Kandil mesajlasmalari

Buna bakarsan ben de buradaki imla hatalarını beğenmedim.
Bunun sonu yok ki..
Çok göze batmadıkça neden düzeltir ki insanlar sonuçta anlaşılmıyor mu?

:1::1::1: haklısın :48:
ben arkadaşın yanlışını düzeltmek için değil davranışını düzeltmek için yazdım

Arkadaşlar herbirinize ayrı ayrı laf yetiştirmeyeceğim.
Sizin doğrunuz size benim doğrum bana.
Ibadet etmek için birilerinin haydi kalkın dua edin demesini bekliyorsanız böylesi daha doğru sizin için...
Kimseyle haklı haksız muhabbeti yapmak değil amacım.
Ama bu geçen 1400 yılda dinimize çok fazla hurafe girdi ve bunlar yıllar geçtikçede yerlerini sağlamlaştırıp farz gibi algılanmaya başlıyor. Keşke 1400 yıl önceki arı islama dönebilsek.
Hepinize iyi günler.

Arkadaşlar herbirinize ayrı ayrı laf yetiştirmeyeceğim.
Sizin doğrunuz size benim doğrum bana.
Ibadet etmek için birilerinin haydi kalkın dua edin demesini bekliyorsanız böylesi daha doğru sizin için...
Kimseyle haklı haksız muhabbeti yapmak değil amacım.
Ama bu geçen 1400 yılda dinimize çok fazla hurafe girdi ve bunlar yıllar geçtikçede yerlerini sağlamlaştırıp farz gibi algılanmaya başlıyor. Keşke 1400 yıl önceki arı islama dönebilsek.
Hepinize iyi günler.

Burada konu çok derinleşti şimdi ama demeden geçmek de istemiyorum. Din içine hurafeler girmiş olabilir ama değişmeyen tek şey tamamen değişmeyen tek şey Kur’an dır. Bu durumda zaten onun izinden gitmek yeter. Yabancılar metroda İncil’in altını çize çize okur, notlar alır. Ama biz dokunmayız bile “günah” diye.
O yüzden herkes kendince hurafe çıkarıyor.

Arkadaşlar herkes istediğine inansın veya inanmasın
Ancak yasak olduğu için ban yemeniz muhtemel
Hatırlatmak istedim

Ben kandile inanırım kendimce de diğer günlerden farklı bişey yapmaya çalışırım
Ama konu sahibi kimi ararsınız vs. dmeiş
Annem dışında kimseyi aramam, diğer günlerde de bu böyle
Hiç sevmiyorum teleofn görüşmelerini
Ziyaretlerine gitmeyi tercih ederim

Öyle arkadaşım böyle her kafadan bir sesin çıktığı bir dönemde tek kılavuzumuz kuran olmalı.
Şimdi ninelerinize annelerimize bakıyorumda hurafeleri öyle savunuyorlar ki.
Bilimsel bi sebeple yapılmaması uygun olan gece tırnak kesmesi bile günah onlar için...
Kuran'ın ilk emri oku! Okumalı araştırmalıyız.
Yoksa sahabenin yapmadığı teravih namazlarını kılarız, peygamberin ve sahabenin kutlamadınız kandilleri kutlarız ölülerimizin arkasından peygambere methiye olan mevlitleri okutur ardından da sordum sarı çiçeğe ilahisiyle noktalarız.
Neyse benden de bukadar...

Arkadaşlar herkes istediğine inansın veya inanmasın
Ancak yasak olduğu için ban yemeniz muhtemel
Hatırlatmak istedim

Ben kandile inanırım kendimce de diğer günlerden farklı bişey yapmaya çalışırım
Ama konu sahibi kimi ararsınız vs. dmeiş
Annem dışında kimseyi aramam, diğer günlerde de bu böyle
Hiç sevmiyorum teleofn görüşmelerini
Ziyaretlerine gitmeyi tercih ederim

Ben deee kimseyi aramam çek. Hatta eşim bekler ama diyemez “babamı arayalım” diye. Bu da bana inanılmaz zevk verir.

Öyle arkadaşım böyle her kafadan bir sesin çıktığı bir dönemde tek kılavuzumuz kuran olmalı.
Şimdi ninelerinize annelerimize bakıyorumda hurafeleri öyle savunuyorlar ki.
Bilimsel bi sebeple yapılmaması uygun olan gece tırnak kesmesi bile günah onlar için...
Kuran'ın ilk emri oku! Okumalı araştırmalıyız.
Yoksa sahabenin yapmadığı teravih namazlarını kılarız, peygamberin ve sahabenin kutlamadınız kandilleri kutlarız ölülerimizin arkasından peygambere methiye olan mevlitleri okutur ardından da sordum sarı çiçeğe ilahisiyle noktalarız.
Neyse benden de bukadar...

Sen doğruları söylüyorsun. Bunlar yok dinde doğru..
Yok olan bir sürü sonradan eklenen şey var. Teravih namazı bile yok bu da ayrı doğru. Konu çok dağıldı ban yemek de istemem ama doğru olan ama bilinmeyen bir şeyi de desteklemek isterim.

Ben deee kimseyi aramam çek. Hatta eşim bekler ama diyemez “babamı arayalım” diye. Bu da bana inanılmaz zevk verir.

Ben bilerek yapmıyorum İpekcim
İçimden gelmiyor
Ne kandilde ne başka gün kimseyi aramam
Ziyaretlerine giderim ama
Bu yüzden insanlar huyumu bilir, aramasam değil arasam şaşırırlar :1:

Ben bilerek yapmıyorum İpekcim
İçimden gelmiyor
Ne kandilde ne başka gün kimseyi aramam
Ziyaretlerine giderim ama
Bu yüzden insanlar huyumu bilir, aramasam değil arasam şaşırırlar :1:
Haa o başka. Benimki kasti.
Biliyorsun demi çek. Babam hastanedeyken kpederi aramıştım “gel annemi al” diye de “arabamın contası yanar gelemem” demişti.
Bunu öyle bir yazdım ki buraya.. babamı da kaybettim ya artık o adamın ölüsü, dirisi bitmiştir benim için. Hasbelkader konuşursam da asla “baba” demem.

Haa o başka. Benimki kasti.
Biliyorsun demi çek. Babam hastanedeyken kpederi aramıştım “gel annemi al” diye de “arabamın contası yanar gelemem” demişti.
Bunu öyle bir yazdım ki buraya.. babamı da kaybettim ya artık o adamın ölüsü, dirisi bitmiştir benim için. Hasbelkader konuşursam da asla “baba” demem.

Yerden göğe kadar haklısın İpek..

kafam iiyse ararım değilse hiç aramam...arkadaşlara mesaj çekerim.dün mesela kendimi ii hissetmiyordum kimseyi aramadım:51:.....ama iyiysemde dayıdan tutun amca vs..herkesi bi sıradan geçeririmm..özellikle dua isterim:27:

Son düzenleme:
kafam iiyse ararım değilse hiç aramam...arkadaşlara mesaj çekerim.dün mesela kendimi ii hissetmiyordum kimseyi aramadım:51:.....ama iyiysemde dayıdan tutun amca vs..herkesi bi sıradan geçeririmm..özellikle dua isterim:27:

Dua isteyince ettiklerine/hatırladıklarına inanmıyorum ben misk:27:

Kandilde ne ya . Kimin uydurmasıysa...
Bayramlarda gider ellerini öperiz.
Ataistlerin bile kandil mesajlaşmalarını duyunca nasıl iriye oluyorum.
Günler samimiyetsiz kişiler samimiyetsiz...

kimden okudunda böyle fikirlere sahp oldun merak ettim...kayanakların neler

kimden okudunda böyle fikirlere sahp oldun merak ettim...kayanakların neler

Kandil konusunda rast gele konuşmak istemiyorum ama diğer dedikleri tamamen doğru misk.
Hadis diye bir şey de yok. Hadisler Hz Peygamber’in ölümünden 400 yıl sonra falan yazılmaya başlanmış. Herkes bir şeyler demiş O’nun ağzından. Hadis yerine Kur’an a bakmak lazım.

Dua isteyince ettiklerine/hatırladıklarına inanmıyorum ben misk:27:

ipek ben bazı insanların temiz ağızla dua ettiğine inanıyorum ve bunların kim olduğunu bilmediğim için samimi bulduğum insanlara söylüyorum...zaten atıyorum benim için dua edrmisin dediğim an cümle aynen başlıyor;Rabbim ne dileğin varsa kabul etsin...sonrasında etmeselerde konuşma anında bi şekilde dua etmiş oluyorlar bana..:37:

Son düzenleme:
ipek ben bazı insanların temiz ağızla dua ettiğine inanıyorum ve bunların kim olduğunu bilmediğim için samimi bulduğum insanlara söylüyorum...zaten atıyorum benim için dua edrmisin dediğim an cümle aynen başlıyor;Rabbim ne dileğin varsa kabul etsin...sonrasında etmeselerde konuşma anında bi şekilde dua etmiş oluyorlar bana..:37:

Tabi canım haklısın. Ama en güzeli habersiz başkası için edilen duadır. Hem edene faydası vardır hem de edilene.
Sen yine de de her zaman:23:

Kandil konusunda rast gele konuşmak istemiyorum ama diğer dedikleri tamamen doğru misk.
Hadis diye bir şey de yok. Hadisler Hz Peygamber’in ölümünden 400 yıl sonra falan yazılmaya başlanmış. Herkes bir şeyler demiş O’nun ağzından. Hadis yerine Kur’an a bakmak lazım.

Ben var diye biliyorum
Ha olmasa da fazla kandil göz çıkarmaz
Nasıl ki yılbaşı da yoktu sonradan uyarlandı
Varsın birkaç kez de kandil kutlayalım
Yanlış bişey yok sonuçta

özellikle dini meselelerde bende çok yorum yapmaktan ,kesin tabirler kullanmaktan kaçınıyorum.sağlam ağızdan duymam lazım yada benim için önemli olan belli başlı alimlerin yazdıkalrından...

Ben var diye biliyorum
Ha olmasa da fazla kandil göz çıkarmaz
Nasıl ki yılbaşı da yoktu sonradan uyarlandı
Varsın birkaç kez de kandil kutlayalım
Yanlış bişey yok sonuçta

tabi tabi yanlış bir şey yok. Mesela Kadir gecesinin tam zamanı belli değildir aslında. Hz Peygamber ramazanın son 10 günü özel ibadetler yaparmış. Kadir gecesi de bu günlerden birinde. Ama elbette artık belli bir gecede kutlanıyorsa eğer belli hesapları yapılmıştır. En azından daha bir farklı bakıyoruz güne..

Tabi canım haklısın. Ama en güzeli habersiz başkası için edilen duadır. Hem edene faydası vardır hem de edilene.
Sen yine de de her zaman:23:

habersiz edilen dua zaten bambaşka bişey..makbul olanda oymuş zaten ,kardeşin kardeşe bilmeden ettiği dua..

Back
X