Kandil mesajlasmalari

goodnight

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
185
77
123
Merhaba bayanlar kandilde esinizle akrabalardan kimleri ariyorsunuz.
ben esimin akrabalarina mesaj atiyorum.kayinvalidemi ariyorum evde yasayan gorumumle konuşuyorum.esimde annemi ariyor babami pek aramak istemiyor.kendi babasi olmuş olduğu için.bendende büyük kaynimi aramami istiyor.ama benim kirginligim var ona karsi aramak istemiyorum.kalabalik aile zaten.butun abla ve abilerine msj atiyorum.nasil bi yol izlemem gerekir bilmiyorum.
Esinle kavgaliysak o aramaz bizimkileri.ama ben k.valideyi ararim.sadece kandillerde arasiriz zaten.normal zamanda arasmayiz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kandil dündü. Bu konu için biraz anlamsız bir zaman seçmemiş misiniz :26:

Ben kimseyi aramıyorum, gereksiz geliyor. Bayram, kandil dediğin gidersin elini öpersin halini hatrını sormazsın, gidip yerinde görürsün ne durumda olduklarını. İhtiyaçlarını görürsün, iki sohbet edip gönüllerini alırsın. Bütün bunların yerine mesaj atmak hiç samimi gelmiyor bana.

Zaten gün yeni geçtiği için paylastim.esinle kirginliga neden olduğu için.
Benim ailem başka şehirde.esimin ailesi 2 saatlik uzaklıkta.gitme durumumuz yok yani

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kandılde kımseyı aramak ıstemıyorum..arama vaktı gelınce uyuma numarası yapıyorum..kocamda hassastır bu konularda..zorlama işlerı hıc sevmıyorum

Son düzenleme:
Benim huyumu bilir herkes
Telefon muhabbetini hiç sevmem oldum olası
Tek annemi ararım o kadar
Gerisine bazen toplu sms atarım, o da bazen üşenmezsem yani

Eşim de kendi annesini arar, selam söyle derim
Bu kadar

Aramayı hiç bi zaman sevmem ama her iki tarafa da ziyarete giderim
Pek konuşkan olduğum söylenemez zaten nasılsınız, iyiyiz sağ olun siz ? iki çay servisi yapar gelirim
Ama kandiller de gitmem, işten çıkar evime giderim.

eşim aramadı bende onunkileri aramadım
annemler sorarsa bende onun annesigülü aradım derim kusura bakmasınlar bunun için evimin huzurunu bozamam
aramadığım için benimki birşey demez çünkü kendi de aramıyor

ben kendi ailem dahil kimseyi aramam kandillerde..
bayramlarda ziyarete giderim..
eşimde kandilde kimseyi aramaz..
msj da atmayız biz..
hele şu bayramlarda atılan msjları hiç sevmem atmam da gider yerinde görürüm göremiyorsamda ararım ama msj ınkk hiç bana göre değil..

Valla cnm sen yine şanslısın
ben dün kv yi aradım öğlen
akşam da tekrar aradım.eşim ne yaptı?ne dün akşam,ne geçen kandilde ne de ondan önceki bayram da aramadı benim ailemi
şuan şehir dışındayım eşim annesinin yanında
ben ne yapmalıyım?

Kandilde ne ya . Kimin uydurmasıysa...
Bayramlarda gider ellerini öperiz.
Ataistlerin bile kandil mesajlaşmalarını duyunca nasıl iriye oluyorum.
Günler samimiyetsiz kişiler samimiyetsiz...

kandilin ne olduğunu bilmiyosan dinin de ne olduğunu bilmiyosun demektir o nasıl bir konuşma tarzıdır sensin samimiyetsizzzzzzz

Böyle günlere değer verdiğini düşündüğüm kişileri ararım.Babamı her zaman.Bazen dayımı,amcamı,teyzemi.
Kayınvalidemler çok da umursamaz.Dün o aradı mesela beni şaşırdım.
Ama atılan mesajları garipsemiyorum,çünkü herkes aranmıyor.Atan kişiler de belli yakınlarımdır,sağolsunlar.

Kandil uydurmaysa bayramları da kaale almamanız lazım bu durumda.
sonuçta o da aynı dinden uydurmaca! bir şey olabilir!

kandilin ne olduğunu bilmiyosan dinin de ne olduğunu bilmiyosun demektir o nasıl bir konuşma tarzıdır sensin samimiyetsizzzzzzz

Hurafeye din mi diyorsun?
Sana göre çapta bağlama türbeye gitme ölünün arkasından 40 okutma da dindir kesin.
Okuyup öğrenip geleceksin...
Bu arada sadece Arapça değil Türkçe de oku!

Kandiller peygamberimizin ölümünden tam 300 sene sonra Araplar tarafından dine yapıştırılmış hurafelerdir
Osmanlıyada 3. Murat zamanında gelmiştir.
Kuran'da bir tek kadir gecesinden bahseder ki onun da günü belli değildir.
Ee peygamberden 300 yıl sonra olduğuna göre hadis yok ayet yok dinin neresinde ve kim tarafından getirildi bunlar?

Son düzenleme:
Bekarım ben, annemi ararım sadece, bir de gelen smslere cevap veririm. Dün annem yanımdaydı, teyzemi aramamı istedi, içimden gelmedi, zorla değil ya. Benim inadımı bildiği için çok ısrar etmedi, kız kardeşime arattı zorla :) İçimden gelmeyen insanları neden arayayım ki. İsteyen istediğini arasın banane :)

İslamda olmayan ancak İslamdanmış gibi bize lanse edilen uygulamalardan birisi de kandil geceleri merasimleri.

Peygamber Efendimiz(S.A.V) doğum günü kutlamamış,sahabe efendilerimiz O'nu(s.av)bizden çok daha fazla sevdikleri halde O'nun (s.a.v)doğum gününü kutlamamışlar,onların yapmadığını bizim yapmamız bidattır.

Biz hiç bir zaman onlardan daha müslüman olamayız,

Huzeyfe (radiyallahu anhu) derdi ki:
“ Rasulullah’ın (sallallahu aleyhi ve sellem) ve ashabının kendisiyle ibadette bulunmadığı bir şeyle asla [Allah’a]ibadete kalkışmayın.

Zira öncekiler kendilerinden sonra gelenlere bu hususta [yapılması gerekip de yapılmamış olan bir konuda] söylenmesi gereken bir söz bırakmadılar.
Ey Kur’an okuyanlar sizden öncekilerin yoluna uyunuz!"

İmam Malik(r.a)de şöyle diyor:

"Dün din olmayan,bu gün de din olmaz."

Bize düşen Rabbimizin ve Peygamberimiz'in(s.av)bizden istediklerini yapmak,Peygamberimiz ve O'nun sahabelerinin yolundan gitmek,Rabbim bu yolda sebat edenlerden olmayı ve bidatlerden uzak olmayı hepimize nasip etsin(amin).

Back
X