kan uyuşmazlıgı olan ve 2 bebek bekleyenler buraya

tirtilkurabiye

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
3.399
29
688
İzmir
--------------------------------------------------------------------------------

kızlar bizde kan uyuşmazlıgı var 1 oğlusum var9 yasında ilk dogumumdan sonra iğne vuruldum 72 saat içinde
şimdi bu ay 2 bebek çalışmalarına başlayacagız allah nasip ederse sizlere sorularım olucak
2 gebelikde ne gibi sorunlar yasadınız tekrar iğne vurulmamız gerek mi inderect coombs tesleri ne aralıklarla yapılıytorrrr
düşük veya erken dogum riski yasayan oldumu yardımmmmmmmmmmmmm

cnm benimde ikinci hamileliğim..ilkinde iğne olmuştum bende...iki defa indirect coombs testi oldum..sorun yokmuş..sanırım iki ay aralığında oldu..ilkinde iğne olduysan bi problem olmuyor diye biliorum..benim plasentam aşağıda olduğu için erken doğum riskim var..kan uyuşmazlığıyla ilgili bi problem yok şimdilik...

CANIM GİTTİM BUGÜN DR BENDE İNDRECT COOMBS DAHİL BÜTÜN TESLERİ YAPTIRDIK YARIN SONUÇLARI ALICAM
SMAER TESTİ VERDİM ONA CIKSIN 2 BEBEK ÇALIŞMALARINA BAŞALAYCAGIZ AMA DÜŞÜK FALAN VS OKUDUM KORKUTTU BUNLAR BEbilmiyorumkismileNİİİ

ilkinde iğne olmasaydın bu tür tehditler olabilirdi ama burda her söylenenede kafanı takma..çokta araştırma derim..yoksa pisikolojin bozulur..benim rahimim kalp şeklinde bu yüzden laparoskopi olduydum..ilkindede normalde düşük tehlikesi olmam gerekirmiş ama maşallah hiç bişey olmadı..bunlarla boşuna üzme kendini...

SAGOL CANIMYA İÇİMİ RAHATLATTTIN
ALLAHIM HAYIRLISINI VRESİN HAKKIMIZDA
İNAŞALLAH SENİNDE ERKEN DOGUM OLMASIN
SEZERYAN MI OLDUN İLK BEBEĞİNİa.s.

bende de var kan uyuşmazlığı ama ilşk bebeğim benim doğumdan sonra iğne olacağım eğer bebek babanın kanın dansa

bende de var kan uyuşmazlığı ama ilşk bebeğim benim doğumdan sonra iğne olacağım eğer bebek babanın kanın dansa

öyle canımbende ilkgebeliğim dedogumdan sonra 72 saat içinde anti rh asısı olduk
2 cisw sorun yasayanlar oluyormus canım 3 ay ve 28 haftada bu aşı tekrar vuruluyormus:ecrin_bebek:

slm kızlar bizimde kan uyusmazlıgımız var ilk gebeliğim 28. haftada Rh immünoglobulin verecek doktorum yabancı oldugum bı durum degıldı kan uyusmazlıgı annem ve babamdada var malesef bu yuzden tek cocugum

slm kızlar bizimde kan uyusmazlıgımız var ilk gebeliğim 28. haftada Rh immünoglobulin verecek doktorum yabancı oldugum bı durum degıldı kan uyusmazlıgı annem ve babamdada var malesef bu yuzden tek cocugum

benimde ilk gebeliğim. 25. haftamda oldum iğne. doğumdan sonra bebeklerin kan grubuna bakılıyormuş eğer rh + ise tekrar iğne olacakmışım.

bende de kan uyuşmazlığı var ve ikinci ogluşumu bekliyom. ama bugün tahlili aldım şu ıNDıRECT COOMBS sonucu pozitif çıktı protein c ve s düşük çıktı.
tahlili bi daha tekrar edelim dedi dr.
ama çok kötü oldum ya bişey olursa diye çok üzüldüm.yarına kadar zor bekleyecem allah yardım etsin ne olur bebişime bişey olmasın :Saruboceq:

canım ilk bebeğinin kan grubu negatif mi pozitif mi.eğer pozitifse doğum sonrası uyuşmazlık iğnesi olmamışmıydın peki.
umarım bir sorun çıkmaz.

canım cok geçmiş olsun
28 haftada anti rh iğnesi yapılmadımı tickerinde 29 hafta diyo
dualarım seninleallahın izniyle bişey olmaz bebeğine
haber ver dr dangelince bizede:çok üzgünüm:

tşk ederim arkadaşlar .
benim ilk oğluşumun kanı 0 pozitif ve doğum sonrası iğne yapılmıştım.
bunda korur diye 27.haftaya kadar bekledik 8 haziranda tahlil yapıldı kan uyuşmazlığı için.
ben kan verdikten sonrada bir iğne vardı adını tam bilmiyom ama kan uyuşmazlığı içinmis.
dün aldık sonuçları biraz geç almaya gittik aslında geçen hafta çıkmıştı ama izindeydim diye gidemedim hastaneye ve sonucun 1/16 pozitif çıktı.
tekrar tahlil yapılsın dedi özel hastanenin doktoru bu defa araştırma hastanesine gittik orada daha iyi yapılır diye tahlil .
şimdi tahlili aldım ikinciyi aynı test bu defa negatif çıktı.çok şükür rabbime
özeldeki doktora gösterdik sonuçları biri pozitif iki hafta aralıklı yapılan diğeri negatif diye doktor ilki yanlış yapılmış demek dedi gözün aydın dedi. ama inanın dünden beri benim çektiğim bana yetti.allah kimseye yaşatmasın .herkesin bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin AMİN:Saruboceq:

gözün aydın canım.çok sevindim.
ilkinde iğneni olup sonraki gebelikte yinede sorun olma ihtimali mi varmıdır ki zaten.
eğer varsa hep risk altındayız yani.neyseki seninki iyi sonuçlandı.

gözün aydın canım.çok sevindim.
ilkinde iğneni olup sonraki gebelikte yinede sorun olma ihtimali mi varmıdır ki zaten.
eğer varsa hep risk altındayız yani.neyseki seninki iyi sonuçlandı.

tşk ederim canım
Risk durumu neden olur bilmiyom ama bende olmayacağı kanaatindeydim sonuçta koruyucu iğneyi yapılmıştım. Aklıma sadece çok ara verdik ondan etkisi kalmamış olabilirmi iğnenin ihtimali geliyor. ama allahtan ikinci tahlilin sonucu temiz çıktı.
ya benim bu temiz çıkınca diğer tahlilleri önemsemedi doktor bile. meğer benim şekerde yüksekmiş ama gitmeyi düşünmüyom dahiliyeye. kendim kontrol altına alırım şekerimi diye düşünüyom. rejim yaparım yani
hepimizin yolu açık olsun :CüvCüv: kucağı dolsun

merhaba ,
aynı sorun bendede var...ilk bebeğim pozitif bense negatifim..vede iğne vurulup vurulmadığımı bilmiyorum..şuan ikinci bebeğime hamileyim..istanbulda bir üniversite hastanesinde doğum yapmıştım...ama iğne vurmadıklarını çok iyi hatırlıyorum....ve de biraz heyecan birazda tecrübesizlikten bunu hastaneye sormayı unuttuk..ama vurulmadığımı hatırlıyorum...sizce bunda düşük mü olur çünkü bir sağlık ocağında bir hemşire öyle söylemişti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…