Çok sevindim bu çabalarınız kısmen de olsa güzel sonuçlanmış, en azından güvenebileceğiniz bir yere gitmiş, gözünüz arkadada kalmayacak dolayısıyla bizim de aklımız kalmayacak.
Bahsettiğiniz dernekler konusunda ben tecrübelerimi paylaşmak istiyorum, eğer yaptığım yanlışsa zaten silerler mesajımı. Sokakta defalarca cins köpek bulup telefon ettim, siz biryerde tutun biz arayacağız dediler hep. Evimde kedim var, kocaman köpekleri evime alamıyorum, bahçem yok elimden bir şey gelmiyor sokakta bağlı mı tutayım. Hiçbirinde geri dönmediler defalarca tekrar telefon ettim barınakları aradım asla telefonlarıma çıkmadılar. İlan bile vermediler sayfalarında, tamamen görmezlikten geldiler. Ayrıyetten birkaç defa da geçici yuva arayan hayvanlar için aradım. Yuva bulamazsa sokağa bırakılacak diyorlar diye kıyamadım, yine aynı şekilde ne maillerime cevap verdiler ne telefonlarıma. Kendimi tanıtan mesajlar attım sürekli. Ama sayfadan takip ettiğimde o hayvanlar hala yuva bulamamıştı. İlanlarda insanlara kızıyorlar kimse yuva olmak istemiyormuş, herkes vicdansızmış, hazır burada yuva olmak isteyen var niye görmezlikten geliyorlar anlamış değilim. Beni beğenmiyorlarsa olumsuz da olsa bir cevap verilebilirdi. Aradığımda 1 defa 2 defa açmazlarsa tamam, 20 defa açmadıklarında ben kasıtlı bir durum ararım. Bir defasında da kedime 2 günlük bakıcı aradım, insanlık hali herkesin ihtiyacı olabilir, yargılamamak lazım. Karşılığında mama da para da teklif ettim. Evinde 25 tane kediyi rahat besleyenler, benim kedimi elinin tersiyle itmekle kalmayıp hakaretler yağdırdılar. Ama herkesten mama ve bağış dilenmeyi biliyorlar. Kimse kusura bakmasın bundan sonra ben bir derneğe de bir gönüllüye de güvenmiyorum. Kendim sokakta yardıma muhtaç hayvanı beslerim, kimseye de internet ortamında reklam yapmam, en azından bağış yaptığım paranın nereye gittiğini bilmiş olurum, gözümün önünde beslenir sokak hayvanlarım.