Kanama sonrası progestana devam etmek

fenus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
19
Puanlar
38
6. Haftada yaşadığım yoğun kanama ve ardından şu ana kadar süren ara kanama ve lekelenmelerim yüzünden hâlâ Protestan kullanıyorum. Bugün de doktora ne zamana kadar kullanmam gerekecek dediğimde devam et, özellikle bebek erkekse devam edilmesi daha iyi dedi. Araya laf girdiği için soramadım ama sebebini çok merak ettim. Şu an 12. Haftamdayım cinsiyet henüz belli değil, önceki hafta bir çıkıntı gördük erkek olabilir dendi ama çok çok erken. Sebebini bilen var mı? Progestan kullananlar ne zaman bıraktınız :(

6. Haftada yaşadığım yoğun kanama ve ardından şu ana kadar süren ara kanama ve lekelenmelerim yüzünden hâlâ Protestan kullanıyorum. Bugün de doktora ne zamana kadar kullanmam gerekecek dediğimde devam et, özellikle bebek erkekse devam edilmesi daha iyi dedi. Araya laf girdiği için soramadım ama sebebini çok merak ettim. Şu an 12. Haftamdayım cinsiyet henüz belli değil, önceki hafta bir çıkıntı gördük erkek olabilir dendi ama çok çok erken. Sebebini bilen var mı? Progestan kullananlar ne zaman bıraktınız :(
Canım normalde 12. Haftada bırakılıyor. Hâlâ kanama yaşıyor musun veya lekelenme. Ya da kese etrafında kanama alanı var mı. Doktorun ne dedi progesteron bırakman için

Ben 30a kadar kullandım neredeyse, uygun gorulduyse devam et, sağlıcakla büyüt inşallah

Canım normalde 12. Haftada bırakılıyor. Hâlâ kanama yaşıyor musun veya lekelenme. Ya da kese etrafında kanama alanı var mı. Doktorun ne dedi progesteron bırakman için
Şu an 12 haftamdayım, üç dört gün öncesine kadar tamamen temizlenmişti lekelenmem dün yine çok çok az şekilde geldi. Bugün sonuç göstermek için gittiğimde doktora söyledim o da kullan dedi erkek bebekse kullanman daha iyi olur dedi o kısmı anlamadım işte 🥲

Ben 30a kadar kullandım neredeyse, uygun gorulduyse devam et, sağlıcakla büyüt inşallah
Evet evet, doğuma kadar da kullanan olmuş. Ne yapalım, kullanırım o zaman ben de ❣️ herkese sağlıkla sıhhatle nasip olsun inşallah

Evet evet, doğuma kadar da kullanan olmuş. Ne yapalım, kullanırım o zaman ben de ❣️ herkese sağlıkla sıhhatle nasip olsun inşallah
Asla bı sınırı yok, riskli gebelikse böyle kanamalı falan uzun süre devam ediliyor, benim ara ara lekelenmem kanamam devam ettiği için uzun süre kullandım, kanama alanım vardı, 27. Haftada düzeldi, hatta yetmedi bı süre kortizon ve hormon birlikte iğne olarak kullandım, progs. basit bı hormon hiç kendini tedirgin etme, fitil olarakta yan etkisi min.

Ben 30 hafta fitil olarak kullandım son 8 hafta falan fitil ve iğne şeklinde devam ettim

doktorun daha iyi bilir
ben 13. haftamda kucuk bir kahverengi kanama yasadim, doktor progestan verdi, haftaya yine gel dedi. haftaya gidince de tekrar kanamam olup olmadigini sordu, olmadigini ogrenince ilaci kesti, çok hareket- iliski yasagini da kaldirdi.
yani olay cinsiyette degil kanamanin durup durmamasinda. sizde durali daha 4 gun olmus. belki iki uc hafta dursa tamamen keser.
en iyisi doktorunuzi dinleyin, risksiz duruma gecene kadar iciverin ne olacak. antibiyotik gibi zararli birsey degil ki

Şu an 12 haftamdayım, üç dört gün öncesine kadar tamamen temizlenmişti lekelenmem dün yine çok çok az şekilde geldi. Bugün sonuç göstermek için gittiğimde doktora söyledim o da kullan dedi erkek bebekse kullanman daha iyi olur dedi o kısmı anlamadım işte 🥲
Lekelenme devam ediyorsa kullanman gerekecek mecbur canım. Sağlıkla vaktinde kucağına alasın inşallah 💘 bizde erkek bebeği düşürmek kolaydır diye bir laf vardır bilimsel bir karşılığı var mı bilmiyorum ama duymuştum böyle bir şey

12. haftada bırakmıştım. 24. haftada yine kanama oldu. Plasenta sebepli.
Sonuna kadar kullanacağız dedi bu kez.

ben kanamam en son 10.haftada olmasına rağmen 20.haftaya kadar devam ettim. doktor 20.hafta kontrolünde artık bırakabilirsin demişti

11. haftamda düşük tehdidim başladı, 17. haftamda düşük riskim kalktı ama ya 32 ya 34. haftama kadar progestan kullanmıştım

Lekelenme devam ediyorsa kullanman gerekecek mecbur canım. Sağlıkla vaktinde kucağına alasın inşallah 💘 bizde erkek bebeği düşürmek kolaydır diye bir laf vardır bilimsel bir karşılığı var mı bilmiyorum ama duymuştum böyle bir şey
İki hafta sonra kontrolüm var o zamana kadar kullanıp bir daha sorayımm amiin inşallah çok teşekkür ederim 🫶🏻

12. haftada bırakmıştım. 24. haftada yine kanama oldu. Plasenta sebepli.
Sonuna kadar kullanacağız dedi bu kez.
Kanama yoğun muydu peki bir de nasıl bir sorun yaşadınız plasenta ile ilgili 🥹

Kanama yoğun muydu peki bir de nasıl bir sorun yaşadınız plasenta ile ilgili 🥹
İç çamaşırıma yayılan yoğunlukta. Ceviz büyüklüğünden biraz fazla diyeyim ve 3 saatte bir o şekilde kanama oldu.
3 gün devam etti ve bitti.
Plasenta aşağı konumluymuş. Rahim ağzına çok yakın olduğu için kanama yapabilirmiş.

İç çamaşırıma yayılan yoğunlukta. Ceviz büyüklüğünden biraz fazla diyeyim ve 3 saatte bir o şekilde kanama oldu.
3 gün devam etti ve bitti.
Plasenta aşağı konumluymuş. Rahim ağzına çok yakın olduğu için kanama yapabilirmiş.
Çok geçmiş olsun, bununla geçsin gitsin inşallah sağlıkla gelsin kızınız ❤️ 24. Haftada mi plasentanın aşağıda konumlandığıno söylediler, yoksa daha öncesinden bildiğiniz bir şey miydi?

Çok geçmiş olsun, bununla geçsin gitsin inşallah sağlıkla gelsin kızınız ❤️ 24. Haftada mi plasentanın aşağıda konumlandığıno söylediler, yoksa daha öncesinden bildiğiniz bir şey miydi?
20. Haftada öğrendim detaylıda, kanamayı 24’te görünce plasenta sebepli olduğu tahmin edildi. Size de geçmiş olsun

Dün uzun süreden sonra çok uzun bir süre ayakta hareket halinde kaldım. Akşam biraz bel ağrısı oldu bugün de yine koyu kahverengi kanama başladı. Progestanı sabah akşam içtim ve sabahtan beri sadece uzanıyorum. Sizce bebekle ilgili bir problem var mıdır? Bugün 12+5 olduk

Kızlar 7+3 gebeyim. 3 mayıs da biraz kanamam oldu ve acile gittik doktor alttan baktı kese var ama bebek tam görünmüyor küçük dedi kanamayla ilgili de bir şey demedi olabilir dedi ister yatış verelim ister evde iç progestan vericem dedi. Eve geçtim sabah akşam içiyorum. Ayaklarım hep yukarıda tutuyorum. Zaten o gün acile gitmeden önce olan kanamadan sonra kırmızı olmadı hep kahverengi şekilde geldi. 1 haftadır böyleydi biter derken bugün sabah yine peçeteye biraz kırmızı kanama geldi, sonra yine kahverengi oldu. Daha kalp atışı da duymadık çok tedirginim hep alttan bakıyorlar o mu tetikliyor bilemedim :((

Back
X