Kan verme faciası....Siz olsanız ne yapardınız ???

Şaka yapıyorsunuz heralde. Hemşirelik okuyan arkadaşlarım vardı üniversitede. ÖÖnce domates üzerinde sonra birbirlerinin üzerinde deniyolardı. Stajelerde mecbur öğrenecekse birbirinin üzerinde deneyerek öğrenebilir hepsi razıysa bu işe. Niye vatandaşın üzerinde deneye deneye öğrensin. Sonuçta eli yatkın olan ya da bu mesleği sevenler hemşire olsa öğrensin diyeceğim de nerdeyse yarısı iş bulurum diye ya da puanı ona yettiği için yazıyo. Bizler niye kobay olalım. Sıra sıra kendilerini kobay yapıp bizlere bulaşmasınlar.

Evet ilk önce maket üzerinse egitim veriliyor ama maket dokusuyla insan dokusu farkli tahmin edersiniz ki.
Daha sonra da birbirinden kan alarak öğreniyorlar. ama tabiki bu da hasta ve tedirgin huzursuz birinden kan almakla aynı sey değil.

Lütfen karşınıza stajyer bir hemsire/hekim çıkarsa bu tarz durumlarda zorluk çıkarmayın ki onlar da kolaylıkla pratik yapıp biran önce öğrensinler.

Ben sizi anladım elbette ama dedigim gibi sağlık egitiminde sıralama budur. :)

Ve ben de hayal edemedim kan alırken nasıl siniri zedeledi ki? olmaz degil elbette olur da, merak ettim açıkçası o görüntüyü :)

B vitamini de ise yarar insallah, geçmiş olsun. :)

Ben olsam ortalıği ayaga kaldırırfim hanfendi ya telefonu kapatsın yada başka oluru yok kendini uzman doktor sanıyor galiba? gidip üstlerine herseyi olduğu gibi aciklardim fizik tedavinizi onlar karsilasin

Uzman doktorun telefonla konusurken kan almaya hakkı var hemşirenin yok öyle mi :) Hemşireyi aşağılayıcı bir yorum.
Öncelikle bu bakış açınızı değiştirmemiz gerekiyor toplum olarak.
Herkes mesleğinin hakkını vermeli.Telefonla konusarak kan aldığı için hemşireyi şikayet etmelisiniz.

Evet ilk önce maket üzerinse egitim veriliyor ama maket dokusuyla insan dokusu farkli tahmin edersiniz ki.
Daha sonra da birbirinden kan alarak öğreniyorlar. ama tabiki bu da hasta ve tedirgin huzursuz birinden kan almakla aynı sey değil.

Lütfen karşınıza stajyer bir hemsire/hekim çıkarsa bu tarz durumlarda zorluk çıkarmayın ki onlar da kolaylıkla pratik yapıp biran önce öğrensinler.

Ben sizi anladım elbette ama dedigim gibi sağlık egitiminde sıralama budur. :)

Ve ben de hayal edemedim kan alırken nasıl siniri zedeledi ki? olmaz degil elbette olur da, merak ettim açıkçası o görüntüyü :)

B vitamini de ise yarar insallah, geçmiş olsun. :)

Siz,sizin üzerinizde pratik yapılmasına izin veriyo olabilirsiniz,herkes izin vermek zorunda degil.

Hem problem stajyer-kidemli hemsire mevzusu degil ki, mevzu işini iyi yapmayan hemşire.

Siz,sizin üzerinizde pratik yapılmasına izin veriyo olabilirsiniz,herkes izin vermek zorunda degil.

Hem problem stajyer-kidemli hemsire mevzusu degil ki, mevzu işini iyi yapmayan hemşire.

Zaten ben konuda haksızsınız demedim konu sahibine ;)

Sadece hazır konu acılmısken, önyargıyla yaklaşmayın diyorum. "aman eli ne kadar hafif bir hemsire" denmesi için bu sekilde deneye deneye pratik yapılması lazım. bu tuhaf bir durum değil heryerde bu böyle. bu şekilde sinir zedelenmesi olması için de stajyer olmasi degil aşırı dalgın olmasi gerekli. yoğun dahi olsa en azından damara giris yapana kadar, ki 2 sn sürer bu en fazla, dikkatini kola vermeliydi.

Ama stajyerlere iyi davranalim, sahip çıkalım hepimizin evlatları onlar :KK200:

Stajerler sağlıkçı olacak işte..Ne demek sağlıkçı olmayan.

Hastanede calsian herkes sağlıkci olmuyor yalnız Hastanede staj yaptım sağlıkci değilim. Hic bir zaman da bilgim olmadığı icin kan almayi denemedim. ama hadi ogreneyim deyim hastayi delik desik eden o kadar insan gordum ki fikrimi belirmek istedim. Hastanede staj yapan herkes sağlıkci değil. Veri girisi yapan birinin de kan alma görevi olmamalı,onlarca hemşire var.

Bilgi olması için yazmak istedim. Aynısını gömülü dis çekilirken yaşadım. Dilimin yarısını 1.5 yildir hissetmiyorum ve geçmeyecekmiş. Bu cekme işleminde rastlanabilen bir komplikasyonmus o yüzden hekime kabahat bulmadım. Ama böyle bir şey mümkün demek istedim

Ayni olay malesef benim de başıma geldi 4 Ay oldu, gecmiyor. Nöroloji fizik tedavi doktorlarına gittim. Sonuç alamadım. Pazartesi tekrar nöroloji ye gideceğim. Sizinki tamamen gecti mi acaba? :KK43:
Aradan nerdeyse 6 yıl geçti benim sıkıntım geçti sayılır çok hafif kaldı. İlk 3 yıl bayağı hissettim ama şimdi arada hissediyorum.

Gecmis olsun, mutlaka sikayet edin. Cocukken ayni seyi yasadim (hemsirenin tecrübesizliginden). Bir süre sonra gecti ama sorun kalmadi.

Ben de yaşadın sol kolumdan kan alınacaktı Allahim elektrik çarptı gibi oldu bisiler oldu bağırdım o an kadin yaşlıydı dedi ki çok tatlı canim var ben tecrübeliyim merak etme dedi Ay ağladım resmen acıdan ilk defa kan vermiyoruz sonuçta.. neyse 1 hafta ağrıdı sonra ağrı gecti ama suan bileğime elimin içinin başladığı noktaya parmağımı sürdüğümde ta yukarda kan alınan yerin oralardaki damarlar çekiliyor karincalaniyor suan bile yaptim yine aynı..1yil olmustur bu olay olalı sonrasında başka doktorlara sordum hepsi sınırın zedelenmiş dedi suan sol kolumdan asla kan vermiyorum

Aynısı başıma geldi.Bir haftadır uğraşıyorum geçmedi.Doktorların dünyadan haberi yok.Hiç böyle bi şey duymadım dedi iğneli emg çektirelim dedi hastanede iğneli emg yok.Eve geri döndüm.Kolumu açamıyorum.Açmaya kalkınca yırtılıyo gibi oluyor.bai parmağım uyuşuk yani karıncalanmış gibi.Çok kötüyüm napıcam bilmiyorum

Aynısı başıma geldi.Bir haftadır uğraşıyorum geçmedi.Doktorların dünyadan haberi yok.Hiç böyle bi şey duymadım dedi iğneli emg çektirelim dedi hastanede iğneli emg yok.Eve geri döndüm.Kolumu açamıyorum.Açmaya kalkınca yırtılıyo gibi oluyor.bai parmağım uyuşuk yani karıncalanmış gibi.Çok kötüyüm napıcam bilmiyorum
Çok geçmiş olsun.Öncelikle şikayet edin. Benim büyük oranda geçti çok hafif kaldı. Umarım sizin daha çabuk geçer.

Ben de yaşadın sol kolumdan kan alınacaktı Allahim elektrik çarptı gibi oldu bisiler oldu bağırdım o an kadin yaşlıydı dedi ki çok tatlı canim var ben tecrübeliyim merak etme dedi Ay ağladım resmen acıdan ilk defa kan vermiyoruz sonuçta.. neyse 1 hafta ağrıdı sonra ağrı gecti ama suan bileğime elimin içinin başladığı noktaya parmağımı sürdüğümde ta yukarda kan alınan yerin oralardaki damarlar çekiliyor karincalaniyor suan bile yaptim yine aynı..1yil olmustur bu olay olalı sonrasında başka doktorlara sordum hepsi sınırın zedelenmiş dedi suan sol kolumdan asla kan vermiyorum
Bunlarda hemşire olacak işte. Benimde aynı çekilme hissi var kolumda. şu anda çok hafif kaldı kaç yıl sonra

Back
X