Kandil için kimleri ararsınız?

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Merhaba, öncelikle hayırlı kandiller. Konumun dini bir konu üzerine tartışma yaratmasını istemem.

Merak ettiğim bir konu var. İnançlı biriyim. ancak kandil vs gibi günlerde kendi anne babam dahil kimseyi aramam. Onlar başta sitem ederlerdi şimdi alıştılar. Huyum değil. Telefonda biri ile görüşmek benim için zaten zor bir şey bir de dini ve özel günlerde ekstradan aramak çok zor geliyor.

Geçtiğimiz kandil kvdemin kandilini de kutlamamıştım. Yani benim ailem, eşimin ailesi diye ayırt etmiyorum kimseyi. Ben böyleyim. Ancak kvdem arkamdan eşime sen kaynananı kayınbabanı aradın mı, kandilleştin mi? demiş. Eşim de evet deyince iyi iyi aferin, büyüklerini ara sor demiş. Eşimde onun bu lafından sonra benim kvdenin kandilini kutlamadığımı anlamış.

Ancak eşime anlatamıyorum bu durumu.İnsan ayırmıyorum herkese böyleyim diyorum ancak o kasten yaptığımı sanıyor. Bugün de kandil ve yine kimseyi aramak gelmiyor içimden. Hele kv ve görümce ile kandilleşmek istemiyorum.

Siz kimleri ararsınız?

Eşim bizimkileri arar,ben de onunkilerle yakın zaten kandilleşirim genelde,kabaca ortalama bi kv ve kpse ben görümceyi değil ama kvyi arardım,uzatmazdım

ben severim aramayı mesela kardeşim sevmez o 1. derece büyükleri arar
ben kuzenlerimi 1. derece büyüklerimi kv kp i ararım

kv kp e ilk fırsatta böyle bir adetiniz olmadığını anlatın
iyi insanlarsa anlayacaklardır
kötü insanlarsa ailesi öğretmemiş diyeceklerdir :)
sizin de kandiliniz mübarek olsun

yani sevmesemde hoşlanmasamda her kandil ararım hatta kv başlarım aramaya sonra kendi annemi ararım ,

Ben böyleyim diyip kenara çekilmek olmaz. Eşimde aynen sizin gibi ama ben zorlada olsa gidip ya da arayıp kandillerini kutluyorum. Eşiniz ailenizi arıyorsa sizde aramalısınız.

Birilerini aramakta nefret ediyorum resmen . Kandil’de özel günlerce kv ,kp, 3 adet görümce , babanne , anneanne diyorum , annemle babam . Bitti bu kadar ama bunların hepsini arayana kadar bende bitiyorum

Bazen ben ararım bazen beni arar büyükler bile, evde çocuk olunca fırsat bulamayınca bakıyorum onlar aramış, utanıyorum ama ne yapalım. Kayınvalidemi, annem hayatta değil, teyzelerimi ararım, amcam olsun eşimin teyzesi olsun, kuzenler olsun onlara mesaj atarım. Kardeşlerim beni veya akrabaları aramaz genelde onlar da çok konuşmayı sevmezler, bazen onlar mesaj atar bazen ben. Aramak ya da mesaj atmak ikisinden biri, zamanım hangisine yeterse artık. Ama güzel günlerde sevdiklerimizi hatırlamak güzel bence. Aramasanız da mesaj yazın ama fırsat bulursanız arayın, büyükler gerçekten çok seviniyorlar halleri hatırları sorulunca, aranınca.

Bende sizin gibiyim. Kandili geç bayramda bile aramak gelmiyor içimden ama akrabaları adet yerini bulsun diye arıyorum. Aynı şehirdeysem gidelim ziyaret edelim, dua ediyorsam isimlerini geçireyim ama telefon olayı cıx.

Kandilde babannem hariç kimseyi aramam. Zaten eşimin tarafıyla görüşmüyorum.

Yani şimdi eşiniz sizin tarafı aramış, kv yi aramamak olmaz. Ben içimden geliyorsa ararım. birisi ara diye diretirse içimden geliyorsa da aramam

Whatsapptan resim yolluyorum.
Aşağıya iniyoruz bazen kayınvalideme. O da çok bazen. Oraya inersek anneme geçiyoruz. Annemin alt katında babannem var 5 dk ona uğruyoruz o kadar.
Aşağı inmezsem de kimseye gitmiyorum, aramıyorum da.

Bir telefonla bir şeyiniz eksilmez, kandilleşmek, büyüklerin gönlünü hoş etmek iyidir. Çok uzun bir sohbete gerek yok, nasılsın iyimisin, kandilin mübarek olsun bu kadar yani, mesele gönül almak

Tel.konusmayi hic sevmiyorum resmen eziyet gibi geliyor aile buyuklerini ararim okadar, esimde aksine kandillerde kendi amcamlara yengemlere kadar arar bende hayrsiz yegen olurum

Annem babam ararim bizimkiler pek takilmaz aramama esim de arar bizimkileri yakın oturuyoruz zaten ..

Esimin ailesi sever böyle günleri haci geliniyim :)
Bende ararim tum aileyi kv komsularini arkabalarini arkadaşlarını normalde zaten sürekli telefon acarlar bana bem uzaktayım ama kv komsulari bile arar halimi sorarlar sagolsunlar ...
Ben severim tel ile konuşmayı gidip gelemiyorum sürekli en azindan tel.acarim .. d.dogumlerinde ararlar hatta pasta alip keserler canlı yayin yaparlar :) kp d.gunumde arar dunyaya hoşgeldin der .evlilik yildonumde arar aramiza hoşgeldin der ... kandillerde es geçmem ..
Esimde tum sülalesini arar:)

Normalde bende hiç telde konuşmayı sevmem ama büyükler böyle seye çok önem veriyor o yüzden ailemi, kv leri, babaannemleri,ananemleri arıyorum. Eşimin dedesi falan hepsi vefat etmiş. Büyükleri gönlünü yapmak lazım diye düşünüyorum ya çok mutlu oluyorlar

Kendi annem babam dahil watsapptan mesaj atarlar, benden önce uyandıkları için

Sadece dedemle babaannemi ararım. Çünkü onlar mesaj atamazlar.

Yine yeni bir ban konusu ..

İsteyen arar , istemeyen aramaz .
Eşine söyle karşılık bekleyecekse o da senin aileni aramasın . Bu konular devamında neden büyük bir tartışmayı getiriyor anlamıyorum .

Neden "nasılsınız kandilinizi kutlarım" demek bu kadar zor sizin için?

Ben de telefonda çok mubabbet etmeyi seven biri değilim ama anne babamı, kv kp i ararım kandilde.
Hatta eşimle beraberken ararız ki tek tek aramak zorunda kalmayalım diye..

Annem, kv, ananem
Aradıklarım bunlar.
Ben de telefonlaşmayı pek sevmem. Ama mutlu oluyorlar onlar özel günlerde aranınca, o yüzden aramaya çalışıyorum, aramadığım da oluyor ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…