Kan uyusmazligi Hakkinda

haticeadal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2008
17
1
86
40
İngiltere
merabalar , aranizda esiyle kan uyusmazligi yasayan varmi hamile olupta ? daha once bir kez dis gebelik yasadim ve igne olmamgerekirdi fakat bana igne vurulmadi , su anda hamileyim allahin izniyle ve indirekt coombs kan testim negative cikti allaha sukur , aranizda benim gibi yasayan arkadaslar var ise yazabilirlermi bana ?

valla benim ilk hamililigim kan uyuşmazligi bizde de var heralde senin iğne yaptirman gerekiyo doktoruna sor bence...

benımde ılk hamıleliğim ve esımle kan uyusmazlıgımız var 28 haftamda iğne vuruldum suan ıb problem yok cok sukur

Bendede kan uluşmazliği var..benim kan grubum b rh negatif eşimin kan grubu a pozitif...ama kadin pozitif erkek negatif olunca olmuyormus sorun..kadin negatif olunca sorun oluyormus..hamileyken testler yapiliyor...bebeğin dogdugu gün eger bebek annenin kan grubunu almissa anneye iğne yapiyor..

bende var kızlar benimde fazla bilgim yok bu konuda ama hamile olunca 28 hafada anti d ignesi vurulması gerekıyo annenin sadece hamileken degil de eger düşük yapmışsa mutlaka bu igneyi vurulması gerektıgını biliyorum duru arkadaşında dedigi gibi bebek dogduktan sonra bebege yada anneye 72 saat içinde igne apılması gerekıyo :emir_bebek::emir_bebek:arkadaşlar kan uyuşmazlıkla hamile kalamamanın bir alakası yok dimi ben 8 aydır hamile kalmıyorum çogu kişi kan uyuşmazlıgı oldugu için kalamıyorsundiyor ama benım bildigim alakası yok sizcekaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4

evt oleymis , eger kan gurubun uyusmaz samis hamile kalman zorlasiyormus . yani kolay kolay olmuyormus , tabi ne derece dogru onu bilmiyorum .

Canim bence alakasi yok ben 3,5 yil korundum.mayista korunmayi biraktim ve mayis ayinda hamile kaldim...yani biraktigim ay hamile kaldim..olsa bendede olurdu ben nasil hemen kaldim..bence qlakali bişey değil..

kizlar peki bu 28. Haftadaki iğneyi kalçadanmi yapiyorlar koldanmi ben çok korkarim yavv napicam 27. Haftami tamamladim geçen haftada kan uyuşmazliği testim vardi allaha şükür negif çikti yine doktorum bu testti belirli araliklarla benden istiyo ama 28. Haftadaki olunmasi gereken iğneden hiç bahsetmedi

benımde ılk hamıleliğim ve esımle kan uyusmazlıgımız var İĞNE OLDUM 32.HAFTADA
kalçadan oluyor trakyalıcım

ilk bebekte ,hamilelik sırasında yada doğumdan sonra 24 saat içerisinde koruyucu iğne olmak gerekiyor.eğer iğne olmazsa, diğer gebeliklerde bebek anne karnında ölüyor..ben ilk çocuktum bana birşey olmamış fakat benim doğumumdan sonra iğne yapılmadığından ,annem benden sonra 2 tane ölü doğum yapmak zorunda kalmış..benim kardeşim ise anne karnında bebeğin kanının değiştirilmesi yöntemi gibi çok zor bir tedavi yöntemi ile dünyaya geldi.bu çok riskli bir yöntem...

bızde de var kan uyusmazlıgı ılk hamılelıgım dusukle sonuclandı 7.haftada hemen ıgneyı yaptılar sonra tekrar hamıle kaldım test yapıldı sonuc negatıf cıktı aynı senın gıbı bu bebekle aranızda kan uyusmazlıgı olmadıgı anlamına gelıyor korkulacak bısey yok ama tekrar ıgne yapacaklarmı hıc bılmıyorum henuz kımse bahsetmedı bana

arkadaşlar bende de kan uyuşmazlığı var ve ocak 31 de 6+4 haftalık düşük geçirdim ve hemen aklıma geldi doktorlara kalsa hiç akıllarına gelmedi ve vuruldum çok küçük bir iğne ve hiç bir şey acı yanma duymuyorsun çok çabuk bitiyor anlamadan allah hepimize bu mutluluğu tattırsın hepimiz meleklerine kavuşsun....

ben 13 haftalık hamileym.bizdede kan uyuşmazlığı var.ama dr. doğumdan sonra ilk 72 sa içinde iğne yapılacağını söyledi.eğer bebek annenin kanını taşıyorsa iğneye gerek kalmıyormş.bebğin kanına bakıyorlarmş önce

bende var kızlar benimde fazla bilgim yok bu konuda ama hamile olunca 28 hafada anti d ignesi vurulması gerekıyo annenin sadece hamileken degil de eger düşük yapmışsa mutlaka bu igneyi vurulması gerektıgını biliyorum duru arkadaşında dedigi gibi bebek dogduktan sonra bebege yada anneye 72 saat içinde igne apılması gerekıyo :emir_bebek::emir_bebek:arkadaşlar kan uyuşmazlıkla hamile kalamamanın bir alakası yok dimi ben 8 aydır hamile kalmıyorum çogu kişi kan uyuşmazlıgı oldugu için kalamıyorsundiyor ama benım bildigim alakası yok sizcekaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4

kesinlikle hamile kalamamanın kan uyuşmazlığıyla alakası yok,ben de korunmayı bıraktıktan sonraki 3 . ay hamile kaldım..bizdede kan uyuşmazlığı var dr iğneyi önermiyor şimdilik ama belli aralıklarla kan testi yaptırıyor bana,doğumdan sonra olucam iğnemi..bu hafta tekrar kan verdim (28. haftamda) bakalım inş negatif çıkar sonuç..

Back
X