Doğuma Hazırlık kan uyuşmazlığı iğnesi...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hy_patia

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
2.969
5.174
398
İstanbul
arkadaşlar artık hamileliğin son haftasına girdim. eşimle kan uyuşmazlığımız var, bilindiği gibi devamlı doktor kontrolündeydik, testlerimizde bir sorun çıkmadı, ama bildiğim kadarıyla doğumdan sonra 48 (bazı yerlerde 72 yazıyor) saat sonra bir iğne vurulması gerekiyor. bu iğne hakkında bilgisi olan var mı? nasıl bir şey ve fiyatı özellikle...

ben geçen yıl düşükten sonra dr 1 saat içinde hemen yaptırmıştı.demek ki ilk saatlerde yapılabiliyorr.en sağlıklısı dr bilgi almakor sakın
devlet iğneyi karşılıyor orsakın para verme.özel hastaneydi benimki para vermedim.anti-D iğnesi kalçadan yapılıyor ağrısı olmuyor

Son düzenleme:
bizdede kan uyuşmazlığı vardı 1 ay önce doğum yaptım hemne iğnemi yaptılar kızım babasının kanından dı iğneyi devlet karşılıyor ağrısıda yok

Benim bildigim kadariyla hamileligin 28 inci haftasinda bu igne yapiliyor bana öyle yapildi hem esime
hem bana yapildi üstelik bu igne yapilmassa ikinci bebek karninda öldürebiliyor kan uyusmazligi bana doktorum öyle demisti. Üstelik babayada hamileligin ücüncü ayindada tetenos asisi yapiliyor bebege disardan etki edebiliyormus anneyede dogumdan sonra vurulacak tetonos asisi...

doğumdan sonra 72 saat içinde yapılması gerekiyor ve devlet karşılıyor.
ağrısı acısıda yokk.ben yaptıklarını bile anlamamıştım.hayırlı doğumlar.

selamlar. bende amniosentez yapıldığı sırada yapıldı 18inci haftada eğer amnio yapılmasaydı bende doğumdan sonra yaptırmak zorunda kalacaktım ama vücuda iğne battı ve bebekle benim kanım karışır diye önlemek için önceden yapıldı.

biz 5 eczene dolaştık, sgk olmasına rağmen malesef anlaşmalı eczanede olmadığı için biz kendimiz alıp özel yaptırdık iğneyi. 220 tl kadar tuttu.

Ben 28 haftamda önlem amaçlı yapıldı.Bulması zor oldu biraz Bursadan geldi.Üretimminde problem varmış.Rapor çıkarttım devlet karşıladı.

bizede de dediler yapalım diye iğneyi ben kabul etmedim ama dr biri dedi sonra 3 tane daha dr dolaştım hiçbiri bu iğnenin hamilelikte yapılacak demedi doğumdan sonra bebeğin kan gurubuna göre yapılacak dedi doğum yaptım bugün kırkımız çıktı
bebeğim babasının kanındandı ve iğne yapıldı özel hastanede doğum yaptım ve ücret ödemedik iğneye

ben 29+3 um daha bugün bu iğne için dr a gittim dr tedbir amaçlı vurul dedi
ama aradık bulamadık pztsi gelecekmiş eczacılar birliğinden mor receteyle alınıyo ssk lıyız 30 lira fark ödeyeceğiz iğne pzartesi gelecekmiş..hiç fark ödemek istemiyosanızda hastaneye yatış işlemi yaptırmak gerekiyodu biz uğraşmak istemediğimiz için bu şekilde alıcaz
bu arada ssk ile anlaşmalı özel hast dr um yazdı bana iğneyi

arkadaşlar bizdede kan uyuşmazlığı problemi var. doktorum hamilelik sırasında kanaman olursa hemen gel iğneni yapacağız , eğer kanaman olmazsa doğumdan sonra yapacağız dedi. şükür kanamamda olmadığı için doğumdan sonraya kaldı. bildiğim kadarıyla doğumdan sonraki 48 saat içinde yapılması gerekiyor iğnenin...

dün doktorumla konuştum. doğumdan sonra doktor bebeğin kanına bakılıyormuş. anne ile aynı kandansa iğne yapılmıyormuş, ancak babanın kanını almışsa iğne yapılıyormuş.

40n yaşindayım oğlumu cok ozledım yıne bebek yapmayı duşunuyorum
eşim pzetıf ben negatıfım bızdede kan uyuşmazlığı var

Son düzenleme:
4o yaşindayım oğlumu cok ozledım yıne bebek yapmayı duşunuyorum
eşim pzetıf ben negatıfım bızdede kan uyuşmazlığı var

Kan uyuşmazlığı bizdede var, her hamilelikte 27 haftada iğne yapılıyor, ama benim iğnem 13. haftada kanama olduğu için erken yapıldı, ayrı ücret alınmadı, bebeklerim doğduklarında kan grupları babalarınınki ile aynıysa onlarda birer iğne olacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…