kanalları kapalı olduğu halde normal yolla hamile kalan var mı?

umutluuuu

Umudumu kesmedim Ya Rab!
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
237
35
98
Mrb arkadaşlar bir kaç topiğe daha yazdım hikayemi ama bi de cevap almak amaçlı başlık açıyım dedim. Ben 9 yıllık evliyim 29 yaşındayım. İlk 3 sene bebek düşünmediğimiz için korunduk daha sonra bebek istediğimizde olmadı haliyle. Dr.a gittiğimde 3 sene korunduğum için normal olduğunu söyledi istersem yumurtlama takibi yapabileceğini söyledi. Yumurtlama takibine başladık ve toplam 8 ay bebek olmayınca dr. eşimden semen analizi istedi. Sonuç; eşimin spermlerinde baş morfolojisi bozuk çıktı ve dr. aşılama önerdi. 3 aşılama yapıldı ve hiçbiri de tutmadı... Sonra benden rahim filmi istedi ve anlaşıldı ki benim sağ kanalım tamamen kapalı solda da kısmi yapışıklık çıktı. Ve dr.umun söylediği şey ; aaa asıl sorun sendeymiş... Bizi tüp bebeğe yönlendirdi... Bi merkez seçtikten sonra eşimde bi problem olmadığını tek sorunun benim kanallarımın kapalı olması olduğunu bununda tüp bebeğe pek etki etmeyeceğini başarı oranımızın çok yüksek olduğunu söylediler. Biraaz olsun sevindik ama ilk deneme kimyasal gebelikle sonuçlandı. 2. deneme hiç tutmadı,3. deneme de iikizlerimiz oldu ama erken doğumla 26. haftada kaybettik meleklerimizi 4. ve 5. denemeizde kimyasal gebelik oldu ve son 6. denemelerimizde 6 haftalıkken düşük oldu ve ben pes ettim artık. Acaba benim gibi kanalları kapalı olduğu ya da kısmen kapalı olduğu halde hamile kalan var mı? Çünkü dr. um normal yolla hamile kalabilirsin ama normal bi insan 3-4 ayda hamile kalıyosa sen 1-2 senede kalırsın demişti. YAni böyle bi ihtimal var ama çok düşük. Haırlısı olsun inşallah. Şimdiden hepinize tşk ederim...

Canım Allahtan ümit kesilmez tabiki.. Kısmen tek taraf açık olduğundn hamile kalma şansın var tbiki... Bemim tamamen kapalıydı aldırdım. Hiç şansım yok.. ama sende var .Allah nasip ederse neden olmasın canım. Bol şans

canım daha demin böyle bir haber aldık...burdan arkadaşımız tüp bebek için adetini bekliyordu ama meğersem hamileymiş..kendisinin 2 tüpüde kapalıydı..

rabbimin mucizesi işte...verecek olduktan sonra sorun falan farketmiyor..

o yüzden sende karamsarlığa kapılma..evet çok zor zamanlar geçirmişsin ama hepimizin bir zamanı var...rabbim hayırlı ve sağlıklısını versin inşallah..

bende daha önce senin gibi böyle bir konu açmıştım. benimde tüplerimde sorun var biri alındı diğerindede kısmi yapışıklıklar olduğu söylendi. kısmi yapışıklık olan tarafımdan biri doğal diğeri tüp bebek tötemiyle olmak üzere 2 defa dış gebelik yaşadım.

ben konu açtığımda iki tüpüde tıkalı olup hamile kalan bir kaç arkadaşım olduğunu öğrendim. bunlar bana umut oldu. ama tabi bunların arasında hamile kalamayanlar da çoğunluktaydı.

şu anda bi tarafım tedavi falan olma rabbim verecekse böylede verir diyor. diğer tarafımda ya, rabim beni biraz uğraştırmak istiyorsa ya tedaviyle bana mucizemi verecekse diyor.
anlayacağın çıkmazdayım yani, rabbimden dileğim bizlere miss kokulu yavrularımızı nereden verecekse bizi o tarafa yönlendirmesidir.

lütfen şu umutsuz isminide değiştir. biliyorum zor ama hayata bu kadar karamsar bakarsan başarı elde etmen zorlaşır diye düşünüyorum ben.

mesela ben hep BENİM HALA UMUDUM VAR derim ve bana çok iyi gelir.

canim benim fazla bir bilgim yok ama mentaliteme uymayan bazi seyler var senin yazinda, birincisi senin sorunun hamile kalamaman degil cunku 6 tupbebek denemesinin 5 inde hamile kalmissin bu cok buyuk bir oran ama bu dusukler sonucunda bu kadar deneme yerine doktorun hic baska testler istemedimi genetik test yapilmadimi mesela neden gebeliklerin dusukle sonuclandigina dair, sonucta kimyasal gebelikte bir dusuk cesididir. ikincisi dogal yolla hamile kalsan (Allah korusun ) yine dusukle sonuclanabilir. o yuzden sorunun bulunup tedavi edilmesi gerektigi daha sonra tedaviyle gebe kalman gerektigini dusunuyorum. Allah yardimcin olsun canim saglikli bir gebelik gecirip bebegine en yakin zamanda kavusman dilegiyle....

aynen arkadaşım bencede söylediklerinde çok haklısın. başından beri birşeyler sürekli eksik yapılmış gibi duruyor. mesela rahim filmi çekilmeden kaç defa aşılama yapılmış, çok yazık maddi manevi çok yıpratıcı bir durum.

hayrlısı olsun canım evet... Kısmet Rabbim ol dedikten sonra olur diyorum bende. Çünkü böyle mucizeler duyuyoruz... Bende pkos da var kiloyla alakalı. 5 ay önce diyete başladım ve 11 kilo verdim. Şimdi çok şükür adetlerim düzeldi ve hatta yumurtlamamı bile hissediyorum. O yüzden acaba normal yolla olur mu ki diyorum hayrlısı olsun. Canım senin var mı bebeğin ya da kaç kere tüp bebek yaptırdın?

Ay gerçekten mi canım? İçim cızz etti bi an. Acaba o arkadaşın nicki nedir özelden msj atsam kendisine... Rabbimden umut kesilmez ama karamsarlığa da kapılmıyo değilim... Aminnn canım inşallah Rabbim hepimizinde kucaklarını en kısa zamanda doldursun inşallah...

amin canım benim inşallah Rabbim hakkımızda hayrlı olanı bize nasip etsin...Sende doğal yolla hamile kalmışsın ne mutlu Rabbim inş. yeniden verir. BAnada normal yolla bi mucize gönderiri inş.

lütfen şu umutsuz isminide değiştir. biliyorum zor ama hayata bu kadar karamsar bakarsan başarı elde etmen zorlaşır diye düşünüyorum ben.

mesela ben hep BENİM HALA UMUDUM VAR derim ve bana çok iyi gelir.

haklısın canım benim...

yapıldı canım ikizlerden önce 1 kimyasal oldu birde hiç tutmayınca genetik tahlil istedi dr.um. Genetikte bişey çıkmadı eşimde de bende de. Sonra ikizlerimiz oldu. Onlar gayet sağlıklılardı ama bende rahimağzı yetmezliği varmış o yüzden kaybettik. Sonra 4. denememizde gene kimyasal oldu. 5. denemeden önce pıhtılaşmaya bakıldı ama sonuç çıkmadığı için her ihtimale karşı dr.um günlük iğne başladı ismi fragmin... FAkan o da kimyasal oldu ve bu arada sonuç çıktı pıhtılaşma da yokmuş... Rahimde de bişey yok embriyolarda 1. kalite oluyo...6. ve son denememizde de kimyasala yakın düşük oldu. 5 kere 2 günde bir b-hcg bakıldı. 2 katı değil 3-4 katı katlayarak arttı ama 6 haftalıkken düştü. Yani bebeği hiç göremedik. Dr.ların söylediği; bebeğin tutmaması için bi sebep yok bizim göremediğimiz küçük sorunlar vardır yapacağımız bişey yok. Sonuç olarakta sebebi açıklanamayan düşük diyolar canım...

ah elvancım ah hep dedik önce rahim filmi çekmeniz gerekmez mi diye ama dr. bişey olduğunu sanmıyorum gerek yok çünkü rahim filmi kolay bişey değil aşılamayla olur bebeğiniz dedi...

Kızlar ilginiz için çok tşk ederim Allah hepinizden de razı olsun... Rabbim hepimizin gönlündekini en kısa zamanda versin inş. Sizin gebelik haberinizi bana duyurmayı nasip etsin inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…