Mrb arkadaşlar bir kaç topiğe daha yazdım hikayemi ama bi de cevap almak amaçlı başlık açıyım dedim. Ben 9 yıllık evliyim 29 yaşındayım. İlk 3 sene bebek düşünmediğimiz için korunduk daha sonra bebek istediğimizde olmadı haliyle. Dr.a gittiğimde 3 sene korunduğum için normal olduğunu söyledi istersem yumurtlama takibi yapabileceğini söyledi. Yumurtlama takibine başladık ve toplam 8 ay bebek olmayınca dr. eşimden semen analizi istedi. Sonuç; eşimin spermlerinde baş morfolojisi bozuk çıktı ve dr. aşılama önerdi. 3 aşılama yapıldı ve hiçbiri de tutmadı... Sonra benden rahim filmi istedi ve anlaşıldı ki benim sağ kanalım tamamen kapalı solda da kısmi yapışıklık çıktı. Ve dr.umun söylediği şey ; aaa asıl sorun sendeymiş... Bizi tüp bebeğe yönlendirdi... Bi merkez seçtikten sonra eşimde bi problem olmadığını tek sorunun benim kanallarımın kapalı olması olduğunu bununda tüp bebeğe pek etki etmeyeceğini başarı oranımızın çok yüksek olduğunu söylediler. Biraaz olsun sevindik ama ilk deneme kimyasal gebelikle sonuçlandı. 2. deneme hiç tutmadı,3. deneme de iikizlerimiz oldu ama erken doğumla 26. haftada kaybettik meleklerimizi
4. ve 5. denemeizde kimyasal gebelik oldu ve son 6. denemelerimizde 6 haftalıkken düşük oldu ve ben pes ettim artık. Acaba benim gibi kanalları kapalı olduğu ya da kısmen kapalı olduğu halde hamile kalan var mı? Çünkü dr. um normal yolla hamile kalabilirsin ama normal bi insan 3-4 ayda hamile kalıyosa sen 1-2 senede kalırsın demişti. YAni böyle bi ihtimal var ama çok düşük. Haırlısı olsun inşallah. Şimdiden hepinize tşk ederim...