• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte kan uyusmazligi??

Semrayen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2025
24
3
1
30
Merhaba 8 haftalik hamileyim. Daha önce 5 haftalikken düşük yaptım. Şimdi hamilelik testlerinde kan uyuşmazlığı ihtimali çıktı. Ben A Negatifim. Eşim 0 Pozitif. Yurt dışındayız süreci tam bilmiyoruz bu şekilde olup süreci nasıl yönettiniz? İğne yapılıyormuş sanırım ama 28. hafta diye dıydum geç geldi biraz. Şuan daha vücudum antikor üretmemiş şükür. Yaşayan var mı ne yapılmalı?

Merhaba 8 haftalik hamileyim. Daha önce 5 haftalikken düşük yaptım. Şimdi hamilelik testlerinde kan uyuşmazlığı ihtimali çıktı. Ben A Negatifim. Eşim 0 Pozitif. Yurt dışındayız süreci tam bilmiyoruz bu şekilde olup süreci nasıl yönettiniz? İğne yapılıyormuş sanırım ama 28. hafta diye dıydum geç geldi biraz. Şuan daha vücudum antikor üretmemiş şükür. Yaşayan var mı ne yapılmalı?
Önceki düşük sebebi kan uyuşmazlığı olabilir. Kan uyuşmazlığı olduğunda doğum sonrası kürtaj sonrası iğne yapılıyor. Sizin kendiliğinden düşük olduysa onu bilmiyorum. Türkiye’de önce anneye test yapılıyor indirekt coombs testi. Bu test negatif gelirse iğne yapılıyor. Ben 7. Haftada oldum lekelenme olduğu için düşük olmasın diye yapılıyor. Eğer bir kahverengi kırmızı leke görürseniz yapmaları lazım. Hiç bir problem yoksa 28. Haftada kesin yapılıyor ve doğum sonrası yapılıyor.

Olabilir.. oncekinde ogrendikten iki üç gün sonra düşmüştü zaten iğne yapılmadı bakılmamıştı bile yani. Şimdi bana da coombs test yapıldı negatif çıktı sonuç. Doktora beş gün sonra gideceğim. Danıştığım başka bir doktor ise negatifse iyi bişey 28. hafta yapılacak demişti. Bir lekelenmem yok şükür. Önceden de iğne olunabiliyor mu yani?

Olabilir.. oncekinde ogrendikten iki üç gün sonra düşmüştü zaten iğne yapılmadı bakılmamıştı bile yani. Şimdi bana da coombs test yapıldı negatif çıktı sonuç. Doktora beş gün sonra gideceğim. Danıştığım başka bir doktor ise negatifse iyi bişey 28. hafta yapılacak demişti. Bir lekelenmem yok şükür. Önceden de iğne olunabiliyor mu yani?
Leke varsa düşük önleyici olarak yapılıyor bir sınırı yok iğnenin.

Back
X