Kandil için kimleri ararsınız?

Bu aramalarda sıla-i rahim olduğu için sevaptır.
İnsanları aramak sadece o kişilerle konuşma mecburiyeti değil,böyle güzel günlere değer verme ve sevinci paylaşma göstergesidir,bir değerdir.
Kardeşimde telefonla konuşmayı sevmezdi alıştırdım ben,sevmediğiniz insanda olsa aradığınızda illaki vicdanen bir rahatlama ve huzur duyuyorsunuz.
Çok uzatmadan kısaca hal hatır sorup,kandildi bayramdı kutlayıp kapatabilirsiniz.
Bunu mecburiyet olarak görmezseniz daha kolay aşabilirsiniz

Kimseyi mesaj atıp kutlayanlara aynı şekilde cvp veririm. Onun dışında özellikle aradığım sayılıdır.

Ay bugün kandil miymiş
Kimseyi aramazdım ailemden böyle bi alışkanlık görmedim. Ama eşimin ailesi çok değer verdiği için onları arıyor yada mesaj atıyorum. Taş attım da kolum mu yoruldu gibi bi durum benim için.. Hatırlattığın için sağol bu arada, senin de kandilin mübarek olsun.

Annemi babami
( malesef eşim hatrına kv mi)
Halami amcami ararım bir de

bu bir görenek meselesi. insanların bir beklentisi varsa ben böyleyim demek yerine en azından anne baba bekleyen büyükleri bir hatırlamak zor olmasa gerek. geniş sülaleye gerek yok zaten normal zamanda konuşmadığın insanları sırf kandil diye aramak da ikiyüzlüce. ama anne baba ne bileyim samimi iseniz amca teyze vs felan bir hal hatır sormak için de güzel bir zaman gibi geliyor bana.
ben annemleri kv leri anneannem babaannem teyzemi ararım.
güzel geleneklerimizi canım istemiyor diyerek öldürmemeliyiz bence. evlatlarımıza da bu hatırlama mevzusu kalmalı diye düşünüyorum.

Telefonda konuşmayı bende sevmem
Ama büyükler hatırlanmayı sever
Gönüllerini al ne olacak
Ben büyükleri arıyorum iki dk sürmüyor

İnsanı Kandil’den soğutuyor şu ritüeller 30 yıldır hayatımı başkalarını düşünerek yaşadım da ne oldu anıtımı mı diktiler, yoo. Kuralsız kaidesiz yaşamıyorum ama Türk toplumunun bu dayatması beni rahatsız ediyor ne kendi anne babamı ne de kv kp i arıyorum. Ben mübarek olsun desem de mübarek demesem de

Henuz kimseyi aramadim valla bi kac kisiyle msjlastik rutin cuma muhabbetleri :))

İstemeye istemeye yanlarına gidiyoruz, evet yakınız ama her kandil olduğunda off yine mi diyorum, tövbe yarabbim. Annemleri de aramam böyle bi alışkanlığımız yok ailece, eşim babamı arar.

Baba ve baba tarafiyla gorusmuyorum o yuzden kandilde kimseyi aramayacagim. Zaten babamin kucukken zorla milletle konusturmasimdan biktim. Psikolojik baskiyla konusturuyordu kandillerde bayramlarda. O yuzden prk kimseyi aramam. Kimsede kusluk yapmadi.

Eşim herkesi arar ben kimseyi aramam sevmiyorum telefonla konuşmayı zaten gidip kutlamak daha kolay gelir eşimde alıştı bu durumuma

Bende kimseyi aramıyorum artık ..Hakkimda dedikodu yapan kv yi arayıp kandilin mübarek olsun yerinde olsam tobe ederim malum kul hakkı fena diyesim geldi ama şimdi ..

Valla ben kimseyi aramam, kandili de saçma bulurum. Arap coğrafyasından bir sürü arkadaşım var , özellikle soruyorum . Müslüman coğrafyası ne kandil kutluyor ne mevlüt okutuyor. Yani bence bu tür günler dini değil kültürel...
Konunuza gelirsek, içinizden geliyorsa ararsınız , gelmiyorsa yalandan iki cümleyle kutlamak yerine hiç aramazsiniz. Kimsenin de karışmaya hakki yok. Sesini duymayı çok isteyen kendi arasın, ne var yani?
Ben mesela 'hayirli cumalar' olayına da inanmam, koskoca Allah neden bir günü bir günden üstün tutsun. Cuma hayırlı da pazar hayırsız mi? Çok saçma.
Buna rağmen cumalari ananemi arayıp cumasını kutlarım :) çünkü içimden aramak gelir.
Yani olay bu, içinden geliyorsa kutla gelmiyorsa kutlama. Bu yüzden seni eşine yetiştiren , tartışmanıza sebep olan bir kadınsa anlaşılan aramaman daha hayirli

Aramiyorum ne eşimin ne de kendi ailemi sevmiyorum eşim çok bozuluyor ama sevmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…