Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ilk gebeliğimde bebeklerimin kalbi durduğu için geçen salı kürtaj olmak durumunda kaldım..10 haftalıklardı.Kürtajdan sonra kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldum.İlk gebelik ardından bu iğnenin 72 saat içerisinde vurulması gerekiyor.İlk gebelik için illa doğum olayının olması gerekmiyor böyle zorunlu durumlarda kürtaj olunca dahi bu tedbir gerekli.Çünki doğursan da kürtaj da olsan rahim bir gebelik geçirmiş oluyor..
benimde ilk hamileligim ama yapılacak igne.
ya 7.ayımda yapıılacak yada dogumdan sonra. Eger bebek benim kanımı taşıyorsa gerek kalmayacak babanınkini taşıyorsa yapılacak.72 saat içinde yapılması gerekiyor.
Benimki negatif eşiminki pozitif.korkma canım korkulacak bişey yok bunda
Suzanşan, daha önce (ilk gerçek gebelik) düşük, kürtaj gibi sonuçlanmadıysa kişinin gerçekten ilk gebeliği ise kan uyuşmazlığının anne ya da bebek açısından hiç bir önemi yoktur. Kan uyuşmazlığı anne kan grubu negatif, bebek kan grubu pozitif olunca annenin vücudunda bebeğin kanını farklı algılamaya yönelik savunma hücreleri gelişmesi nedeniyle sorun olur. İlk gebelikte bebek+, anne - olsa bile bu savunma hücrelerinin sayısı yeteri kadar çoğalamıyacağı için bebeğe ya da anneye zarar vermez. Ama ikinci gebelikte de aynı hücreler sorun çıkarmasın diye anneye doğumdan sonra ilk 72 saat içinde uyuşmazlık iğnesi yapılır. Ancak kişinin gerçekte ilk gebeliğinde kürtaş, düşük olmuşsa sonraki gebelikleri etkileyebileceği için yine iğne yapılması şarttır. Bu iğnenin bazı hekimlerce yapilmasının doğru zamanı gebeliğin 7. ayıdır. Umarım anlatabilmişimdir. İlk gebeiğinse kafana takma, doğumdan sonra bebeğin pozitifse iğne olursun zaten...bende doğumdan hemen sonra 72 saat içinde yapılması gerektiğini biliyorum.benim merak ettiğim ilk hamilelikte gerek görmüyorlar ya bebeğin kanı pozitif olursa.Allah korusun sağlıksız bir bebek dünyaya gelebiliyor.ayrıca annenin de sağlığını kötü yönde etkileyebiliyor
Suzanşan, daha önce (ilk gerçek gebelik) düşük, kürtaj gibi sonuçlanmadıysa kişinin gerçekten ilk gebeliği ise kan uyuşmazlığının anne ya da bebek açısından hiç bir önemi yoktur. Kan uyuşmazlığı anne kan grubu negatif, bebek kan grubu pozitif olunca annenin vücudunda bebeğin kanını farklı algılamaya yönelik savunma hücreleri gelişmesi nedeniyle sorun olur. İlk gebelikte bebek+, anne - olsa bile bu savunma hücrelerinin sayısı yeteri kadar çoğalamıyacağı için bebeğe ya da anneye zarar vermez. Ama ikinci gebelikte de aynı hücreler sorun çıkarmasın diye anneye doğumdan sonra ilk 72 saat içinde uyuşmazlık iğnesi yapılır. Ancak kişinin gerçekte ilk gebeliğinde kürtaş, düşük olmuşsa sonraki gebelikleri etkileyebileceği için yine iğne yapılması şarttır. Bu iğnenin bazı hekimlerce yapilmasının doğru zamanı gebeliğin 7. ayıdır. Umarım anlatabilmişimdir. İlk gebeiğinse kafana takma, doğumdan sonra bebeğin pozitifse iğne olursun zaten...
benm 4 tane kürtajım var hepsindede anti-d iğnesi vuruldum.şimdi sağlıklı giden bir hamilieliğim var ve doktorum her ay indirect-coombs yani uyusmazlık testi yaptırıor bana.sonuc negatif.eğer positif cıkarsa hamiliktede iğne vurulucam.ama iğnem sonuclara göre doğumdan sonraki ilk 72 saat içinde şimdilik.daha dün konusmustuk doktorcumla bu konuyu.
bizde de kan uyuşmazlığı vardı....
ve kızım babasının kanını taşıdığı için doğumdan sonra iğne vuruldum...bu iğne 72 saat için vurulması gerekiyor....[/QUOT
peki hamileliğin boyunca hiç testlerden geçtin mi canım bebeğin kan grubunu öğrenmek için.genelde 28. haftada dr.birtakım testler yapıyor internetten öğrendiğim kadarıyla.ayrıca Allah kızını size bağışlasın.uzun ve hayırlı ömür nasip etsin.