Kandil mesajlasmalari

bazen bende:17::17::25::25: bende gönderirsem genelde bi cümle olur bikaç kelimeden oluşan

Ben de cevap vermem gereken kişiler oluyor bazen iş çevresinden tek cümle yazıyorum. Bir de böyle çocuğunun ismine kadar yazanlar oluyor acayip irrite oluyorum.

İlk yorumunu okumadım. Okumaya başladığım yerden itibaren yorum yaptım..
Kandile hurafe demek yanlış olur elbette.
Kur’an da kandil diye bir şey geçmez. Yerini gösterebilir misin?
Ancak dinen kutsallığı vardır. Sünnet olarak yapılan çok şey de aslında dine sonradan eklenmiştir.
Ben de bilir kişi değilim ayrıca. Sadece var olan aklıma araştırıyorum hepsi bu. Araştırdıkça daha çok seviyorum İslam’ı. Hepsi bu.

ben kuranda var demedim
Kuranı Türkçede okuyup rotamı çiziyorum dedim
sadece KURANDA kadir gecesi geçer ama ben miraç ve berat gecesinede iman ediyorum arkadaş
kandillerin hurafe olduğunu düşündüğü için konu ilerledi sadece
bende şunu söylüyorum olmayabilir kandiller ama ya varsa günaha inkara girmez mi yoktur demek
benim herkesin düşüncesine saygım var ateist arkadaşalrımın da ama karşımdaki insan saygı duymazsa
aşağılarsa başkasının inancıyla ve onu daha tanımadan bilmeden
sen bişey bilmiyorsun aç KURANIN Türkçesini de oku
sen türbelere çaput da bağlarsın giibi bilmeden sırf onu itham ederek konuşursa konu böyle uzar
keşke önceki yorumlarıda okusaydın ARKADAŞININ
elbetteki konuşarak tartışarak herşeyi öğreneceğiz
ama sen daha iyi biliyorsun yok sen az biliyorsun demek bile yanlış karşılıklı konuşulmadığı için
herkes alıntılayark konuşuyo ve ruhsuz bir yazışma oluyor
yine de dualarda buluşmak ümidiyle çünkü ben burda tanımadan çok kişiye dua edip dua aldım
sevgiler

Son düzenleme:
Ben 'Kandilinizi kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim' diye bi cümle yazarsam bunu toplu mesaj atarım
Bazen ama onu bile yazmak gelmez içimden

Valla kandil falan derken ramazana az kaldı. Nedense bu ramazan ben ayrı bir tat alacağım inşallah. Babamın olmaması çek beni manevi huzura sürüklüyor.

Valla kandil falan derken ramazana az kaldı. Nedense bu ramazan ben ayrı bir tat alacağım inşallah. Babamın olmaması çek beni manevi huzura sürüklüyor.

Bende çok severim ramazanları
Evet öyle der, insanlar bu tarz olay yaşayınca daha çok etkilenirlermiş maneviyata sarılırlarmış

ben kuranda var demedim
Kuranı Türkçede okuyup rotamı çiziyorum dedim
sadece KURANDA kadir gecesi geçer ama ben miraç ve berat gecesinede iman ediyorum arkadaş
kandillerin hurafe olduğunu düşündüğü için konu ilerledi sadece
bende şunu söylüyorum olmayabilir kandiller ama ya varsa günaha inkara girmez mi yoktur demek
benim herkesin düşüncesine saygım var ateist arkadaşalrımın da ama karşımdaki insan saygı duymazsa
aşağılarsa başkasının inancıyla ve onu daha tanımadan bilmeden
sen bişey bilmiyorsun aç KURANIN Türkçesini de oku
sen türbelere çaput da bağlarsın giibi bilmeden sırf onu itham ederek konuşursa konu böyle uzar
keşke önceki yorumlarıda okusaydın ARKADAŞININ
elbetteki konuşarak tartışarak herşeyi öğreneceğiz
ama sen daha iyi biliyorsun yok sen az biliyorsun demek bile yanlış karşılıklı konuşulmadığı için
herkes alıntılayark konuşuyo ve ruhsuz bir yazışma oluyor
yine de dualarda buluşmak ümidiyle çünkü ben burda tanımadan çok kişiye dua edip dua aldım
sevgiler

bak şimdi kandil yok iman etmiyoruz demedi kimse zaten. bir ibadete dahi vesile oluyorsa ne kötü tarafı olabilir ki zaten. ancak gerçekten araştırılması gereken yerler var bilmediğimiz ya da eksik bildiğimiz ya da yanlış bildiğimiz. bizim görevimiz de zaten bunları araştırmak. din dedelerimizden duyduklarımız değildir.
kaldı ki sen bir şey biliyorsan bunu anlatmalısın bu da ayrı bir doğru benim bildiğim İslam'da.
ben de tömbet altında kalmak istemem asla. yazarken de dikkat etmeye çalışıyorum ama okudukça çok güzel şeyler öğreniyorsun.

Kandilde ne ya . Kimin uydurmasıysa...
Bayramlarda gider ellerini öperiz.
Ataistlerin bile kandil mesajlaşmalarını duyunca nasıl iriye oluyorum.
Günler samimiyetsiz kişiler samimiyetsiz...

bak şimdi kandil yok iman etmiyoruz demedi kimse zaten. bir ibadete dahi vesile oluyorsa ne kötü tarafı olabilir ki zaten. ancak gerçekten araştırılması gereken yerler var bilmediğimiz ya da eksik bildiğimiz ya da yanlış bildiğimiz. bizim görevimiz de zaten bunları araştırmak. din dedelerimizden duyduklarımız değildir.
kaldı ki sen bir şey biliyorsan bunu anlatmalısın bu da ayrı bir doğru benim bildiğim İslam'da.
ben de tömbet altında kalmak istemem asla. yazarken de dikkat etmeye çalışıyorum ama okudukça çok güzel şeyler öğreniyorsun.

biz buna istinaden yazdık
elbetteki okuyarak araştırarak öğrenecez ama bazı "alimler" insanları yanlış yönlendirebiliyor
9 doğrunun içine bir yalan karıştırınca içinden çıklmaz bir hal alıyor
ben sen kandil yoktur dedin demedim arkadaşın söyledi

İpekcim ilk sayfalarda kandile hurafe dendi, tepkiler sonra geldi

Kandillerde mesaj atmam.Toplu atıldığını bildiğim hazır mesajlara zerre kıymet vermem,cevap da yazmam.
Bana göre bankaların yolladığı otomatik mesajlardan bir farkları yok.
Oturup kime yollasam diye rehberden tiklenmiş olmam,benim için hiç önem göstergesi değil.

Birinci derece yakınlarımı mutlaka ararım.
Teyze,hala,yenge gibi diğer akrabalarımı her kandil aramam.Epeydir konuşmamışsak,kandili vesile ederim.
Arkadaşlarımı da aynı şekilde.Sürekli konuştuklarımı zaten ya ben ararım,ya onlar arar,mutlaka konuşuruz.

Son düzenleme:
Geçen kandilde birkaç yakınımı eşimin annesini babasını aramıştım. Dün kimseyi aramadım. Canım isteyince tek tek ararım canım istemeyince kimseyi aramam.

kayınvalidemlere giderim, birde benim annemlere gideriz o kadar... onun dısında bende kimseyi aramam. daha öncesinde bununla ilgil cok tartısma yasadık..aramamı istiyordu,eltim benim annemi aramıyordu mesela bi kaç kandil ben eltimin annesine varıncaya kadar arıyordum. en temizi anne babalarla kandilleşmek... yeterli ..

Back
X