- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
- Konu Sahibi Kumrusumru
Şaka yapıyorsunuz heralde. Hemşirelik okuyan arkadaşlarım vardı üniversitede. ÖÖnce domates üzerinde sonra birbirlerinin üzerinde deniyolardı. Stajelerde mecbur öğrenecekse birbirinin üzerinde deneyerek öğrenebilir hepsi razıysa bu işe. Niye vatandaşın üzerinde deneye deneye öğrensin. Sonuçta eli yatkın olan ya da bu mesleği sevenler hemşire olsa öğrensin diyeceğim de nerdeyse yarısı iş bulurum diye ya da puanı ona yettiği için yazıyo. Bizler niye kobay olalım. Sıra sıra kendilerini kobay yapıp bizlere bulaşmasınlar.
Evet ilk önce maket üzerinse egitim veriliyor ama maket dokusuyla insan dokusu farkli tahmin edersiniz ki.
Daha sonra da birbirinden kan alarak öğreniyorlar. ama tabiki bu da hasta ve tedirgin huzursuz birinden kan almakla aynı sey değil.
Lütfen karşınıza stajyer bir hemsire/hekim çıkarsa bu tarz durumlarda zorluk çıkarmayın ki onlar da kolaylıkla pratik yapıp biran önce öğrensinler.
Ben sizi anladım elbette ama dedigim gibi sağlık egitiminde sıralama budur. :)
Ve ben de hayal edemedim kan alırken nasıl siniri zedeledi ki? olmaz degil elbette olur da, merak ettim açıkçası o görüntüyü :)
B vitamini de ise yarar insallah, geçmiş olsun. :)