz

Back
X