Kan uyuşmazlığı olanlar, bu konudaki bilgilerinizi benimle paylaşır mısınız?

Selam canim Benim de vardi bu sorun hamileligimin 7ci haftasinda ve 28.haftasinda igne oldum.Benim kan grurbum B negatifti.Esimin ki ise 0 pozitifti .Ikizlerim 0 negatif oldular(tek yumurta ikizler)Umarim ve ilk hamileligimdi.

Selam canim Benim de vardi bu sorun hamileligimin 7ci haftasinda ve 28.haftasinda igne oldum.Benim kan grurbum B negatifti.Esimin ki ise 0 pozitifti .Ikizlerim 0 negatif oldular(tek yumurta ikizler)Umarim ve ilk hamileligimdi.

Allah bebişlerine ve size uzun ve sağlıklı ömürler versin.her ikiside anti d iğnesimiydi.benim duyduğum kadarıyla iğne bir defa yapılıyordu.

Allah bebişlerine ve size uzun ve sağlıklı ömürler versin.her ikiside anti d iğnesimiydi.benim duyduğum kadarıyla iğne bir defa yapılıyordu.

Bilemiyorum canim ya eger dedigin gibi bir defaysa anti D ben onu olmadim bana iki defa 20 hafta arayla vurmuslardi.

Bu arada annemde benim b negatif babam b pozitifti Ben ilk cocugum bende hic problem olmamis erkek kardesim de 3 cocuk oda b negatif olarak dogmus.(2 bebek benden hemen sonra hamile kalinca aldirmis annnem)

Bu arada annemde benim b negatif babam b pozitifti Ben ilk cocugum bende hic problem olmamis erkek kardesim de 3 cocuk oda b negatif olarak dogmus.(2 bebek benden hemen sonra hamile kalinca aldirmis annnem)

bende b negatifim eşim 0 pozitif 8 aylık evliyim.ilk hamilelikte problem olmaz diyorlar ama insan yinede korkuyor hamile kalınca problem yaşar mıyım diye

ruzgarım bak kanlarımızda aynıymış İnşallah Allah banada seninki gibi ikiz bebekler nasip eder:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

slm bayanlar benim kan grubum negatif eşiminde pozitif yani kan uyuşmazlığımız var ve 17 eylülde 7 haftalık bebeğimi malesef düşürdüm kan uyuşmazlığı için iğne vurulmadım dr um gerek olmadığını söyledi ama sonrasındaki araştırmalarımızda olduğunu gördük yurt dışında olduğumuz için tr ye dönmeyi bekliyoruz kendi dr uma gidicem ama eğer bilgisi olan var ise böylesi bir duruma ne yapmamız gerekir bilgilendirirse sevinirim

merhaba bildiğim kadarıyla 8. haftadan önce olan düşük yada kürtajlarda iğneye gerek yokmuş. 8. haftada bebek kan hücreleri oluştuğu için sanıyorum. bende de kan uyuşmalığı var ve araştırdığım kadarıyla böyle. ama tabiki doktoruna yine de danışmalısın. için rahat olsun diye yazıyorum. ikinci bebeğimi kürtajla aldırmak zorunda kaldım kalbi atmadığı için bugün. 8 haftayı geçtiği için yaptılar daha küçük olsaydı yapmayacaklardı ama mutlaka sen yinede doktorunla konuş. bu biraz karışık bir konu çünkü. benim ilk çocuğumda doğumdan sonra yaptılar mesela iğneyi. ama bir çok doktor hamileliğin yirmisekizinci haftası ve doğum sonrası olmak üzere iki doz şeklinde uyguluyormuş. yani biraz kafa karıştırıcı.

banada 7. ayımda ındrect coombs diye bı test yaptılar sonuc pozıtıf cıktı bişi yapmadılar.dogumdan sonrada eger bebek benımle aynı kanı tasıyorsa bişii yapmıcaklar ama babanın kanını tasıyorsa ılk 72 sa ıcınde bana ıgne yapmaları gerekıyor kı ıkıncı gebelıkte bebegımızde bır anomalı görülmesin....

slm bayanlar benim kan grubum negatif eşiminde pozitif yani kan uyuşmazlığımız var ve 17 eylülde 7 haftalık bebeğimi malesef düşürdüm kan uyuşmazlığı için iğne vurulmadım dr um gerek olmadığını söyledi ama sonrasındaki araştırmalarımızda olduğunu gördük yurt dışında olduğumuz için tr ye dönmeyi bekliyoruz kendi dr uma gidicem ama eğer bilgisi olan var ise böylesi bir duruma ne yapmamız gerekir bilgilendirirse sevinirim
[/QUO

Kan uyuşmazlığı ilk hamilelikte risk teşkil etmez.. İğneye gerek yok..
Ama kürtaj yada düşük durumlarında mutlaka iğne gerekir... Doğum yapılmasa bile cenin in kanı ile sizin kanınız karışır eğerki ceninin kanı sizinkine uyumlu değilse gelecekteki hamileğiniz risk altındadır..
Bunun için gerekli testler olduğunu biliyorum...
Hamile kalmadan önce bir jinekoloğa gitmeniz şart..

bizde de kan uyuşmazlığı var, ilk gebeliğim dış gebelik ile sonuçlandı ve iğne ile tedavi oldum. tedavi sırasında anti-d iğnesini de vurdular.

Ben negatif eşim pozitif.dort duşuk yaşadım.her duşukten sonra anti- D iğnesi yapıldı.duşuk için hiçbir sebep bulunamadı.unv hastanesine başvurduk.kan uyuşmazlığı olduğu içşn eşime detaylı bir kan tahlili yapacaklarmış.duşuk sebebim kan uyuşmazlığından kaynaklanıyor olabilşrmiş.haftaya eşim kan verecek.bu tahlili yaptırmadan hamile kalmamamı soylediler.tam emin değilim ama bizim bebekler hep pozitif kan grubu taşıyorsa venim vucudum bunu kabul etmeyip dışarı atabiliyormuş.nasıl bir tedavi uygulayacaklar bilmiyorum.

İyi geceler tam aradığım merak ettiğim yazı karşıma çıktı 4haftalik dusuklerde de uyuşmazlık iğnesi yapiliyormu eşimle uyuşmazlığımiz var bizimde ve şuan 4haftalik hamileyim kahverengi leke oldu muhtemelen düşük olacak bundan önce 2 düşük oldu biri 9haftalik kalbi durdu kürtajla aldılar diğeri 6haftalik düştü buda dusucek hissediyorum iğneyi kaç haftalikken yapiyolar bilginiz varmı çok moralim bozuk lütfen cvp verirseniz

Back
X