• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan uyuşmazlığı olanlar..

Bayan Esen

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
185
65
18
30
Merhabalar. Ben 7 haftalık hamileyim eşimle kan uyuşmazlığımız var. Dün çok az kanamam oldu hastaneye gittim kan falan aldılar ve düşük tehlikem olduğunu söylediler. Kese de biraz büyükmüş ve bu da bir belirtiymiş. Bunun için bir kutu ilaç aldım adı Progestan günde 3 defa kullamam gerekliymiş. Bugün de kan uyuşmazlığı için kan aldılar ve kalçamdan mor reçeteli bi ilacı iğnelediler. Bunun ne olduğunu bilmiyorum. İnternetten araştırdım ama uyuşmazlık için 28. haftadan sonra iğne yapılıyormuş. Doktorum çok açıklayıc8 değil. Dünden beri 2 kere kan aldırıp 2 kere iğne yedim ve tam olarak sebebini bilmiyorum. Bir de düşük tehlikem varsa ve ilaç aldıysam başka ne yapmam lazım?

Cnm kan uyusmazligi olan kisilerde genellikle ilk bebeklerde kanama ve dusuk riksi oluyo bu yuzden kanama oldugunda igne yi erken vuruyolar bnm de kanamam oldu ama dr beklemek istedi 3 aya dogru gecerse vurmayiz dedi ole de yaptik ama bu surede dusuk ignesi ve ilac kullandim ve yattim surekli dr dedigi gibi 3 ayimda gecti seninde gever insallh bu gebeligimde cok sukur bir problem yok dogumdan sonra ignemi yapmislardi

bende de aynısı oldu 5.haftamda kanama oldu doktora gittim progestan verdi günde 3 kere içtim bi kere o kan uyuşmazlığı iğnesini oldum geçti

Hmm anladım. İnşallah benimki de geçer. Çok dikkat etmemiştim şimdiye kadar ama şimdi korkuyorum birşey olur diye. ve olursa bir daha çok zor olacağını da biliyorum. Teşekkür ederim doktorum dediğim gibi pek açıklayıcı değil ve bende bugün 8 saat hastanede geçirdim o arada çoğu şeyi sormayı unuttum. Haftasonu İstanbul'a gideceğim Edirne'den. 3 buçuk 4 saatlik bir yolu var. Acaba bu durumda o sorun olur mu ?

Merhaba bizimde kan uyusmazlığımız var iki hafta önce kanamam olmustu doktorum hemen kan uyusmazlığı iğnesi yaptı normalde kanama olmasaydı 28. Haftada olmamız gerekti ama kanamada bebeğin kanıyla bizim kanımızın karısmaması önemli buarada edirnelimisiniz? B BayanEsen

Aslında doğma büyüme İstanbul'luyum. Evlendikten sonra yerleştik Edirne'ye. 5 ay falan oluyor :) Evet sanırım öyle. Bir de İndirekt coombs testi yaptırdım o da negatif çıkmıştı. Şimdilik bir sorun yokve umarım olmaz. Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin etsin İnşallah bir kere de olsa..

Aslında doğma büyüme İstanbul'luyum. Evlendikten sonra yerleştik Edirne'ye. 5 ay falan oluyor :) Evet sanırım öyle. Bir de İndirekt coombs testi yaptırdım o da negatif çıkmıştı. Şimdilik bir sorun yokve umarım olmaz. Allah hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin etsin İnşallah bir kere de olsa..
Bende evlenerek geldim edirneye:) önemli olan negatif olmasıymıs bi okadar heyecanlı bi o kadar stresli bekleyiş olucak inşallah Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder

Back
X