İkili test sonucum düşük riskli grup olarak çıktı bugün doktor öyle dedi. Fetal hem yaptırmak hem yaptirmamak istiyorum. Kırmızı kanamam da oldu geçen hafta ve şu an hiç kanamam yok. Ama kanama alanı duruyormuş. İnsanın morali bozuluyor biraz ayakta kalsam agrilarim da oluyorüzülüp stres yapmayın hiç alakası yok. kanama alanı çoğu gebede oluyor sebebi çoğu zaman bilinmiyor. bebekle nasıl alakası olabilir bebek kesenin içinde kanama alanı farklı bi kısımda. kanama alanı zaten istirahatle geçen bir durum çoğu zaman. genetikten şüpheleniyorsanız fetal dna testi verebilirsiniz
ikili test çoğu zaman olumsuz ve doğruluğu çok düşük ihtimali çıkıyormuş. hatta çok önerilmiyor. sen hiç moralini bozma. bazı doktora için her şey sıradan geliyor. benimde kanama alanım var 2 kere kanamam oldu ama doktorum hiç olumsuz konuşmadı bana aksine her şeyin normal olduğunu bunları yaşayan çok insanın olduğunu söyledi. hatta bu sitede gördüğüm kadarıyla 9ay kanama yaşayıpta sağlıklı doğım yapanda çok insan var. ağrılarda rahim genişlediği için çoğu kişide oluyor aslında. lekelenmelerde progestan desteği sağlanıyor. bence bi doktorunu değiştir. ama unutma önemli olan stres. güzel düşün güzel olsun inşallahİkili test sonucum düşük riskli grup olarak çıktı bugün doktor öyle dedi. Fetal hem yaptırmak hem yaptirmamak istiyorum. Kırmızı kanamam da oldu geçen hafta ve şu an hiç kanamam yok. Ama kanama alanı duruyormuş. İnsanın morali bozuluyor biraz ayakta kalsam agrilarim da oluyor
Kanama alanı varken iş de yapılmaz ayakta da durulmaz tuvalet harici sadece yatmanız gerekir.
Canım onu söyleyen doktor doktor olamamış henüz benim de kanama alanım var doktorum rapor yazdı dinleniyorum hamilelerin büyük kısmı dönem dönem yaşıyor bunu kimi kontrol öncesi yaşayıp atlatıyor fark dahi edilmiyor bebek yerleşiyor rahim büyüyor hassas olan damarlar çatlıyor haliyle bu çok doğal en büyük motivasyonum kapı komşumuz 6 ay aktif kanaması olmuş almamız lazım riskli bu demiş doktorlar ona rağmen hastanede aylarca yatmış ve 6.5 ayda gelişim uygun görülür görülmez sezaryene almışlar bahsettiğim oğlu 10 yaşında ve çok tatlı zeki bir çocuk sen kimseye bakma rapor izin vs al dinlen stresten de uzak dur kanama alanları biri geçer biri başlar süreç bu napalımMerhabalar, 6-7. Haftalarda hafif hafif kahverengi lekeler vardı ama ultrasonda kanama alanı yoktu progestan kullandım genede. 16 haftalık oldum kırmızı kanamam oldu ve kanama alanım var. Progestan kullanmama rağmen oldu bunlar. Neyse iğne falanda oldum ekstra ve kanamam bitti kahverengi bile gelmiyor ama ayaak üstüne biraz durunca oturunca ağrılarım oluyor. Kanama alanim devam ediyormuş çocuk sağlıklı görünüyor çok şükür ultrosonda ama bu ağrı ve kanama alanı ile başım dertte. Tüp bebek falan değilim. Bu şekilde yaşayıp da bebeği sağlıklı olanalr var mı? Bir doktor çocukta genetik bozukluk varsa da gebelik böyle düşük riskiyle geçebiliyor vs dedi üzüldüm.
Teşekkür ederim.siz kaç haftalıksinizCanım onu söyleyen doktor doktor olamamış henüz benim de kanama alanım var doktorum rapor yazdı dinleniyorum hamilelerin büyük kısmı dönem dönem yaşıyor bunu kimi kontrol öncesi yaşayıp atlatıyor fark dahi edilmiyor bebek yerleşiyor rahim büyüyor hassas olan damarlar çatlıyor haliyle bu çok doğal en büyük motivasyonum kapı komşumuz 6 ay aktif kanaması olmuş almamız lazım riskli bu demiş doktorlar ona rağmen hastanede aylarca yatmış ve 6.5 ayda gelişim uygun görülür görülmez sezaryene almışlar bahsettiğim oğlu 10 yaşında ve çok tatlı zeki bir çocuk sen kimseye bakma rapor izin vs al dinlen stresten de uzak dur kanama alanları biri geçer biri başlar süreç bu napalım
Geçmiş olsun. Neden korkutuyor bu doktorlar gerçekten anlamıyorum.Merhabalar, 6-7. Haftalarda hafif hafif kahverengi lekeler vardı ama ultrasonda kanama alanı yoktu progestan kullandım genede. 16 haftalık oldum kırmızı kanamam oldu ve kanama alanım var. Progestan kullanmama rağmen oldu bunlar. Neyse iğne falanda oldum ekstra ve kanamam bitti kahverengi bile gelmiyor ama ayaak üstüne biraz durunca oturunca ağrılarım oluyor. Kanama alanim devam ediyormuş çocuk sağlıklı görünüyor çok şükür ultrosonda ama bu ağrı ve kanama alanı ile başım dertte. Tüp bebek falan değilim. Bu şekilde yaşayıp da bebeği sağlıklı olanalr var mı? Bir doktor çocukta genetik bozukluk varsa da gebelik böyle düşük riskiyle geçebiliyor vs dedi üzüldüm.
Benim şuan 11 6. Haftadan beri kanama alanım vardı ara ara azaldı bitti şimdi de başka yerde oluştu bebeğin hareketi kesenin büyümesi sonucu olabiliyorTeşekkür ederim.siz kaç haftalıksiniz
Geçmiş olsun. Neden korkutuyor bu doktorlar gerçekten anlamıyorum.
Benim de kanamam oldu. Hem de pıhtılı, kırmızı ve çok yoğun. Kanama alanım vardı. Uzun sürdü. Hatta sonrasında başka sebepten yine yoğun kanama yaşadım ve hastanede yattım.
Dinlenmeniz gerekir. İlaç verdiyse düzenli kullanın.
Eğer o bebeğin dünyaya geleceği varsa gelecektir merak etmeyin. Korkutmalarına da izin vermeyin. Kendinize pozitif, sakin bir doktor bulun bence.
merhaba başlığınızı gördüm deneyimlerinize çok ihtiyacım var. 6+5 deyim inşallah yarın kalp atışı duyacağım. 5. haftada gebeliğimi öğrendim öğrendiğim günden beri leke kanama ara ara geliyo doktor kabama alanı görmüyorum dedş acildekiler yarn asıl doktpruma gideceğim genelde akşam geliyo 5. haftadan beri progesteron kullanıyorum akşam 1 tane 200 lük ama öğlen lekelenmem gelirse öğlende alıyorum sizin nasıl geçti genelde yatıyorum doktorunuz neler dedi paylaşırsanız çok sevinirimBenim şuan 11 6. Haftadan beri kanama alanım vardı ara ara azaldı bitti şimdi de başka yerde oluştu bebeğin hareketi kesenin büyümesi sonucu olabiliyor
Merhaba çok geçmiş olsunmerhaba başlığınızı gördüm deneyimlerinize çok ihtiyacım var. 6+5 deyim inşallah yarın kalp atışı duyacağım. 5. haftada gebeliğimi öğrendim öğrendiğim günden beri leke kanama ara ara geliyo doktor kabama alanı görmüyorum dedş acildekiler yarn asıl doktpruma gideceğim genelde akşam geliyo 5. haftadan beri progesteron kullanıyorum akşam 1 tane 200 lük ama öğlen lekelenmem gelirse öğlende alıyorum sizin nasıl geçti genelde yatıyorum doktorunuz neler dedi paylaşırsanız çok sevinirim
güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. umarım sizin ve biz gibi bir evladı bekleyen herkesin bu gebelik süreci güzel geçer. şuan en büyük dileğim yarın kalp atışı duymak. benim 2 başarısız tüp bebek denemem vardı tam ümidim bitmişken doğal oldu ilk gebeliğim çok değerli benim için herkesin için öyle tabi çok acılar ümitsizlikler çektim tam mutlu oldum derken lekelenmelerim başldı o yüzden biraz 2 haftadır evhamlıyım herşey güzel geçsin hepimiz için inşallahMerhaba çok geçmiş olsunbenim de 6. 7. Haftalardan itibaren kanama alanlarım vardı 13. Haftamda neredeyse bitmiş dedi doktorum progestan duphaston vs kullandım 2 aya yakın ufak lekelenmeler oldu kanama dışarı atabilir korkma dedi ama ciddi bi kanama olmadı içerde de emilebiliyormuş bulunduğu yere göre raporluydum 1.5 ay dinlendim evde çok şükür iyiyiz şimdi progestan ı da bıraktık.. Çok fazla kişide görülebiliyor rahim büyürken kılcal damarlar çatlayabiliyor kanama alanınız yoksa bu iyi iyice dinlenin stresten uzak durun inşallah kalp atışı alır ve sağlıklı gelişimi oluşursa endişeniz daha da azalır
Geçmiş olsunmerhaba başlığınızı gördüm deneyimlerinize çok ihtiyacım var. 6+5 deyim inşallah yarın kalp atışı duyacağım. 5. haftada gebeliğimi öğrendim öğrendiğim günden beri leke kanama ara ara geliyo doktor kabama alanı görmüyorum dedş acildekiler yarn asıl doktpruma gideceğim genelde akşam geliyo 5. haftadan beri progesteron kullanıyorum akşam 1 tane 200 lük ama öğlen lekelenmem gelirse öğlende alıyorum sizin nasıl geçti genelde yatıyorum doktorunuz neler dedi paylaşırsanız çok sevinirim
sizede çok geçmiş olsun. ağrılarım regl olacakmış gibi bi gelip gidiyo yokluyo özellikle akşamları öğlenleri çok olmuyor. ilk gebeliğimi öğrendğimde acile gittim doktor araştırma fırsatım olmadı kan testimi göstermeye girmiştim ardından 1 gün sonra lekelenmelerim oldu 2 kere acile gittim en son geçen hafta gittim kesem 11 mm di doktor yat dinlen haftaya kadar haftaya kalp atışı dinlemeye gel dedi o yüzden yarını bekliyorum yarın yeni bir doktora gideceğim araştırdım ilk defa acile gitmeyeceğim düzgün araştırdığım birne gideceğimGeçmiş olsunİnşallah bundan sonraki süreciniz güzel geçer
Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım. Keseyi gördükten birkaç gün sonra 6+0 da yoğun, kırmızı ve pıhtılı kanama yaşadım. Hemen tüp bebek doktorumuza gittik. Muayene etti. Kanama alanı varmış. Zaten ilaç kullanıyordum progestan iğnemi artırdı. Vajinal kapsül kullandım ve kan uyuşmazlığı iğnesi yaptırdı.
İlaçlarımı düzenledi. Kırmızı kanama birkaç gün sürdü. Sonra lekelenme şeklinde uzun süre devam etti.
Kanama alanı uzun süre sonra çok şükür kayboldu ama bu sefer de plesenta previa olduğunu öğrendim.
Plesenta kaynaklı hastanede yattım.
Ağrınız, kasılmalarınız oluyor mu? Takipli olduğunuz doktorunuz var mı?
Teşekkür ederimsizede çok geçmiş olsun. ağrılarım regl olacakmış gibi bi gelip gidiyo yokluyo özellikle akşamları öğlenleri çok olmuyor. ilk gebeliğimi öğrendğimde acile gittim doktor araştırma fırsatım olmadı kan testimi göstermeye girmiştim ardından 1 gün sonra lekelenmelerim oldu 2 kere acile gittim en son geçen hafta gittim kesem 11 mm di doktor yat dinlen haftaya kadar haftaya kalp atışı dinlemeye gel dedi o yüzden yarını bekliyorum yarın yeni bir doktora gideceğim araştırdım ilk defa acile gitmeyeceğim düzgün araştırdığım birne gideceğim
bakalım umarın yarın ki doktor ile güzel anlaşırız.Teşekkür ederimİnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
Acilde çok ilgilenmeyebiliyorlar. Bazen doğru düzgün ölçüm de yapamayabiliyorlar.
Ben hastanede yattığımda acilden giriş yapmıştım. Onların ölçümleri ile kendi doktorumun ölçümleri alakasızdı. Ben ölçümlere müdahale ediyordum düşünün
Bana doktorum dinlen ve ilaçlarını düzenli kullan, kanama alanı kaybolacaktır demişti. Siz de dinlenmeye çalışın isterseniz, yormayın kendinizi.
Kendinize takipli olacağınız çok iyi bir doktor bulun ve onunla devam edin. İlaçlarınızı düzenler, hasta takibi yapar.
İnşallah güzel bir şekilde kalp atışını duyarsınız ve bundan sonrası güzel geçer
Biliyorum zor ama elinizden geldiğince sakin kalmaya çalışınbakalım umarın yarın ki doktor ile güzel anlaşırız.
ben 2 başarısız tüp bebek denemem vardı tüp bebeğe ilk başlarken istifa etmiştim şuan evdeyim dinleniyorum kendime yemek yapmaya kalkıyorum duşa kalkıyorum onun dışında genelde yatıyorum. stres yapmayım herkesde oluyo diyorum snra akşam birden leke geliyo panikliyorum kendimi durduramıyorum. neyse herşey için güzel düşünüp önüme bakmaya çalışacağım
umarım tüm bu yaşananlar geride kalır ve daha güzel mutlu günler yaşarsınız hepimiz öyle. herşeyin iyi geçmesini için dua ediyorum kendimede dikkat etmeye çalışıyorum. şuan siz kaç haftalıksınız süreciniz nasıl kanama lekenmeleriniz bitti miBiliyorum zor ama elinizden geldiğince sakin kalmaya çalışıntüp bebek tedavisi zaten zor ve yıpratıcı bir de böyle şeyler yaşayınca çok yıpranıyoruz. Dinlenmekle iyi yapıyorsunuz. Kış ayında Ilık suyla duş al demişti bana doktorum.
Plesenta previa nedeniyle hastaneye yattığımda normal bir kanama değildi. Üstümü çıkarırken ve muayene olacağımda yerler kan oluyordu. Doktorlar muayene ederken tedirgin oldu. Kendi doktorum " bebek için en iyi yapabileceğin şey sakin kalmak olacak" demişti. Ben de sakin kalmaya çalıştım.
10 gün hastanede yattım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?