- 1 Mayıs 2020
- 923
- 867
- 53
- 28
- Konu Sahibi Hayalim2121
-
Canım bende de uyuşmazlık var ilk gebeligim kanamam oldu diye 2 hafta önce uyusmazlik iğnesı yaptılar sana da yaparlar bisey olmaz inşallahArkadaşlar kan uyuşmazlığı olup 2 inci hamilelikte ilki düşük oldu ikinci hamilelikte sağlıklı bebek doguranlar varmi ben çok tedirginim keseyide gördük bebegide gördüm ama korkuyorum
Aslında benim ikinci ilki düştü bebeğim gelişmez kaybederim diye korkuyorumCanım bende de uyuşmazlık var ilk gebeligim kanamam oldu diye 2 hafta önce uyusmazlik iğnesı yaptılar sana da yaparlar bisey olmaz inşallah
Canım işte ben ilkinde düşük oldu bilmiyordum o yüzden iğne yaptirmadim şimdide korkuyorum keseyi bebeği gördüm doktor gayet iyi dedi 28 haftada iğne vurulucakmis bide her 12 günde bir çağırıyor gel diyor kan alıp baktiriyor antikorlar bebeğe Zarar veriyormu diye ama işteBen negatif, eşim pozitif. İlk hamileliğim düşükle sonuçlandı. Kürtaj sonrası uyuşmazlık iğnesi vurdular. İkinci hamileliğim de herhangi bir sıkıntı olmadı. Şu anda yaklaşık 3,5 aylık bebeğim var. Hamilelik boyunca kan uyuşmazlığı için iğne vurmadı doktorumuz. Doğumdan sonra bebeğin kan grubuna baktı. O da negatif. Uyuşmazlık ipnesine gerek yok dedi.
İlk hamileliğinizdeki düştüğün sebebi büyük ihtimalle kan uyuşmazlığı değil. Zaten yapılan iğnenin bebekle ilgisi yok. Tamamen anne sağlığı için. Bana kürtajdan sonra yapılan iğne, sadece 2 ay süre ile etkili. Yani ikinci hamileliğimde o iğnenin herhangi bir etkisi kalmadı. Benim doktorum 28. Haftada iğne yapmayı gerekli görmüyor. Doğsun da kan grubuna bakalım dedi. Gerçekten de o da negatif.iğneye gerek olmadı. Siz içinizi rahat tutun. Hiçbir şey olmaz. Ben hamileleğimin ilk 3 ayı 8000 km yol gezdim. Yaylaya çıktım. Tarla gibi yollarda 1 ay arabayla gezdim. Üstelik sadece keseyi görmüş,bebeği görmemiştik. Olacağı varsa olur dedim. Ve ben 15 yıllık evliyim, 15 yıl sonra karar verdim bebeğe. Ayrıca 39 yaşındayım. Herhangi bir sorun yaşamadım hamilelikte. Son güne kadar normal hayatıma devam ettim. Sezeryan istedim. Ertesi gün okula raporumu götürdüm. Haftasına sahilde yürüyüşe çıktım. Hep pozitif düşünün. Kesinlikle etkisi var.Canım işte ben ilkinde düşük oldu bilmiyordum o yüzden iğne yaptirmadim şimdide korkuyorum keseyi bebeği gördüm doktor gayet iyi dedi 28 haftada iğne vurulucakmis bide her 12 günde bir çağırıyor gel diyor kan alıp baktiriyor antikorlar bebeğe Zarar veriyormu diye ama işte
Ben bebeği gördüm çok iyi dedi doktor 12 gün sonra kalp atışını duyarız dedi ama hep takiplerimi yapicak doktorum çok iyi içimi rahaylattigin için çok teşekkür ederimİlk hamileliğinizdeki düştüğün sebebi büyük ihtimalle kan uyuşmazlığı değil. Zaten yapılan iğnenin bebekle ilgisi yok. Tamamen anne sağlığı için. Bana kürtajdan sonra yapılan iğne, sadece 2 ay süre ile etkili. Yani ikinci hamileliğimde o iğnenin herhangi bir etkisi kalmadı. Benim doktorum 28. Haftada iğne yapmayı gerekli görmüyor. Doğsun da kan grubuna bakalım dedi. Gerçekten de o da negatif.iğneye gerek olmadı. Siz içinizi rahat tutun. Hiçbir şey olmaz. Ben hamileleğimin ilk 3 ayı 8000 km yol gezdim. Yaylaya çıktım. Tarla gibi yollarda 1 ay arabayla gezdim. Üstelik sadece keseyi görmüş,bebeği görmemiştik. Olacağı varsa olur dedim. Ve ben 15 yıllık evliyim, 15 yıl sonra karar verdim bebeğe. Ayrıca 39 yaşındayım. Herhangi bir sorun yaşamadım hamilelikte. Son güne kadar normal hayatıma devam ettim. Sezeryan istedim. Ertesi gün okula raporumu götürdüm. Haftasına sahilde yürüyüşe çıktım. Hep pozitif düşünün. Kesinlikle etkisi var.
Canım ama bu kan uyuşmazlığı kanama falan yapmiyor degilmi yani ben 5 haftalık hamileyim ama hiç kanama yasamadim bide bebegi keseyi gördüm rahatim sorun olsada 28 haftaya kadar birşey olmaz dimiBizde de kan uyusmazligi var ilk iki gebeligimde de sikinti olmadi hamdolsun,suan 3.ye gebeyim kontrolrlerimi duzenli oluyorum,28 haftada kanlarima bakip bir igne daha olacagim,dogumdan sonra bebegin kani benimkindense ekstra igneye gerek kalmiyor ama babasinin gurubunu almissa birigne daha yapılıyor.icini ferah tut dusugunun sebebi uyusmazlik degil muhtemelen... saglicakla...
Ama hiç kanama sorun falan olmadı degilmi canim yaniKan uyuşmazlığı 2 çocuğum hepsinde iğne vuruldum doğumdan sonra. Ikiside pozitifdi
Ikinci bebegimde 9 haftalıkken oldu ama hiç bir mudahele yapılmadı canimAma hiç kanama sorun falan olmadı degilmi canim yani
Ağır miydi yani kan uyuşmazlığı yuzundenmi dendiIkinci bebegimde 9 haftalıkken oldu ama hiç bir mudahele yapılmadı canim
Bebegin sağlıklı degilmi yani iğne falan vurmadilarmi kanama içinIkinci bebegimde 9 haftalıkken oldu ama hiç bir mudahele yapılmadı canim
gebeligin basinda indirect coombs diye bir test yapilmistir mutlaka sanada. negatif cikiyor genelde bebegin kan uyusmazligindan etkilenmedigini.gosteriyor.ilerde herhangi bir sebeple kanama olursa ozaman 28.haftayi beklemeden uyusmazlik ignesini yapyorlar.Canım ama bu kan uyuşmazlığı kanama falan yapmiyor degilmi yani ben 5 haftalık hamileyim ama hiç kanama yasamadim bide bebegi keseyi gördüm rahatim sorun olsada 28 haftaya kadar birşey olmaz dimi
rica ederizKızlar henüz gebe değilim son günlerde aklıma takıldı 16 aydır istiyoruz acaba uyuşmazlıktan dolayı mı olmuyo diye
Bütün mesajlarınızı okudum rahatladım bilgi edindim hepinize teşekkür ederim
rica ederiztatlım bebeğin olmamasının kan uyuşmazlığı ile alakasi yok kan uyuşmazlığı olunca bebek oluyor ama işte sürekli takip gerekiyor yoksa olusumuna engel değil senin altında yatan başka sorun vardır bence doktora gittinmi hiç
Yok canımcim yani hamile oldugunu bile hissetmeden ogrenmeden düşmez yani dussede kan uyuşmazlığı yüzünden değil zaten sağlıksız gebeliktir ondan düşmüş türEvet gittim canım insanın aklına herşey geliyor kanama olayını bildiğim için acaba hamile kaldım da düştü mğ falan gibi şeyelrde gelmişti aklıma uyuşmazlıktan dolayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?