KAN UYUŞMAZLIĞI

emrcgdm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2015
35
14
3
35
Iyi geceler hanımlar. Bu soruyu görümcem için soruyorum . Eşi ile arasında kan uyuşmazlığı varmış , ilk çocuğu 11 yaşında şu zamanlar ikincisini düşünüyorlar fakat sakat olur diye korkutmuşlar . Ilk doğumundan sonra iğne falan vurulmamış yani doktorlar birşey demedi diyor. Konu hakkında bilgisi olan varmı kan uyuşmazlığı nasıl oluyor sakatlık mı oluyor hamile kalınca tedavisi var mı. Doktora neden gitmiyor demeyin bir kaç ay sonra gidecekler fakat düşünmekten uyku uyuyamıyor. Iyi geceler

Kan uyusmazliginda hamileliğin 28.haftasi birinci igneyi ve doğumdan sonraki 72 saat içerisinde ikinci igneyi vuruyolar diye biliyorum ama burda onemli olan ilk bebeğin kimin kanını taşıdığı yani eger ilk bebek anne değil de babanın kanını taşıyorsa ikinci igneyi vurulmasi daha fazla önem taşıyor.peki hamileykende mi igne vurulmamis ?

Hamile ikende doğumdan sonrada bir tek normal aşı olmuş özel bir iğne ye kimse yönlendirmemiş

Eşimle benim aramda da kan uyuşmazlığı var,daha önce bir düşük yaptım o yüzden iğneyi vuruldum,ilk gebelikte aşının vurulması önemli görüncenizin ilk çocuğunun kan grubu önemli uyuşmazlıkta anne kanının negatif bebeğin kanının pozitif olması gerekli,doğum sırasında yada başka bir şekilde bebeğin kanı anne kanı ile temas ettiyse anne kanı pozitif antikorlar için bağışıklık geliştiriyor ve ikinci gebelikte anne antikorları bebeğin kan hücrelerine saldırmaya başlıyor o zaman problem yaşanıyor bebekte çok yoğun kansızlık,kalp yetmezliği gibi problemler çıkıyor. Anne karnında bebeğe kan takviyesi ile kurtarılmaya çalışılıyor bir ihtimal doğduktan sonra kan değişimi yoluna gidiliyor. Umarım görümcenizin ilk çocuğunun kanı negatiftir yada hamile kaldığında bebeğin kan grubu anneyle aynı olur

Bir de uykusuz kalmak yerine görümceniz bir hastaneye gidip indirect coombs testi yaptırmak istediğini söylesin bu test anne kanında pozitif kan grubuna karşı antikor olup olmadığına bakıyor test negatif çıkarsa problem yok pozitif çıkarsa sıkıntı yaşayabilirler ondada dediğim gibi umarım ikinci bebek kan grubunu anneden alır

Bilgi için teşekkür ederim korunmayı bırakmadan önce tabiki gidecekler canım ama şuan gitme durumları yok inşallah hiç bir sıkıntı yoktur . Görüşüp bilgi vereceğim çok sağ olun allah razı olsun

Back
X