Kan verme faciası....Siz olsanız ne yapardınız ???

Evet iş telefonu ve işle ilgili idi ama konuşmamalıydı bence . Zaten benim omzu ile başı arasında teli görmem ile kan alınması aynı anda oldu . Bence sizde kan alırken konuşmayın herkes benim gibi hafif tepki vermez .

O kadar acil ne konuşuyo olabilir Allah aşkına,iş içinmiş.

Kanı ne için vermiştiniz,kanı arterden mi aldı venden mi biliyo musunuz?

Evet iş telefonu ve işle ilgili idi ama konuşmamalıydı bence . Zaten benim omzu ile başı arasında teli görmem ile kan alınması aynı anda oldu . Bence sizde kan alırken konuşmayın herkes benim gibi hafif tepki vermez .

O kadar acil ne konuşuyo olabilir Allah aşkına,iş içinmiş.

Kanı ne için vermiştiniz,kanı arterden mi aldı venden mi biliyo musunuz?

aklım almıor kan alırken nasıl zedelenir sinir..iğneyi yanlışlıkla ilk etapta derine falan mı ilerletti diyecem ama damarlar çok yüzeysel oluyor..çok merak ettim..sonuçlarınız çıkınca paylaşın bizimle..inşallah geçici birşeydir..b vitamini alın..sinirlerin onarımını hızlandırır..
Teşekkür ederim , ender de olsa oluyormuş maalesef . B vitamini verdi doktor 1ay kullanman lazım dedi . Bu hafta emg çektirip sinirlerin durumuna bakılacak.

Tabi ki şikayet etmelisin. Kan alma diyip geçme aslında çok önemli yanlış igneden allah korusun ama felç kalanlar bile var.. Telefonla konusmakta ne oluyormuss

Bende anlamadım telefonu görmemle kan alması bir oldu . Check up için aldırdım ama nerden aldı inanın bilmiyorum .

Arterden kan almak bildigim kadarıyla daha zor ,onun için sormuştum.

Umarım gecici bi durumdur.

Mutlaka şikayetlerinizi yapın,bazen ne kadar dikkat edilse de kucuk girisimlerde bile risk oluyo,belki hemsirenin kusuru yoktur ama yine de arastırılması lazım.

Şikayetlerinizde telefonla konustugunu da mutlaka belirtin,

merhaba arkadaşlar , cmts günü özel bir hastanede chekup yaptırdım . Kan alacak bayan hemşire kan alırken kulağında telefon olduğundan , telefonla konuştuğundan ,umursamazlığından iğne sinire denk geldi .şu anda sol kolum uyuşuk ve sürekli çekilme ve karıncalanma oluyor. Kan alırken zaten bileğime elektirik çarpması gibi bir etki oldu ve bunun neden olduğunu sorduğumda normal olduğunu söyledi ama ben garip bir şey olduğunu o an hissettim . Acısı yeni yeni çıkıyor ve bu durum çok canımı sıkıyor. İnternette bu tarz durumlar çok ender var ve sonucunda fizik tedavi ile 1 yılda o uyuşukluk hissinin geçtiği söyleniyor :KK43:( ne yapacağımı şaşırdım , ya böyle kalırsa .Bu tarz bir durum yaşayan var mı aranızda ? Şimdi ben bu hemşireyi ve hastahaneyi sağlık bakanlığına şikayet edeyim mi ?bugün doktora gideceğim bakalım sinirler ne kadar zarar görmüş ?Teşekkür ederim .

Hastanenin hasta hakları bölümüne gidin ya da danışmaya sorun sikayet için hangi birime gitmeniz gerektiğini. Şikayetini belirt hemşirenin yanlış uygulaması sonucu kolunda sorun olduğunu sorunluluğu ve tüm masrafları hastanenin alması gerektiğini aksi durumda hastanelerine dava açacağını belirt. Belki de başka bir hastaneden alabilirsen kolundaki sorunun yanlış kan almadan kaynaklı olduğuna dair rapor vs. Hakkını savunman daha kolay olur. Hemşirenin kan alırken telefonda konuşması çok önemli bir detay bunun üzerinden yürürsünüz.

Böyle durumlarda kesinlikle kapattiririm. acil bir durum ise beklerim.
Çünkü sağlık bu.
Isini hassasiyetle yaparken yine basiniza böyle bir olay gelebilirdi ancak özensizce davranmis.
Durumu kanitlayan bir raporunuz varsa bimer.

O anda şikayet etmeliydiniz. Evet tabiki şikayet edin.
Yine o hastaneye gidin ve durumu anlatın.
Çok geçmiş olsun.

Geçen yıl stajımı hastanede yapmıştım. Hemsirenin yaninda görevi olan olmayan herkes kan alıyordu. Hatta kolu moraranlar,damarı patlayanlar, hastaları deneme tahtasi olarak kullanan stajyerler,delik desik hastalar. Maalesef gözlemlediğim kadariyla kimse şikayet etmemişti sok olmuştum. Her gun binlerce hastanın geldigi bi yerdi bi de. Bir daha asla gitmedim oraya ziyaretçi olarak bile gitmem. Şikayetçi olun.İnsan sağlığı mevzu. Yaptıkları cok buyuk hata.

Böyle durumlarda kesinlikle kapattiririm. acil bir durum ise beklerim.
Çünkü sağlık bu.
Isini hassasiyetle yaparken yine basiniza böyle bir olay gelebilirdi ancak özensizce davranmis.
Durumu kanitlayan bir raporunuz varsa bimer.
Beklemiyorlar işte.Bu sefer de hemşire tellw konuşuyo diye olay çıkarırlar.Bu meslek böyle zor işte.Normal koşullarda lütfen sağlıkçı kesimin çok üstüne gitmeyin.Ben de burdan kamaoyuna duyueurum.Yokyere sıkıntı çıkarıyorlar bazen .Belki ben o kafa yorulmuşluğumla hata yapacam.

Geçen yıl stajımı hastanede yapmıştım. Hemsirenin yaninda görevi olan olmayan herkes kan alıyordu. Hatta kolu moraranlar,damarı patlayanlar, hastaları deneme tahtasi olarak kullanan stajyerler,delik desik hastalar. Maalesef gözlemlediğim kadariyla kimse şikayet etmemişti sok olmuştum. Her gun binlerce hastanın geldigi bi yerdi bi de. Bir daha asla gitmedim oraya ziyaretçi olarak bile gitmem. Şikayetçi olun.İnsan sağlığı mevzu. Yaptıkları cok buyuk hata.
Stajerler mecbur öğrenecek.Biz de böyle öğrendik.

bahsettiğiniz şey başıma geldi ve ne yazık ki benim sinirlerim 1 senede ancak toparladı kendini. bir sene boyunca koluma elektrik veriliyormuş gibi hissediyordum her yukarı kaldırışımda :KK51:

Muhtemelen damarın diğer tarafınıda delmiştir. cilt altına sızmış olabilir konuyu tam okuyamadım şişme ve morluk var mı? yoksa sadece uyuşma mı var?
Arterden kan almak öyle olmaz o çok zor bir işlem tek seferde girilmiyor bile ehil olmak lazım.
Sizin muhtemelen damara hasar verildi. onunda kendini toparlaması için zaman lazım.

Stajerler mecbur öğrenecek.Biz de böyle öğrendik.

Sağlıkci olmayan herkes öğrenmek zorunda değil. Sağlık bölümlerinde en azından maket üzerinde teknik veriliyor. Yaşlılar falan gelirse onlarin ustunde deneyin diye seylet bile söyleniyordu. En azından bu is sağlık personelinin olmali bilmeyenlerin değil. Saglikcilarin öğrenmesini tabiki destekliyorum yanlış birşey söylemek istemedim.

Sağlıkci olmayan herkes öğrenmek zorunda değil. Sağlık bölümlerinde en azından maket üzerinde teknik veriliyor. Yaşlılar falan gelirse onlarin ustunde deneyin diye seylet bile söyleniyordu. En azından bu is sağlık personelinin olmali bilmeyenlerin değil. Saglikcilarin öğrenmesini tabiki destekliyorum yanlış birşey söylemek istemedim.
Stajerler sağlıkçı olacak işte..Ne demek sağlıkçı olmayan.

Asıl yaşlılardan kan almak çok zormuş bugün bulunduğum ortamda konusu geçti 1 doktor 1 hemşire konuştu .
En zoru yaşlıdan kan almakmis profesyonel olmayan çok zorlanirmis

="tulipa, post: 48718640, member: 237865"]Stajerler mecbur öğrenecek.Biz de böyle öğrendik.
Şaka yapıyorsunuz heralde. Hemşirelik okuyan arkadaşlarım vardı üniversitede. ÖÖnce domates üzerinde sonra birbirlerinin üzerinde deniyolardı. Stajelerde mecbur öğrenecekse birbirinin üzerinde deneyerek öğrenebilir hepsi razıysa bu işe. Niye vatandaşın üzerinde deneye deneye öğrensin. Sonuçta eli yatkın olan ya da bu mesleği sevenler hemşire olsa öğrensin diyeceğim de nerdeyse yarısı iş bulurum diye ya da puanı ona yettiği için yazıyo. Bizler niye kobay olalım. Sıra sıra kendilerini kobay yapıp bizlere bulaşmasınlar.

Şaka yapıyorsunuz heralde. Hemşirelik okuyan arkadaşlarım vardı üniversitede. ÖÖnce domates üzerinde sonra birbirlerinin üzerinde deniyolardı. Stajelerde mecbur öğrenecekse birbirinin üzerinde deneyerek öğrenebilir hepsi razıysa bu işe. Niye vatandaşın üzerinde deneye deneye öğrensin. Sonuçta eli yatkın olan ya da bu mesleği sevenler hemşire olsa öğrensin diyeceğim de nerdeyse yarısı iş bulurum diye ya da puanı ona yettiği için yazıyo. Bizler niye kobay olalım. Sıra sıra kendilerini kobay yapıp bizlere bulaşmasınlar.
Sence başka nasıl öğrenebilir .?Domatesi geç oilk iş heo domateste hep arkadaşlarında mı deneyecek?Biz nasıl öğrendik sanıyorsunuz.?Gökten zembille inmedi bu beceri.

="tulipa, post: 48748780, member: 237865"]Sence başka nasıl öğrenebilir .?Domatesi geç oilk iş heo domateste hep arkadaşlarında mı deneyecek?Biz nasıl öğrendik sanıyorsunuz.?Gökten zembille inmedi bu beceri.
ben sizin için bişey demiyorum zaten. Ama bu mesleği önü açık diye ya da puanım yetiyor diye yazanlar var dedim. Onlar da böyle öğreniyorsa telde de konuşur o ara sevgilisini de düşünür kredi borcunu da. Bu kadar basit olmamalı her meslek. Özellikle insan üzerinde çalışan meslekler. Öğretmen, hemşire, doktor vs... işte böyle sonuçlar ortaya çıkabiliyor sonuçta.

Back
X