Kandil mesajlasmalari

tabi tabi yanlış bir şey yok. Mesela Kadir gecesinin tam zamanı belli değildir aslında. Hz Peygamber ramazanın son 10 günü özel ibadetler yaparmış. Kadir gecesi de bu günlerden birinde. Ama elbette artık belli bir gecede kutlanıyorsa eğer belli hesapları yapılmıştır. En azından daha bir farklı bakıyoruz güne..

Kesinlikle.. :13:

özellikle dini meselelerde bende çok yorum yapmaktan ,kesin tabirler kullanmaktan kaçınıyorum.sağlam ağızdan duymam lazım yada benim için önemli olan belli başlı alimlerin yazdıkalrından...

Elbette öyle.. zaten birisi din hakkında bir şey söylüyorsa çok büyük tömbet altına girer, günah alır. Mehmet Akif Ersoy bile Kur’an ı tercüme ettiğinde İran’dan Türkiye’ye girerken kendi elleriyle yakmıştır. Ola ki milyonda bir hata olursa günah almasın diye. Bunlar çok hassas konular. Ama işte bizim de görevimiz araştırmak.

Ben var diye biliyorum
Ha olmasa da fazla kandil göz çıkarmaz
Nasıl ki yılbaşı da yoktu sonradan uyarlandı
Varsın birkaç kez de kandil kutlayalım
Yanlış bişey yok sonuçta

aynen katılıyorum çek.en azından açıp bişeyler okuyup ..dua etmek için bi fırsat gibi oluyor bizim için

Arkadaşlar herbirinize ayrı ayrı laf yetiştirmeyeceğim.
Sizin doğrunuz size benim doğrum bana.
Ibadet etmek için birilerinin haydi kalkın dua edin demesini bekliyorsanız böylesi daha doğru sizin için...
Kimseyle haklı haksız muhabbeti yapmak değil amacım.
Ama bu geçen 1400 yılda dinimize çok fazla hurafe girdi ve bunlar yıllar geçtikçede yerlerini sağlamlaştırıp farz gibi algılanmaya başlıyor. Keşke 1400 yıl önceki arı islama dönebilsek.
Hepinize iyi günler.

özellikle burası çok hoş neyin doğru olduğunu öğreneceğim son kişisiniz
sadece iğneleme yaparak konuya hakim olmadan kulaktan duyma birkaç sözle gelip ahkam kesmenize de ayrıca alkışlıyorum
sizden duyduklarımla değil kuranın Türkçesine göre rotamı belirliyorum
herkesin doğrusu kendine sadece birkaç bildiğiniz şeyle başkalarını ezemezsiniz

Hepinize tesekkur ederim arkadaşlar.fikirlerinizi çok değerli benim için konu dagilmis olsa da.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sevgili mune lütfen konuyu kapatma. Kimse kimseye hakaret etmiyor. Her konuda olduğu gibi güzelce tartışıyoruz.

Elbette öyle.. zaten birisi din hakkında bir şey söylüyorsa çok büyük tömbet altına girer, günah alır. Mehmet Akif Ersoy bile Kur’an ı tercüme ettiğinde İran’dan Türkiye’ye girerken kendi elleriyle yakmıştır. Ola ki milyonda bir hata olursa günah almasın diye. Bunlar çok hassas konular. Ama işte bizim de görevimiz araştırmak.

ben akifin olayını duyduktan sonra baya irkilmiştim zaten.....

özellikle burası çok hoş neyin doğru olduğunu öğreneceğim son kişisiniz
sadece iğneleme yaparak konuya hakim olmadan kulaktan duyma birkaç sözle gelip ahkam kesmenize de ayrıca alkışlıyorum
sizden duyduklarımla değil kuranın Türkçesine göre rotamı belirliyorum
herkesin doğrusu kendine sadece birkaç bildiğiniz şeyle başkalarını ezemezsiniz

Kusura bakma ama benim nezdimde Darksea daha çok araştırmış daha çok şey biliyor ve aslında ne kadar da doğru söylüyor “ birinin hadi ibadet edin demesini bekliyorsanız”
Kişi kandile kadar yapacağını yapsın sonra bugün kandil diye ibadet etsin. Bana da ters.
Ayrıca Kur’an ın tercümesini okuman yetmez ki anlamazsın zaten meallerini, tefsirlerini vs okuman lazım..Zaten okusaydın yorumların farklı olurdu.

Mübarek geceler onu bunu arayalım diye değil, ibadet edip geçmiş günahlarımızdan arınalım diye Allah-ü Teala tarfından vesile kılınımş gecelerdir. Arar, kutlarsanız belki bir hayra vesile olur, oda olmazssa en azından hallerini hatırlarını sormuş olursunuz. Orası sisin bilceğiniz iş yani, .

ben kandilde anneler babalar gününde ararım eşimin ailesini,ama eşim ben ailemle konuşurken ver bende kutlim kandili bayramı demez hiç,

onu dışında bi kaç akrabamı ararım okadar ,
ama eşime kalsa kimseyi aramasına gerek yok

dün babam aradı bizi,kutladım kandılını ,eşimi istedi konuştular ,neyse kapattık , bu sefer kendi annemi aradım ,kapatırken yıne istemedı annemi,selam söyle dedi,kapattım telefonu ,
bu sefer o annesını aradı bende selam söyle dedım ,anladı ne demek istediğimi
konuşma bitti ,10 dk sonra annem eşime kandil msjı atmış :9::9::9: ,annemde az değil he :9: sanırım annem biraz sinirlend bu duruma

Kusura bakma ama benim nezdimde Darksea daha çok araştırmış daha çok şey biliyor ve aslında ne kadar da doğru söylüyor “ birinin hadi ibadet edin demesini bekliyorsanız”
Kişi kandile kadar yapacağını yapsın sonra bugün kandil diye ibadet etsin. Bana da ters.
Ayrıca Kur’an ın tercümesini okuman yetmez ki anlamazsın zaten meallerini, tefsirlerini vs okuman lazım..Zaten okusaydın yorumların farklı olurdu.

senin nezdinde
ben çok biliyorum demedim zaten haşaaaa
ayrıca bilirkişisiniz galiba arkadaşın Türkçeyle ilgili yorumu hakkında konuştum ben
ben şunu okudum bunu okudum demem mi gerekiyor
arkadaşın araştırmış olduğu şeyleri de okudum ama mantığım onu kabul etmedi
sizin fikirlerinize uygun olsaydı ben haklı olurdum belkide
arkadaşın ilk yorumlarını okuyup mu yazdınız acaba tarzı çok aşağılayıcı
gerçi dv bölümünde nedense aşağılayanlar haklı modunda
konu hassas bir konu kandili hurafe bulan bir anlayışla tartışmam bile

senin nezdinde
ben çok biliyorum demedim zaten haşaaaa
ayrıca bilirkişisiniz galiba arkadaşın Türkçeyle ilgili yorumu hakkında konuştum ben
ben şunu okudum bunu okudum demem mi gerekiyor
arkadaşın araştırmış olduğu şeyleri de okudum ama mantığım onu kabul etmedi
sizin fikirlerinize uygun olsaydı ben haklı olurdum belkide
arkadaşın ilk yorumlarını okuyup mu yazdınız acaba tarzı çok aşağılayıcı
gerçi dv bölümünde nedense aşağılayanlar haklı modunda
konu hassas bir konu kandili hurafe bulan bir anlayışla tartışmam bile

İlk yorumunu okumadım. Okumaya başladığım yerden itibaren yorum yaptım..
Kandile hurafe demek yanlış olur elbette.
Kur’an da kandil diye bir şey geçmez. Yerini gösterebilir misin?
Ancak dinen kutsallığı vardır. Sünnet olarak yapılan çok şey de aslında dine sonradan eklenmiştir.
Ben de bilir kişi değilim ayrıca. Sadece var olan aklıma araştırıyorum hepsi bu. Araştırdıkça daha çok seviyorum İslam’ı. Hepsi bu.

Annemi babami dayimi yengemi ve halami ararim sadece. Msj atmam kimseye. Eskiden toplu msj atardim onu da yapmiyorum artik. Esimin tarafindan kimseyi aramam msj atmam, inanclari cok olmadigi icin bi kac aramadan sonra vazgectim. Esim de cok inancli biri degildir ama annemi ve babami muhakkak arar.

O gelen uzun mesajları nasıl okuyorsunuz siz? Ben resmen üşeniyorum, çoğunu okumuyorum bile..

Back
X