kan uyuşmazlığı

kriegerin

benim can oğlum
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
8.513
11
158
arkadaşlar biri 6 haftalık diğeri 10 haftalık düşük yaptım.doktorlar arta kalan parça vardır diye kürtaj yaptılar ama bana kan uyuşmazlığı ile ilgili birşey sormadılar.benim kan grubum negatif kocamınki pozitif yani kan uyuşmazlığı olabilir.geçen gün bir haber okudum kürtajdan sonrada bir iğne varmış o yapılmalıymış mutlaka.bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan varsa lütfen yazsın

evet canım ablamlardada vardı kan uyuşmazlığı ilk bebeklerinden sonra iğne vuruldular şimdi 2. çocuğu yapmıyorlar kan uyuşmazlığı genelde 2. çocuk için tehlikeliymiş ama sen yinede iyi bi uzmana danış derim...
geçmiş olsun...

kan uyuşmazlığı için vurulan iğne eğer doğumdan sonraki 72 saat içinde vurulursa bu kürtaj içinde geçerli diye biliyorum ikinci çocuk için hiç bi riski yok zaten o iğne bunun için yapılıyor .....bizdede var kan uyuşmzlığı ben şimdi ikinciyi düşünüyorum ama her doğumdan sonra yapılması gerekiyor...

geçmiş olsun canım..
aynı sorun bizdede var kürtaj, düşük ve tüm doğumlarda uyuşmazlık iğnesi olmak zorundayız vucudumuz pozitif kana bağışıklık kazanmadan 72 saat içinde yapılması gerekli eğer bebek negatifse sorun olmuyor
indirek coombs adında bir test var onu yaptırmalısın zaten bu test gebelik sırasındada belirli aralıklarla yapılıyor mutlaka doktora görün gerçekten ciddi bi durum

bende bu hafta doktora gideceğim.kürtajı olalı çok oldu acaba şuan tedavisi varmıdır .endişeliyim ve doktoruma kızgınım

bende bu hafta doktora gideceğim.kürtajı olalı çok oldu acaba şuan tedavisi varmıdır .endişeliyim ve doktoruma kızgınım

bir test yapacaklar indirek coombs inşallah sonuç negatiftir eğer test pozitif çıkarsa
doğacak bebeğin pozitifse problem oluyo ama çözümsüz değil bebeğe anne karnında kan takviyesi yapılıyormuş bebeğin negatifse zaten sorun olmuyor
umarım herşey iyi olur en kısa zamanda doktara git :1hug:

geçmiş olsun canım bizdede kan uyuşmazlığı var.ben negatif eşim pozitif bu yüzden hamile iken banada indirek coombs testi yapıldı.doğumdan sonra bebeğin kanına bakıldı bebek pozitif çıktı bu yüzden bana doğumdan sonra iğne yapıldı genelde 1.çocukta sorun olmuyor bu iğne 2.çocuk için yapılıyor.aslında bunu doktorunun sorması gerekirdi sormadıysa bile sen bunu hatırlatmalısın.hamile kaldığın zaman bu konuya dikkat edersin gerçekten önemli..

canım eşimle benim kanım uyşmuyor ilk hamileliğimde
o iğneden olmam gerekiyordu bu iğne ya hamileyken yada doğumdan sonra olunması gerekiyor
ilk bebişim benim kanımdan oldugundan yani o rh(_) grubu
eşiminki a rh(+) ssk da doğum yaptıgımdan bu iğneyi olmadım yapılması gerekiyor dedim
ikinçi bebek için ama onlar geregi yok dediler ilk bebek senin kanını taşıdığı için dediler
ikinçi bebeği düşündük 5 sene sonra
ikinci oğlum oldu onunda kan grubu o rh (+)
bu bebekten sonra da olmam gerekiyordu özel hastanade doğdu 2. bebek
o aşıyıda dışardan almam gerekiyordu eşim alıp da o iğneyi gene olmadım
pahallı dedi almadı dr kızdı ama 24 saat gecmeden olunması gerekiyor
genede siz iyi bir dr danışsın çanım korkmasına gerek yok
saygılarımlaa.s.

yorum ve ilginiz için çokkk teşekkürler.bizdede uyuşmazlık var canlarım normal prosedürü biliyorum.benim sıkıntım 2 düşükten sonrada bana iğne yapılmaması.bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan var mı?? a.s.

canım benimde kan uyuşmazlığım var ilk çocuğumdan sonra hemen iğnem yapıldı doğumdan 2.5 sene sonra kürtaj oldum yine doktorum tekrar iğne yaptırdı umarım bi sorunla karşılaşmazsın

benimde kocamla aramda kan uyusmazlığı var ben negatifim o pozitif.doktor bana ilk bebekte bunun önemli olmadığını fakat bebeğin dogumunun hemen arkasından sana iğn yapmamız gerekirki ikinci çocukta problem yasama dedi.genelde 2.cocukta problem olurmus oda bebek doğarken bi hormon salgılarmıs annede on akarsı antikor üretirmiş bebek için zararlı bi madde onu tehlikeye sokarmış.ama bebek benim kanımdan oldu.dilerim ki allahtan seninde herseyin rast gitsin...

evet canım sizde kan uyuşmazlığı var ilk gebelik sorun değilde kürtaj ve gebelikten 72 saat sonra anti d vücuda verilmeliymiş canım bunu yaptır.

bende 2 düşük yaptım ikisinden sonrada iğne oldum.doğum olması şart değil düşükte olsa yapılması gerekir diye biliyorum

bizdede kan uyuşmazlığı vardı.birde bunu 2.bebeğimin doğumuna 1 ay kala öğrendik.ilk doğumdan sonra iğne yapılması gerekiyormuş.biz bilmediğimiz için yaptırmamıştık.2.doğumuma 1 ay kala öğrendiğimde çok kötü olmuştum.kolumdan kan alıp baktılar bebekte sorun olmadığını söylediler.ikinci bebeişim doğduktan sonra 3. bebeği istiyorsan bu iğneden yaptırın demişti doktor.bizde her ihtimale karşı yaptırdık.
2. çocuğuma mucize olarak bakıyorum..Allahtan çok sağlıklı.
büyük oğlum 16 küçük oğlum 13 yaşında ikiside çok sağlıklılar Allaha şükürler olsun.

benim kanım 0 rh negatif
eşimin B rh pozitif
ilk çocuk B rh pozitif
ikinci çocuk 0 rh pozitif

Son düzenleme:
canım doktorunla mutlaka konuş doğumlardan ve kurtajlardan sonra her defa iğne yapılmalı. nasıl sormadılar ilginç... benım.. doğumdan sonra yapıldı sonra bı düşüğüm oldu daha az ölçüde yıne yapılıldı sonra bı erken doğumum oldu yınne yapılıdı araştır.... bu önmli.. ..geçmiş olsssss..........

canım benimde eşimin pozitif benim negatif. 8 haftalıkken kürtaj olduğum için kürtjdan hemen sonra hatta ben demiştim bayıkken vurdular o iğneyi .doğum ve düşüklerden sonra vuruyorlar bu iğneyi .indirect coombs testi var onu da aralıklarla bakıyorlar herhangi bir etkilenme var mı diye.
doktorunuzun yaptığı büyük bir hata. inş kaybettiğin bebeklerin senin kan grubunu tasıyordur canım .ozaman bir sorun teskil etmiyor çünkü .

canım evlenirken kan testleri yapılıyor ya orda anlamıştık kan uyuşmazlığımız olduğunu doktorlar bizi bilgilendirdi her düşükden kürtajdan doğumdan sonra iğne vurulması gerekiyo dedi ve bunu sizin doktorunuza hatırlatmanız lazım dedi her ihtimale karşı belki göremeyebilir dedi.ve bize o kağıda kan uyuşmazlığı hakında bilgilendirildim kendi rızamla evlenmeyi kabul ediyorum yazdırdı imzalattılar.

Konu çok eskilerde kalmış ama ben yeni okuyanlar olabilir diye yazmak istedim, kan uyuşmazlığı olanlar herhangi bir nedenle gebeliğin herhangi bir haftasında düşük yaparlarsa uyuşmazlık iğnesini mutlaka yaptırmaları gerekiyor, ayrıca ilk hamilelikten itibaren uyuşmazlık iğnesi doğumdan sonra değil hamileliğin 28. haftasında yapılmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…